MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Λονδίνο: Μια πύλη για την…Ανταρκτική στήθηκε στην εμβληματική πλατεία Τραφάλγκαρ, με πρωτοβουλία της Greenpeace

Με πρωτοβουλία της Geernpeace, μία πύλη ύψους 4 μέτρων και βάρους 4 τόνων, στήθηκε στην εμβληματική πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου, με σκοπό να μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο εικόνες από απομακρυσμένες αποικίες πιγκουίνων στη χερσόνησο της Ανταρκτικής.

Φωτογραφία: Chris J Ratcliffe / Greenpeace
Monopoli Team

Μια τεράστια πύλη εμφανίστηκε στην εμβληματική πλατεία Τραφάλγκαρ, δίνοντας στους Λονδρέζους τη μοναδική ευκαιρία να δουν ζωντανά την απίστευτη ομορφιά της περιοχής της Ανταρκτικής. Εκεί μια διεθνής αποστολή της Greenpeace την περασμένη εβδομάδα εντόπισε μια νέα αποικία πιγκουίνων σε ένα σημείο που είναι πολύ κρύο για να κατοικήσουν τα ζώα και τώρα «σαν να κοιτούν από ένα παράθυρο» οι περαστικοί από την πλατεία Τραφάλγκαρ μπορούν να δουν αυτό το μοναδικό θαύμα μιας τόσο απομακρυσμένης περιοχής.

Αυτό είναι κάτι που όσο χαριτωμένο κι αν ακούγεται είναι ανησυχητικό, καθώς αποτελεί σημάδι του αντίκτυπου της κλιματικής κρίσης, που μεταμόρφωσε αυτήν την περιοχή, όπου μέχρι πρόσφατα ήταν πολύ παγωμένη για τον πιο εύκρατο πιγκουίνο Gentoo να μεγαλώσει τους νεοσσούς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛεονάρντο Ντι Κάπριο: Επιστήμονες έδωσαν το όνομά του σε ένα νέο είδος τροπικού δέντρου12.09.2018

Αυτή η εγκατάσταση – που θα βρίσκεται στην πλατεία Τραφάλγκαρ έως το Σάββατο 29 Ιανουαρίου – αποτελεί μία πρωτοβουλία της Greenpeace UK, μέρος της εκστρατείας της Greenpeace Protect the Oceans, η οποία ζητά την προστασία των ωκεανών στην Ανταρκτική και μια Παγκόσμια Συνθήκη για τους Ωκεανούς που θα μπορούσε να συμφωνηθεί στα Ηνωμένα Έθνη τον Μάρτιο, που είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν οι παγκόσμιοι ηγέτες.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι περισσότεροι από εμάς νιώθαμε αρκετά αποκομμένοι από τη φύση», δήλωσε ο Will McCallum, επικεφαλής των ωκεανών στην Greenpeace UK, μιλώντας από την Πύλη. «Αλλά η ζωή γύρω μας συνεχίζεται και μέρη όπως η Ανταρκτική κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Βλέπουμε αυτά τα μέρη σε ντοκιμαντέρ και φαίνονται σαν ένας άλλος κόσμος, αλλά δεν είναι, είναι ο κόσμος μας. Ας ελπίσουμε ότι οι άνθρωποι που θα μπορέσουν να δουν τη ζωή στην Ανταρκτική από πρώτο χέρι, όπως αυτούς τους πιγκουίνους που τριγυρίζουν μπροστά μου, θα καταλάβουν πόσο αληθινή και επείγουσα είναι η δεινή κατάσταση των ωκεανών».

«Η κλιματική κατάρρευση και η βιομηχανική αλιεία οδηγούν τους πληθυσμούς των πιγκουίνων σε μείωση και οι πάγοι της Ανταρκτικής εξαφανίζονται με ανησυχητικό ρυθμό», δήλωσε με τη σειρά της από την Ανταρκτική, η Louisa Casson, υπεύθυνη εκστρατείας Ωκεανών της Greenpeace στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Αυτή η πύλη είναι μια υπενθύμιση του τι θα μπορούσαμε να χάσουμε αν δεν ενεργήσουμε για να προστατεύσουμε τους ωκεανούς μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDubai Expo: Ένα εντυπωσιακό και βιώσιμο κιόσκι που παράγει ενέργεια έκλεψε τις εντυπώσεις στη διεθνή έκθεση12.09.2018

Πηγή: timeout.com

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b