MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μέγαρο Μουσικής: Νέα σεζόν με μεγάλα ονόματα της μουσικής και του χορού – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς με ένα πλούσιο πρόγραμμα με τη συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών από τον χώρο της μουσικής και του χορού.

Μέγαρο Μουσικής: Έναρξη του 2022 με μεγάλα ονόματα της μουσικής και του χορού
Festival Strings Lucerne
Monopoli Team

Αρχή του νέου έτους για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με μεγάλα ονόματα της μουσικής και του χορού. Σπουδαίοι ερμηνευτές με σημαντική πορεία στις διεθνείς μουσικές σκηνές εμφανίζονται, το πρώτο τρίμηνο του 2022, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Η σειρά Piano Masters συνεχίζεται με σημαντικούς σολίστ όπως, μεταξύ άλλων, η διάσημη πορτογαλίδα πιανίστα Maria João Pires [Μαρία Ζοάο Πίρες] (Ιανουάριος 2022).

Midori | Φωτογραφία: Timothy Greenfield-Sanders

Φεστιβάλ της Άνοιξης: Μια νέα καλλιτεχνική πρωτοβουλία

Μια νέα καλλιτεχνική πρωτοβουλία του ΜΜΑ, το Φεστιβάλ της Άνοιξης (Megaron Spring Festival), εγκαινιάζεται στα τέλη Μαρτίου και ολοκληρώνεται στα μέσα Απριλίου. Συμμετέχουν ο ρώσος μαέστρος και βιολίστας Yuri Bashmet [Γιούρι Μπασμέτ], ως επικεφαλής των Moscow Soloists, μιας από τις πλέον διακεκριμένες ορχήστρες μουσικής δωματίου σε όλο τον κόσμο (Μάρτιος 2022), αλλά και το φημισμένο πιανιστικό ντούο Katia και Marielle Labèque [Κάτια και Μαριέλ Λαμπέκ] (Μάρτιος 2022).

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της Άνοιξης συνεχίζονται τον Απρίλιο με τον κορυφαίο τσελίστα Gautier Capuçon [Γκωτιέ Καπυσόν] και τον πιανίστα Jérôme Ducros [Ζερόμ Ντυκρός], με την ορχήστρα Percussions de Strasbourg [Σύνολο Κρουστών του Στρασβούργου] σε ένα αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάννη Ξενάκη, με τον ρώσο βιρτουόζο του πιάνου Grigory Sokolov [Γκριγκόρι Σοκόλοφ] καθώς και με την ανερχόμενη πιανίστα –επίσης ρωσίδα– Alexandra Dovgan [Αλεξάνδρα Ντόβγκαν].

Τον ίδιο μήνα, έχουν προγραμματιστεί και οι παραστάσεις της Martha Graham Dance Company, της ιστορικής ομάδας που δημιούργησε η ιέρεια του μοντέρνου χορού, οι οποίες σηματοδοτούν το τέλος του Megaron Spring Festival.

Nederlands Dans Theater

Κύκλος Μεγάλοι Ερμηνευτές

Στο πλαίσιο του δημοφιλούς κύκλου Μεγάλοι Ερμηνευτές, εμφανίζεται στο Μέγαρο η πολυβραβευμένη αμερικανίδα βιολονίστα Midori σε ένα πρόγραμμα αποκλειστικά με έργα Beethoven [Μπετόβεν], το οποίο θα ερμηνεύσει πλαισιωμένη από το σύνολο Festival Strings Lucerne, την Ορχήστρα Εγχόρδων του γνωστού ελβετικού φεστιβάλ (Φεβρουάριος 2022). Ένα άλλο διάσημο σχήμα, και πάλι από τον χώρο της μουσικής δωματίου, το πολυβραβευμένο Emerson String Quartet κάνει την εμφάνισή του στο Μέγαρο (Μάρτιος 2022) με δύο αριστουργηματικά έργα για κουαρτέτο εγχόρδων του Beethoven και του Schubert [Σούμπερτ].

Επίσης τον Μάρτιο, δύο μεγάλες φωνές, η σοπράνο Dinara Alieva [Ντινάρα Αλίεβα] και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, δίνουν ραντεβού με το ελληνικό κοινό σε ένα γκαλά όπερας, στο οποίο θα τραγουδήσουν μερικές από τις ωραιότερες άριες –αλλά και ντουέτα– του Giuseppe Verdi [Τζουζέππε Βέρντι] και του Giacomo Puccini [Τζάκομο Πουτσίνι].

Ο εμβληματικός Nederlands Dans Theater σε νέες χορογραφίες

Τον Μάρτιο, αναμένεται με μεγάλο ενθουσιασμό από τους φίλους του χορού το αγαπημένο Nederlands Dans Theater, «ένα από τα θαύματα της χορευτικής τέχνης» (Le Figaro), με δύο ολοκαίνουργιες χορογραφίες της Marina Mascarell [Μαρίνα Μασκαρέλ] και του Marco Goeke [Μάρκο Γκαίκε], αλλά και με μια ιδιαίτερα επιτυχημένη δημιουργία του Jiří Kylián [Γίρζι Κύλιαν].

Emerson String Quartet | Φωτογραφία: Juergen Frank

Τα μουσικά αστέρια του αύριο και οι άρτιες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας στο Μέγαρο

Τέλος, θα είναι και πάλι κοντά μας δύο σειρές εκδηλώσεων που έχουν αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό: ο κύκλος συναυλιών Rising Stars, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής–ECHO, ο οποίος, εδώ και πολλά χρόνια, μας συστήνει σήμερα τα μουσικά αστέρια του αύριο, καθώς και οι δορυφορικές μεταδόσεις παραστάσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας (National Theatre Live), με τεχνικά και αισθητικά άρτιες παραγωγές αλλά και λαμπερά καστ, στα οποία συχνά συμμετέχουν βραβευμένοι αστέρες του θεάτρου και του κινηματογράφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Το πρόγραμμα της νέας σεζόν12.09.2018

Στις επόμενες σελίδες ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2022

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για να δείτε αναλυτικά το ημερολογιακό πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου 2022, πατήστε εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b