MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μόνικα Βίτι: Η μούσα του Αντονιόνι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών

Η Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Βίτι, που έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο ως πρωταγωνίστρια στα αριστουργήματα του Μικελάντζελο Αντονιόνι, έφυγε από τη ζωή.

Monopoli Team

Η Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Βίτι, που έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο ως πρωταγωνίστρια στα αριστουργήματα του Μικελάντζελο Αντονιόνι, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Είχε πρωταγωνιστήσει μεταξύ άλλων στην εμβληματική τριλογία του σκηνοθέτη “L’Avventura” (Η Περιπέτεια), “La Notte” (Η νύχτα) και “L’ Eclisse” (Η έκλειψη), αλλά και στην ταινία του “Κόκκινη Έρημος” (1964).

Την είδηση του θανάτου της έκανε σήμερα γνωστή ο πρώην δήμαρχος και κριτικός κινηματογράφου Γουάλτερ Βελτρόνι, στο Twitter, γράφοντας ότι: “Ο Ρομπέρτο Ρούσσο, ο σύντροφος της τα τελευταία χρόνια, μου ζήτησε να ενημερώσω ότι η Μόνικα Βίτι δεν είναι πια μαζί μας. Το κάνω με μεγάλο πένθος, τρυφερότητα και νοσταλγία”.

Η Βίτι, διάσημη για την αινιγματική και παράλληλα μαγνητική ομορφιά της, είχε αποσυρθεί εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, λόγω Αλτσχάιμερ.

Ήδη από τη δεκαετία του ΄60 είχε αφήσει εποχή λόγω της ερμηνείας της στην “Περιπέτεια” (1960) του Αντονιόνι, που θεωρείται μία από τις λίγες ταινίες που άλλαξαν για πάντα την κινηματογραφική γλώσσα.

Η Μόνικα Βίτι στην "Έκλειψη" του Αντονιόνι

Η Μόνικα Βίτι στην “Έκλειψη” του Αντονιόνι

Ο Αντονιόνι δεν ήταν ο μόνος σπουδαίος σκηνοθέτης που είχε συνεργαστεί με την Μόνικα Βίτι, η οποία είχε επίσης εμφανιστεί στην (άκρως σουρρεαλιστική) ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ “Το Φάντασμα της Ελευθερίας” (1974). Παρ’ όλα αυτά, πέρασε την υπόλοιπη καριέρα της κυρίως σε ιταλικές παραγωγές που δεν προβλήθηκαν στο εξωτερικό.

Άλλες ταινίες της περιλαμβάνουν την κωμωδία του Ετόρε Σκόλα “Δράμα ζηλοτυπίας” (“The Pizza Triangle”) το 1970, αλλά και η ταινία του Αλμπέρτο Σόρντι “Polvere di stelle” το 1974, για την οποία κέρδισε βραβείο David di Donatello από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Εμφανίστηκε σε αγγλόφωνες ταινίες μόνο δύο φορές, στο “Modesty Blaise” με τους Terence Stamp και Dirk Bogarde, και στη κωμεντί του Michael Ritchie “An Almost Perfect Affair”.

Ο τελευταίος πρωταγωνιστικός ρόλος της στη μεγάλη οθόνη ήταν με την ταινία “Secret Scandal”, την οποία η Βίτι σκηνοθέτησε με μεγάλη επιτυχία, κερδίζοντας το βραβείο David di Donatello καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη το 1990.

Η Μόνικα Βίτι είχε βραβευτεί με Χρυσό Λέοντα για την καριέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας το 1995.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒιτόριο ντε Σίκα: Ο σκηνοθέτης που ανακάλυψε ξανά τη Σοφία Λόρεν12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b