MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 7 παραστάσεις για την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου.

8 γυναίκες, του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια στο θέατρο Αλίκη
author-image Αγγελική Κατσίκα

1. Τέλος του Παιχνιδιού, του Σάμουελ Μπέκετ στο Σύγχρονο Θέατρο

Το θεατρικό έργου του Σάμουελ Μπέκετ με τίτλο «Τέλος του Παιχνιδιού» παρουσιάζεται στο Σύγχρονο Θέατρο. «Τετέλεσται». Σε ποιο άλλο θεατρικό έργο, η πρώτη-πρώτη λέξη του κειμένου ακυρώνει εξ αρχής τη θεατρική Πράξη, την Πράξη της ζωής; Πρόκειται για την εξ αρχής επικύρωση της φράσης του Σάμουελ Μπέκετ πως «το τέλος βρίσκεται στην αρχή, και ωστόσο συνεχίζουμε».
Παρασκευή 14/1 στις 21:00
Εισιτήρια: Α’ Ζώνη: 20 ευρώ, Β’ Ζώνη: 18 ευρώ, Γ’ Ζώνη: 16 ευρώ, Δ’ Ζώνη: 14 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Αθήνα

2. «Το Μινόρε» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η παράσταση «Το Μινόρε» βασίζεται στη θρυλική τηλεοπτική σειρά «Το Μινόρε της Αυγής» των Βαγγέλη Γκούφα και Φώτη Μεσθεναίου και παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Φιλίες, έρωτες, μάχη για την επιβίωση, λογοκρισία, διώξεις, αδιέξοδα, επιτυχία. Ό,τι και να πει κανείς για τους ρεμπέτες είναι λίγο. Μιλούν τα τραγούδια που μας παρηγόρησαν όταν έπρεπε, που μας συνεπήραν κάποια θλιβερά δειλινά, που τα αγαπήσαμε γιατί μας συγκίνησαν. Ακριβώς γι’ αυτό ανεβαίνει το «Μινόρε». Για να μας μιλήσει με τον τρόπο που μόνο το θέατρο μπορεί.
Παρασκευή 14/1 στις 21:00
Εισιτήρια: Διακεκριμένη ζώνη: 30€ / Μειωμένο: 25€ Α’ ζώνη: 25€ / Μειωμένο: 20€ Β’ ζώνη: 20€ / Μειωμένο: 15€ Γ’ ζώνη: 15€ / Μειωμένο: 10€. Προπώληση: viva.gr .
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου, 2104143300

3. 8 γυναίκες, του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια στο θέατρο Αλίκη

«8 γυναίκες», το διάσημο θεατρικό έργο του Γάλλου συγγραφέα Ρομπέρ Τομά, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια στο θέατρο Αλίκη, με ένα ισχυρό θίασο γυναικών. Η δράση εκτυλίσσεται με καταιγιστικό ρυθμό και ο συγγραφέας συνδυάζει με αριστοτεχνική δεξιότητα το θρίλερ, το μελόδραμα, το μυστήριο και τη φάρσα. Οι «8 γυναίκες» έχουν χαρακτηριστεί ως ένα κωμικό, αστυνομικό έργο, στην πραγματικότητα όμως ξεπερνάει αυτή την απλή ετικέτα και αποδεικνύει τελικά ότι εμπεριέχει όλες τις μορφές θεάτρου. Με διάθεση σάτιρας των παγιωμένων αστικών προτύπων, με τάση διακωμώδησης των στερεότυπων της κοινωνίας και με μία διαρκή έμφαση στην αριστοκρατική, πλην όμως τόσο επικίνδυνη λατρεία της μεγαλοαστικής τάξης για το χρήμα, το έργο μετουσιώνεται σε ένα σαρκαστικό κοινωνικό σχόλιο.
Παρασκευή 14/1 στις 21:00.
Εισιτήρια: Α΄ Ζώνη 20€, Β’ Ζώνη 18€, VIP 25€, Σάββατο απογευματινή γενική είσοδος: 18€. Σάββατο βραδινή: Α΄ Ζώνη 22€ και Β΄ Ζώνη 20€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 10, Aθήνα. Τηλ.: 2103210021

4. Η Φάρμα των Ζώων, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, στο Εθνικό Θέατρο

Το έργο του Τζώρτζ Όργουελ, Η Φάρμα των ζώων, παίζει την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη. Τα ζώα μιας φάρμας ξεσηκώνονται ενάντια στο σύστημα εξουσίας του ιδιοκτήτη της, του Κυρίου Τζόουνς, και επιβάλλουν μια αυτοδιαχειριστική διοίκηση με επικεφαλής τα γουρούνια, τα πιο έξυπνα ζώα της φάρμας. Πολύ γρήγορα, οι παλιοί καταπιεζόμενοι γίνονται οι νέοι δυνάστες υιοθετώντας όλες τις κατακριτέες μεθόδους του προηγούμενου καθεστώτος. Έτσι, η προεπαναστατική ουτοπία μετατρέπεται σε μια αβίωτη δυστοπία.
Παρασκευή 14/1 στις 21:00.
Εισιτήρια: Παρασκευή 13€ Γενική είσοδος, 10€ περιορισμένη ορατότητα. Φοιτητικό/Νεανικό: 13€ . Ανω των 65 : 13€ . Πολύτεκνοι 10 € όλες τις ημέρες . Προπώληση: ticketservices.gr.
Σκηνή Ελένη Παπαδάκη – Ρεξ, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
.

5. Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ, «Πάρτυ Γενεθλίων» έρχεται στην Αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Η ιστορία βέβαια είναι δομημένη με εντελώς σταθερούς και κλασικούς κανόνες. Ένα σπίτι, κάποιοι ήρωες ζουν εκεί και κάποια άγνωστα πρόσωπα έρχονται και φέρνουν τα πάνω κάτω. Το παρόν του έργου συμβαίνει ομαλά και γραμμικά χωρίς αναχρονισμούς σε δράση και γεγονότα. Καθώς εξελίσσονται οι τρεις πράξεις του έργου, ο θεατής έχει την αίσθηση ότι παρακολουθεί ένα αστυνομικό θρίλερ. Παρασκευή 14/1 στις 21:00.
Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 20€, 25€, Β’ ζώνη: 15€, 20€. Προπώληση: viva.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος 17778, 2103418550
.

6. Λεωφορείον ο Πόθος, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Εθνικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, με τίτλο Λεωφορείον ο Πόθος, παρουσιάζεται στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.
Παρασκευή 14/1 στις 21:οο.
Εισιτήρια: Παρασκευή 13€ Γενική είσοδος, 10€ περιορισμένη ορατότητα. Φοιτητικό/Νεανικό: 13€ . Ανω των 65 : 13€ . Πολύτεκνοι 10 € όλες τις ημέρες . Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο Κτίριο Τσίλλερ Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια) (είσοδος από οδό Μενάνδρου)
.

7. Οι Μάγισσες του Σάλεμ, του Άρθουρ Μίλερ στο θέατρο Δημήτρης Χορν

Το θέατρο «Δημήτρης Χορν» παρουσιάζει  την παράσταση «Οι Μάγισσες του Σάλεμ» του Άρθουρ Μίλερ, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. «Η Δοκιμασία» ή «Οι Μάγισσες του Σάλεμ» αποτελούν μια διαχρονική καταγγελία των δεισιδαιμονιών, των προκαταλήψεων και του φανατισμού. Ο Μίλερ μέσα από το έργο του κατακρίνει την καταπάτηση πολιτικών ελευθεριών και εισάγει τον όρο «κυνήγι μαγισσών» στον 20ο αιώνα.
Παρασκευή 14/1 στις 21:15.
Εισιτήρια: 16€ (Εξώστης- θεωρεία) | 18€ (Β ζώνη) | 22€ (Ά ζώνη)|25€ (Διακεκριμένη). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Δημήτρης Χορν, Αμερικής 10, Κολωνάκι | Τηλ: 2118005141
.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕλένη Βαροπούλου: «Σκηνές από το Θέατρο της ζωής μου»12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b