MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου

Μια νέα εβδομάδα ξεκινάει και εμείς συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες προτάσεις με πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην πόλη τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022.

Φωτογραφικά Ζεύγη 2022: Έκθεση φωτογραφίας των Σπύρου Πολυτάρχου και Γιάννη Ζήση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

Ιανουάριος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών εστιάζουν στη σχέση ανθρώπων και ζώων, φωτίζουν τα προβλήματα αλλά και την ψυχή των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων,  μιλούν για μια απρόσμενη σχέση μεταξύ ενός έφηβου και μιας μεγαλύτερης γυναίκας, και μας συστήνουν έναν ιδιόρρυθμο ένοικο μιας πολυκατοικίας. Από την Πέμπτη 13/1 και για μία εβδομάδα, σειρά έχει το «Souls all unaccompanied» (26′) του Γιώργου Τελτζίδη. Ο Μπαχάρ είναι ένας δωδεκάχρονος που φιλοξενείται σε έναν ξενώνα για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες. Η Κάτια, μια πρώην κατάδικος που προσπαθεί να βάλει την ζωή της σε τάξη, εργάζεται εκεί ως φροντιστής. Όταν τα πράγματα ζορίσουν για τον Μπαχάρ, η Κάτια θα είναι δίπλα του.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔημήτρης Χορν: Οι κινηματογραφικοί ρόλοι που άφησαν εποχή12.09.2018

Εικαστικά

Φωτογραφικά Ζεύγη 2022: Έκθεση φωτογραφίας των Σπύρου Πολυτάρχου και Γιάννη Ζήση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Αριστερά φωτογραφία του Σπύρου Πολυτάρχου. Δεξιά φωτογραφία του Γίαννη Ζήση.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει έκθεση φωτογραφιών του Σπύρου Πολυτάρχου και του Γιάννη Ζήση στο πλαίσιο της καθιερωμένης σειράς «Φωτογραφικά Ζεύγη». Στα Φωτογραφικά Ζεύγη παρουσιάζεται η δουλειά δύο φωτογράφων και μελών του Φωτογραφικού Κύκλου, των οποίων οι δρόμοι της ζωής ή της φωτογραφίας συναντώνται με κάποιο τρόπο. Όπως σημειώνει ο επιμελητής της έκθεσης, Πάνος Ροζάκης: «Η «ποιητική» φωτογραφία  μοιάζει με το παιδικό παιχνίδι. Προκύπτει όταν ο δημιουργός είναι συγκεντρωμένος και ανέμελος· όταν είναι απόλυτα παρών και ταυτόχρονα ξεχνάει τον εαυτό του. «Χτίζοντας» το δικό του «παραμύθι» στ’ αλήθεια και στα σοβαρά. Χωρίς πεποίθηση και επίγνωση· με πίστη κα με τόλμη».
Εγκαίνια: Δευτέρα 17.1, 19:00
Διάρκεια έκθεσης έως 10 Φεβρουαρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 – 20:00, Σάββατο: 10:00 – 14:00.

Είσοδος ελεύθερη
Γκαλερί Κέννεντυ, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Πληροφορίες Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: (2103680052)

www.hau.gr

Τhessaloniki Photobiennale 2021: Η τέχνη της φωτογραφίας ξανά στο επίκεντρο μέσα από 19 εκθέσεις

Οι «Βυρωνικοί Ήρωες» της Λυδίας Βενιέρη (Έως 20.02.2022)

Η Thessaloniki PhotoBiennale 2021 υποδέχεται το κοινό έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 μ’ ένα πρόγραμμα 19 εκθέσεων ελληνικής και διεθνούς φωτογραφίας, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες, σε 13 χώρους στη Θεσσαλονίκη, βάζοντας ξανά τη φωτογραφία στο επίκεντρο, προτείνοντας ταξίδια, προκαλώντας αναρωτήσεις και προβληματισμούς, με… ήχους και πολλές εικόνες.
Διάρκεια εκθέσεων έως 20/2/2022
Για αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.photobiennale-greece.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 ξένα + 5 ελληνικά άλμπουμ που περιμένουμε να ακούσουμε το 202212.09.2018

Έκθεση

50 χρόνια Γιατροί Χωρίς Σύνορα: 50 χρόνια δράσης σε μια έκθεση φωτογραφίας στο Μέγαρο Μουσικής

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα γιορτάζουν 50 χρόνια ζωής και δράσης σε όλο τον κόσμο με την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μαρτυρίες – Βλέμματα», 1971 – 2021 Γιατροί Χωρίς Σύνορα και Magnum, 50 χρόνια στο πεδίο, η οποία φιλοξενείται στον περίβολο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η 50ή επέτειος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αποτελεί ευκαιρία για μια αναδρομική φωτογραφική έκθεση που αποτυπώνει μέσα από τον φακό του πρακτορείου Magnum Photos τους πιο σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας τους. Με την έκθεση αυτή θυμίζουν μερικές από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις, τη μαρτυρία και τη δράση τους από το 1971 έως σήμερα, με ένα αποτέλεσμα εξίσου αφηγηματικό όσο και οπτικό.
Καθημερινά, έως 31 Ιανουαρίου 2022
Περίβολος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Άλλες Εκδηλώσεις

«Γραμματισμοί»: Διαδικτυακή Συζήτηση των εκδόσεων Κριτική και του Εργαστήριου Γλωσσολογίας +ΜορΦωΣη

Ο IANOS, οι Εκδόσεις Κριτική και το Εργαστήριο Γλωσσολογίας +ΜορΦωΣη διοργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το βιβλίο των Mary Kalantzis, Bill Cope, Νεκτάριου Στελλάκη & Ευγενίας Αρβανίτη, «Γραμματισμοί». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Mary Kalantzis, Kαθηγήτρια, Τμήμα Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Οργάνωσης & Ηγεσίας (University of Illinois), Bill Cope, Καθηγητής, Τμήμα Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Οργάνωσης & Ηγεσίας (University of Illinois), Γιώργος Ανδρουλάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Νεκτάριος Στελλάκης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Πανεπιστήμιο Πατρών), Ευγενία Αρβανίτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Πανεπιστήμιο Πατρών). Θα προλογίσει και θα συντονίσει η Ζωή Γαβριηλίδου, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Γλωσσολογίας +ΜορΦωΣη, Αντιπρύτανης (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης).
Δευτέρα 17/1, 18:00
Χώρος: Ιανός, Σταδίου 24 Αθήνα. Τηλ: +30 210 3217917. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και διαδικτυακά

«Το Τυφλό Άλογο. Διάλογοι με τον Eugenio Barba και άλλα γραπτά»: Παρουσίαση βιβλίου στο Fabrica Athens

Οι Εκδόσεις Δωδώνη και το Κέντρο Θεατρικής Ανθρωπολογίας (Ηράκλειο Κρήτης) σας προσκαλούν τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. στην παρουσίαση του  βιβλίου «Το Τυφλό Άλογο. Διάλογοι με τον Eugenio Barba και άλλα γραπτά» της  Iben Nagel Rasmussen ηθοποιού και εκπαιδεύτριας του Θεάτρου Odin. Ένα βιβλίο γύρω από το τι κάνει την εκπαίδευση να αξίζει. Γύρω από τα ήθη που κρύβονται πίσω από την τέχνη του ηθοποιού. Που γράφτηκε από μία καλλιτέχνιδα που επίσης δεν βρίσκει τη θέση της ανάμεσα σε συμβατικές κατηγορίες. Mία συζήτηση –και μία ένταση– μεταξύ δύο διαφορετικών ρόλων στο θέατρο: εκείνον του σκηνοθέτη (Eugenio Barba) και της performer (Iben Nagel Rasmussen). Η γλώσσα τους είναι ανοικτή και προσωπική, επιτρέποντάς μας να δούμε ανάμεσα στις δράσεις και στις προσπάθειές τους για μια αδιάκοπη έρευνα της προσωπικής τους ακεραιότητας.
Δευτέρα 17/1, 19:00
Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 2103411651
Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μεγ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, Αθήνα. Τηλ. 2103411651

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b