MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τρίτη 18 Ιανουαρίου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου, που πραγματοποιούνται σε διάφορες γωνιές της πόλης, μας υπόσχονται ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο των εικαστικών και του κινηματογράφου.

Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς: Έκθεση αφιερωμένη στην Μελίνα Μερκούρη στην Τεχνόπολη
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

Ιανουάριος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών εστιάζουν στη σχέση ανθρώπων και ζώων, φωτίζουν τα προβλήματα αλλά και την ψυχή των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων,  μιλούν για μια απρόσμενη σχέση μεταξύ ενός έφηβου και μιας μεγαλύτερης γυναίκας, και μας συστήνουν έναν ιδιόρρυθμο ένοικο μιας πολυκατοικίας. Από την Πέμπτη 13/1 και για μία εβδομάδα, σειρά έχει το «Souls all unaccompanied» (26′) του Γιώργου Τελτζίδη. Ο Μπαχάρ είναι ένας δωδεκάχρονος που φιλοξενείται σε έναν ξενώνα για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες. Η Κάτια, μια πρώην κατάδικος που προσπαθεί να βάλει την ζωή της σε τάξη, εργάζεται εκεί ως φροντιστής. Όταν τα πράγματα ζορίσουν για τον Μπαχάρ, η Κάτια θα είναι δίπλα του.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι 10 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε μέσα στο 202212.09.2018

Εικαστικά

Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς: Έκθεση αφιερωμένη στην Μελίνα Μερκούρη στην Τεχνόπολη

Από τις 18 Ιανουάριου έως και τις 11 Μαρτίου 2022, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη παρουσιάζουν την έκθεση «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη, σε επιμέλεια του Νικόλαου Καλτσά. Μέσα σε 3 ενότητες, σκιαγραφούνται η κινηματογραφική της πορεία, οι ερμηνείες της στο θέατρο αλλά και η αγωνιστική και κοινοβουλευτική της δράση. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν – κάποια απ’ αυτά για πρώτη φορά – πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, 13 κοστούμια από θεατρικές παραστάσεις και ταινίες, 25 αφίσες από της κινηματογραφικές της επιτυχίες, 37 φωτογραφίες της με μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες, πρωτότυπα σενάρια με ιδιόχειρες σημειώσεις της, 6 ανέκδοτες επιστολές, προσωπικά της είδη, το καμαρίνι της αλλά και αντικείμενα που είχε μαζί της στο τελευταίο ταξίδι της στη Νέα Υόρκη.
Εγκαίνια: Τρίτη 18/1, 10:00–22:00
Διάρκεια έκθεσης: Από 18 Ιανουαρίου έως 11 Μαρτίου 2022
Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ/Κυρ: 10:00–22:00
Είσοδος ελεύθερη, με προκράτηση δελτίων εισόδου στο viva.gr.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. 

Ειδύλλια Οδός: 33 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στην Τεχνόπολη

Από τις 18 Ιανουάριου έως και τις 6 Μαρτίου 2022, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ειδύλλια Οδός», με έργα 33 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε σύλληψη και επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού. Καλλιτέχνες και έργα συνομιλούν το παρόν του παρελθόντος μας, δίχως νοσταλγία, μέσα από την χειραγώγηση των υλικών που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη: χώμα, μαλλί, καλάμια, υφάσματα, μάρμαρο, άχυρα, κλωστές και βελόνες, αργαλειοί. Μέσα στη συνθήκη της πανδημίας, του παγκόσμιου εγκλεισμού και στην ατμόσφαιρα της απειλής του θανάτου, προσπαθούμε να ξεφύγουμε στις σκέψεις και στα όνειρα. Περιπλανιόμαστε σε μια Αθήνα δίχως κόσμο, στα μονοπάτια του Λυκαβηττού, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τα Αναφιώτικα, πεντάμορφα στην εγκατάλειψη από περαστικούς.
Εγκαίνια: Τρίτη 18/1, 11:00–20:00
Διάρκεια έκθεσης: 18 Ιανουαρίου έως 6 Μαρτίου 2022
Γενική είσοδος: 5 ευρώ | Μειωμένο εισιτήριο (φοιτητές/άνεργοι/ΑμΕΑ): 3 ευρώ
Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ/Κυρ: 11:00–20:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. Τηλ: 2130109300. athens-technopolis.gr.

GODs – Greek Olympian Deities: Ατομική έκθεση της Βίβιαν Ζώταλη στην  Art Appel Gallery

Η Art Appel Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Βίβιαν Ζώταλη με τίτλο «GODs – Greek Olympian Deities». Όπως σχολιάζει η επιμελήτρια της έκθεσης και ιστορικός τέχνης Ευαγγελία Θ. Καϊράκη «Με αφορμή τους Δώδεκα Θεούς του Ολύμπου ως απόλυτα κυρίαρχους στη φύση, αλλά και ως απεικάσματα ψυχικών γονοτύπων, η Βίβιαν Ζώταλη υπερβαίνει την παραδεδομένη ανθρωπομορφική τους αναπαράσταση και αναστοχάζεται εννοιολογικά στο εικονολογικό μοτίβο, οπτικοποιώντας το σημασιακό τους υπόβαθρο με την οροθέτηση διπόλων, αποκαλυπτικών για τη βαθύτερή τους φύση».
Εγκαίνια: Τρίτη 18/1, 18:00 – 23:00

Διάρκεια έκθεσης: 18 Ιανουαρίου 2022 – 19 Φεβρουαρίου 2022
Ωράριο: Τρίτη έως Παρασκευή 15:00 – 20:00 και Σάββατο 11:00 – 15:00.
Art Appel Gallery, Νεοφύτου Βάμβα 5, Αθήνα. Τηλ: 211 11 540 30. Ε: [email protected].

Τι συνέβη άραγε;: Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Εύης Ζαμπέλη στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ

Στην πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο «Τι συνέβη άραγε;», η Εύη Ζαμπέλη παρουσιάζει το κύριο σώμα της εικαστικής της δημιουργίας μέσα από ένα σύνολο ζωγραφικών έργων. Τα τοπία που αποτυπώνει στους καμβάδες μεγάλης κλίμακας, διακατέχονται από εκτυφλωτικά και λαμπερά χρώματα-σχεδόν ψεύτικα, δημιουργώντας στον θεατή την αίσθηση ενός ονείρου. Χρησιμοποιώντας αυστηρή μεθοδολογία κατά τη διάρκεια παραγωγής, η ίδια συνθέτει με ευλαβική σχεδίαση διαφορετικά προσχέδια με μολύβι και ακουαρέλα πριν φτάσει στην ίδια την σύνθεση των τοπίων της.
Εγκαίνια: Τρίτη 18/1, 18:00
Διάρκεια έκθεσης: 18 Ιανουαρίου έως 19 Φεβρουαρίου 2022
Ωράριο: Τετάρτη, Σάββατο 11:00 – 16:00. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 20:00
Εικαστικός Κύκλος ΔΛ, Ακαδημίας 6, Αθήνα. Τηλ: +30 210 3646818. Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑλέκος Φασιανός: Η ζωή και το έργο του σπουδαίου ζωγράφου που έφυγε από τη ζωή, μέσα από τα δικά του λόγια12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b