MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 16 προτάσεις διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιανουαρίου 2022.

Ταξίδι στην Αφρικανική Σαβάνα: Online εκδήλωση για παιδιά από την Ελληνοαμερικανική Ένωση
Αριστούλα Ζαχαρίου

1. «Τικ και Τέλα: Ο Βατραχάκος»: Μια κουκλοθεατρική παράσταση για παιδιά 2 έως 5 ετών στο Θέατρο 104

Ο «Βατραχάκος» είναι μια διαδραστική κουκλοθεατρική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Άξελ Σέφλερ. Η Τέλα θα µείνει στο σπίτι του Τικ. Και τι δεν κάνουν μαζί! Όταν όµως πέφτουν να κοιµηθούν, η Τέλα διαπιστώνει ότι έχει ξεχάσει να πάρει µαζί της τον αγαπηµένο της Βατραχάκο. Θα τα καταφέρει το Τικ να τη βοηθήσει να κοιμηθεί; Μια παράσταση από την ομάδα της Παραμυθοχώρας που θα ταξιδέψει τα παιδιά σε έναν παραμυθένιο κόσμο με χειροποίητες κούκλες, ευφάνταστα σκηνικά αντικείμενα, χρώματα και πολύ μουσική μέσα από μια καθημερινή ιστορία που καταφέρνεινα καθησυχάσει τους φόβους τους.
Κυριακή 23/1, 11:30
Εισιτήριο: 9€. Προπώληση εισιτηρίων εδώ
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι. Τηλ: 2103455020.

2. Μίλα και Σουτ, των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη στο Θέατρο Olvio

Οι βραβευμένοι συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη υπογράφουν το κείμενο της παιδικής παράστασης «Μίλα Και Σουτ» που ανεβαίνει στο Θέατρο Olvio, σε σκηνοθεσία Γκάυ Στεφάνου. Ένα έργο για την αυτογνωσία και το θάρρος να υπερασπιστεί κανείς την αξία του, όταν όλοι οι άλλοι την αμφισβητούν. Τη δύναμη της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας, που δεν καταργείται από τη διαφορετικότητα, αλλά ωφελείται από αυτήν. Στην Πόλη της Μελωδίας οι βροντόφωνες και φλύαρες νότες έχουν διώξει τις σιωπηλές και ντροπαλές παύσεις. Ζουν έτσι τραγουδώντας ακατάπαυστα, έχοντας χάσει, όμως, την ουσία και το νόημα της μουσικής. Οι διωγμένες παύσεις, από την άλλη, ζουν σιωπηλά στο σκοτάδι κι ανάμεσά τους είναι και ο μικρός Σουτ. Όταν ο Σουτ συναντήσει τη νότα Μίλα, που έχει μυστηριωδώς χάσει τη φωνή της και διωχθεί από τη Πόλη, μαζί θα ξεκινήσουν ένα περιπετειώδες ταξίδι στο τέλος του οποίου η Μίλα θα μάθει επιτέλους να «σωπαίνει» και ο Σουτ να διεκδικεί το χώρο του και να «μιλά».
Κυριακή 23/1, 15:30
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Olvio, Φαλαισίας 7, Αθήνα. Τηλ: 21 0341 4118.

3. Έλμερ ο Παρδαλός Ελέφαντας: Μια θεατρική παράσταση για τη διαφορετικότητα, τη φιλία και την αλληλεγγύη στο Θέατρο Βέμπο

Η παράσταση «Έλμερ ο Παρδαλός Ελέφαντας», εμπνευσμένη από τα από τα παιδικά βιβλία του Ντέιβιντ Μακ Κι, αποτελεί μια «ελληνική» προσέγγιση των χαρακτήρων των βιβλίων, σε κείμενα-στίχους του Παύλου Μητσόπουλου και σκηνοθεσία Ιωάννας Γεωργαντά. Οι ελέφαντες απολαμβάνουν ένα πρωϊνό στη δροσιά της ζούγκλας. Ξαφνικά, μία δυνατή βροχή ξεκινάει! Οι ελέφαντες δεν πτοούνται, χαίρονται περισσότερο, κι ευχαριστιούνται τη δροσιά της βροχής. Μα, τι συμβαίνει; Ένας ελέφαντας «ξεβάφει». Είναι ο Έλμερ! Ο Έλμερ είχε βαφτεί γκρι, για να μην ξεχωρίζει από τους άλλους ελέφαντες… Γιατί ο Έλμερ απέκρυψε τη μοναδικότητα των χρωμάτων του; Μέσα από την ιστορία του Έλμερ, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να κατανοήσουν έννοιες κι αξίες όπως η διαφορετικότητα, η φιλία, η μοναδικότητα, η ομαδικότητα, η ομόνοια, η αλληλεγγύη, η ευγένεια κ.ά.
Κυριακή 23/1, 11:00 και 13:30
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Βέμπο, Καρόλου 18, Αθήνα. Τηλ: 21 0522 1767.

4. Το αγόρι στο θεωρείο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη στο Εθνικό Θέατρο

Η φετινή παράσταση για παιδιά του Εθνικού Θεάτρου είναι «Το αγόρι στο θεωρείο» της πολυβραβευμένης συγγραφέα Αγγελικής Δαρλάση. Η διασκευή για το θέατρο είναι της Άνδρης Θεοδότου και η σκηνοθεσία της Σοφίας Μαραθάκη. Το βραβευμένο μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε το 2017, μια ιστορία για την απώλεια, την προσφυγιά, την ανθρωπιά και την δύναμη της φαντασίας, είναι εμπνευσμένο από το πραγματικό συμβάν της εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων στο Δημοτικό Θέατρο Αθηνών το 1922 και το ανέβασμά του από το Εθνικό Θέατρο αποτελεί και ένα φόρο τιμής στην επέτειο των 100 χρόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Σάββατο 22/1, 16:30 και Κυριακή 23/1, 11:00 
Τιμές Εισιτηρίων: Ενηλίκων: 10€. Παιδικό: 8€. Εξώστης: 5€. | Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο – Κεντρική Σκηνή (Κτίριο Τσίλλερ), Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα. Ταμεία: 210 5288170-171 | https://www.n-t.gr/index.php

5. «Μία εύθραυστη οικογένεια», από την ομάδα Ομάδα The Young Quill στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη και η Ομάδα The Young Quill συνεργάζονται για δεύτερη φορά και παρουσιάζουν το πρωτότυπο έργο «Μια εύθραυστη οικογένεια», εμπνευσμένο από τον «Γυάλινο κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς, ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου. Το έργο διαδραματίζεται στην Αθήνα της δεκαετίας του ΄50 και φωτίζει προβληματισμούς και αντιλήψεις που ισχύουν μέχρι σήμερα. Πραγματεύεται επίσης, τις δυναμικές των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας, λόγω των ιστορικών και κοινωνικοπολιτικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα εκείνη την εποχή. Σκηνοθεσία: Αικατερίνη Παπαγεωργίου.
Κυριακή 23/1, 18:00
Εισιτήριο: 15€, 10€ | Κλείστε θέσεις εδώ
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Μουσείο Κοτσανά έβαλε πλώρη “διαδικτυακά” για την ακριτική Σχοινούσα12.09.2018

6. My French Film Festival: Η παγκόσμια γιορτή του γαλλόφωνου σινεμά έρχεται στο Cinobo

Το φεστιβάλ γαλλόφωνου κινηματογράφου My French Film Festival της UniFrance επιστρέφει για 12η χρονιά online και θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά με ελληνικό υποτιτλισμό στη streaming πλατφόρμα του Cinobo. Οι 30 νέες και ακυκλοφόρητες στην Ελλάδα ταινίες Α’ προβολής, θα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα του Cinobo για 30 ημέρες, από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 14 Φεβρουαρίου, με ελληνικούς, αγγλικούς και γαλλικούς υπότιτλους. Οι ταινίες του 12ου My French Film Festival είναι χωρισμένες σε επτά θεματικές. Μια από αυτές, το Kids Corner, αποτελείται από μια επιλογή μικρών μήκους βωβών ταινιών κινουμένων σχεδίων, σε σκηνοθεσία νέων και πολλά υποσχόμενων αποφοίτων σχολών κινηματογράφου.
Προσβάσιμες σε όλους στη συνολική τιμή των 5,99€ με την αγορά ενός festival pass που θα είναι διαθέσιμο από 14 Ιανουαρίου στο cinobo.com/fff.
14 Ιανουαρίου – 14 Φεβρουαρίου
Διαβάστε περισσότερα εδώ

7. Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και τον μήνα Ιανουάριου

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ υποδέχεται τους μικρούς του φίλους, 23-30 Ιανουαρίου, με μια σειρά συναρπαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το Σάββατο 23/1, 14:00-14:40 και 15:50-15:40, θα πραγματοποιηθεί η ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου «Ένα ταξίδι από τα αρχαία δίκτυα στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο!», για παιδιά 10 ετών και άνω. Το Σάββατο 23/1, στις 10:30-12:00, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά «Ενας Δορυφόρος προβλέπει τον καιρό!». Το Σάββατο 23/1, 12.30-14.00, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για παιδιά 10-12 ετών, «Τα Ρομπότ Ανακυκλώνουν».
Δωρεάν συμμετοχή με απαραίτητη ηλεκτρονική κράτηση
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, Πρωτέως 25, Nέα Κηφισιά. Τηλ: 210 6110299 | www.otegroupmuseum.gr| E-mail: [email protected]

8. Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για όλη την οικογένεια από το Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστας Κοτσανάς» παρουσιάζει και τον μήνα Ιανουάριου ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες. Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, 12:00-13:00, θα πραγματοποιηθεί το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο, για παιδιά Α’-ΣΤ’ Δημοτικού και τους γονείς τους, «Καθρέφτη, Καθρεφτάκι μου», Ο μουσικός καθρέφτης του Κτησιβίου». Άραγε υπήρχαν καθρέφτες στην Αρχαία Ελλάδα; Ποια να ήταν άραγε η μόδα στα μαλλιά και στα γένια; Κομμώσεις ανδρικές και γυναικείες, καλλωπισμοί, ψιμύθια, υλικά, τάσεις και χρώματα μάς αποκαλύπτονται μέσα από τους συμμάχους τους στη φύση. Από τον 5ο αιώνα μέχρι και τις αρχές της Βυζαντινής περιόδου το είδωλο μάς ταξιδεύει μουσικά μέσα από τον καθρέφτη του Κτησιβίου. Κάλλος και τεχνολογία δίνουν ραντεβού με τη μουσική. Η ομορφιά και η περιποίηση αναβιώνουν μέσα από το ανδρικό και γυναικείο κόσμημα και αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες.
Κυριακή 23/1, 12:00 – 13:00
Κόστος: παιδιά 10 ευρώ – γονείς 5 ευρώ. Τηλεφωνική προκράτηση θέσεων στο 211 411 0044.
«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι.

9. Ταξίδι στην Αφρικανική Σαβάνα: Online εκδήλωση για παιδιά από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Σε μια περιοχή της αχανούς Αφρικανικής ηπείρου, τα σπίτια της Τζούμπα και των φίλων της απειλούνται από την κλιματική αλλαγή. Ακολουθήστε μας σε ένα ιδιότυπο σαφάρι με αφορμή το βιβλίο Ταξίδι στην Αφρικανική Σαβάνα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, σε εικονογράφηση του Γιάννη Σκουλούδη. Με ξεναγούς μας στην περιπέτεια αυτή τις συγγραφείς του βιβλίου, την ψυχολόγο εκπαίδευσης Μάνια Ζηρίδη και την περιβαλλοντολόγο Δρ. Τζωρτζίνα Σπύρη, μαθαίνουμε για την δύναμη της συνεργασίας, της εμπιστοσύνης και της φιλίας και ανακαλύπτουμε τρόπους για να προστατέψουμε το περιβάλλον. Η εκδήλωση πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom και απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.
Σάββατο 22/1, 11:00
Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφές εδώ
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

10. Παράξενα πλάσματα στο Μουσείο Ακρόπολης: Παρουσίαση για οικογένειες με παιδιά έως 12 ετών στο Μουσείο Ακρόπολης

Έχετε παιδιά μέχρι 12 ετών; Στο Μουσείο Ακρόπολης θα ανακαλύψετε μαζί τους τον Ιππαλεκτριώνα, τους Κενταύρους, τον Τυφώνα, τον Τρίτωνα και πολλά άλλα παράξενα πλάσματα. Πλάσματα της γης, της θάλασσας και του αέρα, δημιουργήματα της φαντασίας των αρχαίων, προσκαλούν σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, παρατήρησης και γνώσης. Φεύγοντας, τα παιδιά παίρνουν στο σπίτι τα υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους παράξενα πλάσματα. Και αν θέλουν, μπορούν να τα φωτογραφίσουν και να ταστείλουν στο acropolismuseumkids.gr
Κυριακή 23/1: 10:30 π.μ. και 12:30 μ.μ.
Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους γονείς/συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας (5 ευρώ).
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα | Τηλ: 210 900 09 00. Ε: [email protected] | https://www.theacropolismuseum.gr/

11. Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεχίζει και τον μήνα Ιανουάριο τον κύκλο εκπαιδευτικών του προγραμμάτων για όλη την οικογένεια. Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, 11:00-13:00 και την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, 11:30-13:30, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο, για παιδιά 4-6 ετών, «Ταξίδια στον χρόνο: Η καθημερινή ζωή στην Αρχαία Αθήνα». Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, 11:οο-13:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο, για παιδιά 6-10 ετών, «Σύγχρονοι Καλλιτέχνες και Περιβάλλον: Louise Bourgeois». Και την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, 11:30-13:30, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για παιδιά 6-10 ετών «Σύγχρονοι καλλιτέχνες και περιβάλλον: Ugo Rodinone».
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης , Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα | Τ.: (+30) 210 7228321-3 cycladic.gr

12. Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Εκπαιδευτικά προγράμματα Ιανουαρίου για παιδιά 4-5 ετών

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» διοργανώνει για τον μήνα Ιανουάριο εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-5 ετών, με τους γονείς τους. Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο «Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά…»: Θα ήθελες να κάνεις τον Γύρο του Κόσμου; Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη; Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη! Εσένα, πού θα σου άρεσε να ζεις; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι!
Σάββατο 22/1, 12:00 – 13:10
Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8€ το παιδί, 4€ ο ενήλικας
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000. Εισιτήρια και στο viva.gr.
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0000. E: [email protected].

13. Ίδρυμα Ευγενίδου: Online και δια ζώσης δράσης και εκδηλώσεις για παιδιά

Το Ίδρυμα Ευγενίδου μας καλωσορίζει και τη νέα χρονιά στο φυσικό και διαδικτυακό του χώρο με ένα πρόγραμμα δράσεων για όλες τις ηλικίες. Ενδεικτικά: To Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιανουαρίου το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα: 11:45 την ψηφιακή παράσταση θόλου για παιδιά «Lucia». 14:15 και 16:45 την ψηφιακή παράσταση θόλου για παιδιά «Khrumka». Το Σάββατο 22/1, 12:30 θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι επιστήμης, για παιδιά 6-9 ετών, «Μέσα στο κεφάλι μας: Ο ανθρώπινος εγκέφαλος». Επίσης το Σάββατο 22/1, στις 12:30, θα πραγματοποιηθεί το online εργαστήριο προγραμματισμού, για παιδιά 11-15 ετών, «Ρετρό video games – PAC-MAN».
Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιανουαρίου
Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο Αθήνας, Λεωφόρος Συγγρού 387, Αθήνα. Τηλέφωνο: (+30) 210 9469600. Ε: [email protected].

14. «Ο Χαρτοπόλεμος του Παύλου!»: Εργαστήριο για παιδιά 5-6 ετών στο Ίδρυμα Β. και Ε. Γουλανδρή

Με μεγάλη χαρά, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται και πάλι τους μικρούς του φίλους και ξεκινά, για μια ακόμα σχολική χρονιά, τα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά. Ο Χαρτοπόλεμος του Παύλου! είναι ένα εργαστήριο σχεδιασμένο για παιδιά 5-6 ετών, εμπνευσμένο από τον εικαστικό κόσμο καλλιτεχνών που περιλαμβάνονται στη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή. Μέσα από μία αναδρομή στο έργο καλλιτεχνών της Συλλογής που ασχολήθηκαν κυρίως με το χαρτί και το upcycling, τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν τις δικές τους μαγικές κατασκευές, μετατρέποντας το χαρτί σε χαρτοπόλεμο και τον χαρτοπόλεμο σε τέχνη.
Σάββατο 22/1, 10:30 – 12:00
Κόστος συμμετοχής: 12€ | Κόστος για Kid και Family Members: 9€
Πληροφορίες: 210 0102156, [email protected] και Εισιτήρια-κρατήσεις: goulandris.gr
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα.  T 210 7252895. E [email protected]

15. Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, νέους και ενήλικες στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη διοργανώνει στους χώρους του σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους. Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, 16:30-17;30, παρακολουθήστε το εργαστήριο «Άκου! Ένας πίνακας τραγουδάει…», για παιδιά 5-8 ετών: Οι ζωγραφικοί πίνακες ζωντανεύουν και μας αποκαλύπτουν μυστικά! Εικόνες που εξιστορούν, ιστορίες που τραγουδιούνται και αναπάντεχες συμπτώσεις μας οδηγούν, σε ένα διαφορετικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. Αυτό το Σάββατο εμπνεόμαστε από τον Ανρί Ρουσσώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el/

16. «Ο κυβισμός, το πορτραίτο μου και η ανακύκλωση!»: Εργαστήριο για παιδιά από 7-12 ετών στο Ίδρυμα Β. και Ε. Γουλανδρή

Με μεγάλη χαρά, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται και πάλι τους μικρούς του φίλους και ξεκινά, για μια ακόμα σχολική χρονιά, τα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά. Με το ειδικά σχεδιασμένο εργαστήριο Ο κυβισμός, το πορτραίτο μου και η ανακύκλωση!, τα παιδιά 5-6 και 7-9 ετών έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κυβισμό, με αφετηρία δυο έργα του μεγάλου καλλιτέχνη Pablo Picasso από τη Συλλογή του Ιδρύματος. Μέσα από μια διαδραστική ξενάγηση και μια βιωματική άσκηση παρατήρησης και σύγκρισης, τα παιδιά μαθαίνουν για το καλλιτεχνικό ρεύμα του κυβισμού που αναπαράγει ο καλλιτέχνης στα έργα του. Στη συνέχεια, αξιοποιώντας διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά πειραματίζονται με την τεχνική του κολλάζ και δημιουργούν τα δικά τους κυβιστικά γλυπτά, μαθαίνοντας παράλληλα τη φιλοσοφία της ανακύκλωσης.
Κυριακή 23/1
Για παιδιά 7-9 ετών: 10:30-12:00 και Για παιδιά 9-12 ετών: 12:30-14:00.
Πληροφορίες: 210 0102156, [email protected] και Εισιτήρια-κρατήσεις: goulandris.gr
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα.  T 210 7252895. E [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVamvakou Revival: Νέο έτος με νέες δραστηριότητες και συνεργασίες στη Βαμβακού Λακωνίας12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b