MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ανταρκτική: Ερευνητές ανακάλυψαν νέες μορφές ζωής κάτω από ένα παγόβουνο

Για χρόνια οι ερευνητές προσπαθούσαν να αποκρυπτογραφήσουν το μυστήριο που ονομάζεται Ανταρκτική και την ζωή που μπορεί να κρύβεται εκεί. Πλέον, τα μυστικά της έχουν -κατά κάποιον τρόπο- αποκαλυφθεί.

Photo Credits: David Barnes And The British Antarctic Survey
Photo Credits: David Barnes And The British Antarctic Survey
Monopoli Team

Το μυστήριο γύρω από την Ανταρκτική ήταν πάντα κάτι που ενθουσίαζε τους ερευνητές, καθώς λίγα είναι γνωστά για την ζωή εκεί. Οι επιστήμονες έχουν καταγράψει διάφορα πλάνα μέσα στα χρόνια, αλλά σπάνια έχουν αποκαλυφθεί πραγματικοί οργανισμοί. Μια ομάδα ερευνητών από το Ινστιτούτο Άλφρεντ Βέγκενερ της Γερμανίας όμως κατάφερε να το αλλάξει αυτό, με την αποκάλυψη 77 μορφών ζωής που φαίνεται πως κατοικούσαν στον πυθμένα της θάλασσας, κάτω από ένα παγόβουνο.

Τα ευρήματα ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 2018, αλλά δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο Current Biology. Τα μέλη του πληρώματος χρησιμοποίησαν ζεστό νερό για να ανοίξουν δύο τρύπες στο παγόβουνο Ekström της Θάλασσας Weddell, η οποία τελικά περιείχε περισσότερα είδη από ό,τι είχε καταγραφεί προηγουμένως στην Ανταρκτική.

«Αυτή η ανακάλυψη τόσων οργανισμών που ζουν σε αυτές τις ακραίες συνθήκες είναι μια πλήρης έκπληξη και μας υπενθυμίζει πώς η θαλάσσια ζωή της Ανταρκτικής είναι τόσο μοναδική και ξεχωριστή», δήλωσε ο David Barnes, θαλάσσιος βιολόγος στο British Antarctic Survey.

Οι οργανισμοί που ανακαλύφθηκαν έχουν συνδεθεί με ασπόνδυλα είδη που σχηματίζουν αποικίες και ονομάζονται βρυόζωα και σερπουλοειδή σκουλήκια, τα οποία αποικούν σε ένα μέρος και τρέφονται με οργανισμούς που επιπλέουν.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να υπάρχουν αρκετά φύκια κάτω από το παγόβουνο για να υποστηρίξουν αυτό το οικοσύστημα. Λόγω της κλιματικής αλλαγής, ωστόσο, ο χρόνος για τη μελέτη αυτών των οικοσυστημάτων μειώνεται τρομακτικά, καθώς θα είναι τα πρώτα που θα χαθούν από την κατάρρευση των παγόβουνων, όταν αυτά λιώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ NASA προσλαμβάνει θεολόγους για να μάς προετοιμάσουν για επαφή με εξωγήινους12.09.2018

Πηγή: Hypebeast

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b