MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 9 παραστάσεις για Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου.

Μια υπέροχη ζωή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
author-image Αγγελική Κατσίκα

1. Μια υπέροχη ζωή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η χριστουγεννιάτικη ταινία του Φρανκ Κάπρα με τίτλο «Μια υπέροχη ζωή», γίνεται μουσικοθεατρική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού και παρουσιάζεται την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου. Το «Μια υπέροχη ζωή – a Live radio play» (It’s a Wonderful Life) είναι μια παράσταση βασισμένη στη διασκευή της κλασικής, αγαπημένης σε όλες τις ηλικίες, ομώνυμης ταινίας του Φρανκ Κάπρα. Σε ένα ραδιοφωνικό στούντιο της δεκαετίας του 1940, αμέσως μετά τη λήξη του Πολέμου, έξι ηθοποιοί κάνουν τη ραδιοφωνική μετάδοση της ταινίας και παίζουν όλους τους ρόλους της.
Πέμπτη 23/12 στις 20:00.
Εισιτήρια: 8€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 11€, 17€, 24€, 29€, 34€, 40€. Προπώληση: webtics.megaron.gr.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα | Τηλ: 210 7282000.

2. Σε ποιόν ανήκει η γη, της ομάδας Όχι Παίζουμε/Urban Dig στο θέατρο Σημείο

Φωτογραφία Μαρία Τούλτσα

Η ομάδα Όχι Παίζουμε/Urban Dig Project, γνωστή για τις συμμετοχικές δράσεις της σε γειτονιές και χώρους μη – θεατρικούς, επιστρέφει την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, στο χώρο του θεάτρου για να παρουσιάσει αυτήν τη φορά ένα σπονδυλωτό project με τον γενικό τίτλο «Σε ποιόν ανήκει η γη;». Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δυο ξεχωριστές, αλλά αλληλένδετες παραστάσεις: “Θάνος Βλέκας” και  «Κάτω από Καθαρό Ουρανό». Σύνθεση κειμένων, ντοκουμέντων και σύγχρονων προφορικών μαρτυριών, με κεντρικό άξονα το ερώτημα: «Σε ποιόν ανήκει η γη;».
Πέμπτη 23/12: Θάνος Βλέκας: Ώρα έναρξης 20:45 (50΄) «Κάτω από Καθαρό Ουρανό»: Ώρα έναρξης 21:45 (40΄) Ομιλίες: Ώρα έναρξης 20:00.
Εισιτήρια: 1 παράσταση: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο. 2 παραστάσεις: 15 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Σημείο, Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα, τηλ. 2109229579
.

3. Αιολική Γη: Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Ηλία Βενέζη στο Εθνικό Θέατρο

«Αιολική Γη» του Ηλία Βενέζη στο Θέατρο Rex – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου στην σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Ηλία Βενέζη με τίτλο «Αιολική Γη». Η Αιολική Γη ξεπηδάει από τις ρίζες των δέντρων της Ανατολής, από τα βουνά της Μικρασίας που τα λένε Κιμιντένια και ταξιδεύει από το κτήμα του παππού και της γιαγιάς στα κύματα του Αιγαίου. Έτσι όπως ταξιδεύει και η ψυχή του μικρού Πέτρου, που παρέα με την αγαπημένη αδελφή του, ακούει τις μυστικές φωνές της φύσης, τα καλέσματα των σπηλιών και των φαραγγιών και αφουγκράζεται τους ήχους της γης και του νερού.
Πέμπτη 23/12 στις 20:30.
Εισιτήρια: Διακεκριμένη Ζώνη 18€ Α’ & Β’ Ζώνη 15€ . Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Rex, Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
.

4. Η Φάρμα των Ζώων, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, στο Εθνικό Θέατρο

Η φάρμα των ζώων, του Τζώρτζ Όργουελ στο θέατρο Ρεξ

Το έργο του Τζώρτζ Όργουελ, Η Φάρμα των ζώων, ανεβαίνει την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη. Τα ζώα μιας φάρμας ξεσηκώνονται ενάντια στο σύστημα εξουσίας του ιδιοκτήτη της, του Κυρίου Τζόουνς, και επιβάλλουν μια αυτοδιαχειριστική διοίκηση με επικεφαλής τα γουρούνια, τα πιο έξυπνα ζώα της φάρμας. Πολύ γρήγορα, οι παλιοί καταπιεζόμενοι γίνονται οι νέοι δυνάστες υιοθετώντας όλες τις κατακριτέες μεθόδους του προηγούμενου καθεστώτος. Έτσι, η προεπαναστατική ουτοπία μετατρέπεται σε μια αβίωτη δυστοπία.
Πέμπτη 23/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος, 10€ περιορισμένη ορατότητα. Φοιτητικό/Νεανικό: 10€ . Ανω των 65: 13€ . Πολύτεκνοι 10 €. Κάρτα ανεργίας 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Σκηνή Ελένη Παπαδάκη – Ρεξ, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
.

5. Λεωφορείον ο Πόθος, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Εθνικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, με τίτλο Λεωφορείον ο Πόθος, παρουσιάζεται στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.
Πέμπτη 23/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος, 10€ περιορισμένη ορατότητα. Φοιτητικό/Νεανικό: 10€ . Ανω των 65: 13€ . Πολύτεκνοι 10 €. Κάρτα ανεργίας 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο Κτίριο Τσίλλερ Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια) (είσοδος από οδό Μενάνδρου)
.

6. Μάκμπεθ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης και η ομάδα «Εν τώ άμα» παρουσιάζουν το αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Μάκμπεθ», σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη. Η ιστορία του Μακμπέθ καταδεικνύει με τον πιο οδυνηρό και ποιητικό τρόπο, την δύναμη που ασκεί ο φόβος πάνω στην ψυχή και στο σώμα. Ο φόνος αποδεικνύεται κύριο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης κατάστασης, μια θλιβερή διαπίστωση που μας κάνει να σκεφτούμε το γεγονός, ότι αν δεν σκοτώσουμε στη ζωή μας, αυτό δεν είναι από επιλογή, αλλά από τύχη.
Πέμπτη 23/12 στις 20:30.
Εισιτήρια: 15 Ευρώ / 10 Ευρώ (μειωμένο) / 8 Ευρώ (άνεργοι). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα. Τηλέφωνο ταμείου: 2103228706 (Καθημερινά 10:00-13:00 και 17:00-22:00)
.

7. Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ, «Πάρτυ Γενεθλίων» έρχεται στην Αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Μια παρατημένη πανσιόν. Ένας άντρας που μένει εκεί. Οι ιδιοκτήτες της παρατημένης πανσιόν που φροντίζουν τον άντρα που μένει εκεί. Η κοπέλα που θέλει να πάει μια βόλτα με τον άντρα που μένει εκεί. Οι άντρες που έρχονται να βρουν τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που -ίσως- και να μην έχει γενέθλια σήμερα. Πέμπτη 23/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 20€, 25€, Β’ ζώνη: 15€, 20€. Προπώληση: viva.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος 17778, 2103418550
.

8. «Ρινόκερος», με τον Αιμιλιανό Σταματάκη στο θέατρο Κιβωτός

Φωτογραφία Πάτροκλος Σκαφιδάς

Το αριστουργηματικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο, «Ρινόκερος», που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας, ανεβαίνει στο θέατρο Κιβωτός, με τον Αιμιλιανό Σταματάκη στον ρόλο του Μπερανζέ. Ο «Ρινόκερος» είναι ένα έργο που αντιτίθεται σε κάθε μαζική υστερία, σε κάθε επιδημία που καλύπτεται κάτω από τον μανδύα της λογικής και των ιδεών. Είναι ένα έργο που αποκαλύπτει τις κοινωνικές αρρώστιες που με άλλοθι τις ιδεολογίες μεταμορφώνουν τον άνθρωπο σε επιθετικό ζώο. Που τον αποκτηνώνουν και ύστερα τον εγκαταλείπουν σκλάβο του συστήματος.
Πέμπτη 23/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 17€ – 20€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Αθήνα | Τηλ: 210 3427426
.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜνήμη Καπούτ, από την θεατρική ομάδα Νοητή Γραμμή στο θέατρο Αλκμήνη12.09.2018

9. Φαίδρα, της Μαρίνας Τσβετάγιεβα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Προσκήνιο

Φαίδρα

Το έργο «Φαίδρα» της Μαρίνα Τσβετάγιεβα, παρουσιάζεται την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Προσκήνιο σε μετάφραση του Χρήστου Χρυσόπουλου και σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά. Μια σκηνική σύλληψη για πέντε πρόσωπα που επιχειρούν σ’ έναν νεκρό τόπο να ανασυνθέσουν την χαμένη μας σχέση με την ελευθερία, την ερωτική επιθυμία και την ανάγκη για ένωση μέχρι θανάτου . Δύο ισχυρά δίπολα (Τροφός- Φαίδρα / Σύντροφος Ιππόλυτου- Ιππόλυτος) διαπραγματεύονται την ανάγκη για παρέκκλιση και για μια βουτιά στο χάος της επιθυμίας και του φυσικού σώματος , μπροστά στον Θησέα, που ενώπιόν του εκπληρώνεται μια προδιαγεγραμμένη μοίρα.
Πέμπτη 23/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 20€ | Φοιτητές, Άνεργοι, ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Προσκήνιο, Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα | Τηλ: 210 8256838
.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b