MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Chronos: Επανακυκλοφορεί το άλμπουμ της Δήμητρας Γαλάνη με bonus track ένα εμβληματικό τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη

To εξαιρετικό άλμπουμ Chronos με τα τραγούδια από τη συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με ένα κουαρτέτο διακεκριμένων Ελλήνων μουσικών επανακυκλοφόρησε μαζί με ένα bonus track, του Βασίλη Τσιτσάνη.

Monopoli Team

To εξαιρετικό άλμπουμ Chronos με τα τραγούδια από τη συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με ένα κουαρτέτο διακεκριμένων Ελλήνων μουσικών επανακυκλοφορεί αυτές τις μέρες μαζί με ένα bonus track, το “Μπαξέ Τσιφλίκι” του Βασίλη Τσιτσάνη.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης στο κοντραμπάσο, ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι, λαούτο και κιθάρα, ο Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο, ο Χρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο, κορυφαίοι μουσικοί και μοναδικοί ο καθένας στον τομέα του, συνεργάζονται και γίνονται εδώ ένα «σώμα» με την Δήμητρα Γαλάνη με σκοπό να δημιουργηθεί αυτό το έργο, το Chronos Project.

Mε κεντρικό άξονα τα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες και τις ενορχηστρώσεις της ομάδας αυτών των μουσικών που αναδεικνύουν με έναν μοναδικό τρόπο τις επιρροές της ελληνικής μουσικής από την Ανατολή και τη Δύση, κυκλοφόρησε πριν πέντε χρόνια το πρώτο άλμπουμ με δέκα κομμάτια. Εν μέσω πανδημίας και όλων των αλλαγών που αυτή έχει φέρει, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο αλλά κυρίως στις αξίες και στον πολιτισμό μας, το Chronos Project σκαλίζει ξανά το πλούσιο μουσικό παρελθόν μας ενδυναμώνοντας συνεχώς την πολιτιστική μας μνήμη.

Δίσκοι σαν αυτόν φιλοδοξούν να ανοίξουν τον δρόμο στους νεότερους μουσικούς για να σκύψουν πάνω στην τεράστια παράδοση του ελληνικού τραγουδιού, είτε αυτό είναι το σύγχρονο έντεχνο, είτε το παραδοσιακό. Το Chronos Project έγινε μέσα στο πέρασμα των τελευταίων χρόνων δίσκος αναφοράς όπως άλλες αντίστοιχες προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν. Ενδυναμώνει και ενθαρρύνει κι άλλους μουσικούς να διασκευάσουν και να φέρουν στο σήμερα πολύτιμο υλικό.

Κάτω από concept Chronos (Xρόνος) η Δήμητρα Γαλάνη έχει την πρόθεση να συνεχίσει να φέρνει στο φως το σπουδαίο έργο Ελλήνων δημιουργών με στόχο να παρουσιάσει κι άλλες εκδόσεις στο μέλλον. Αναζητήστε και ακούστε το ανανεωμένο Chronos Project σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα.

Το Chronos κυκλοφόρησε το 2016 σε cd/dvd από την TheInSound. Στις 3 Δεκεμβρίου 2021 κυκλοφόρησε ξανά απο την Νorth Knot σε νέα έκδοση με bonus track το τραγούδι Μπαξέ Τσιφλίκι του Βασίλη Τσιτσάνη.

Μπορείτε να ακούσετε το Chronos project σε όλα τα Digital stores και στο επίσημο κανάλι της Δήμητρας Γαλάνη στο Youtube.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒασίλης Τσιτσάνης: Η πορεία του κορυφαίου λαϊκού συνθέτη, στιχουργού και τραγουδιστή του 20ού αιώνα12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δήμητρα Γαλάνη: Ερμηνεία
Πέτρος Κλαμπάνης: Κοντραμπάσο
Θωμάς Κωνσταντίνου: Ούτι, λαούτο και κιθάρα
Σπύρος Μάνεσης: Πιάνο
Χρήστος Ραφαηλίδης: Βιμπράφωνο
Γιώργος Καριώτης: Hχολήπτης
Παναγιώτης Πετρονικολός: Μίξη
Γιώργος Βουδαντάς: Live Recordings
Studio Siera

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b