MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μέγαρο Μουσικής: Νέα σεζόν με μεγάλα ονόματα της μουσικής και του χορού – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς με ένα πλούσιο πρόγραμμα με τη συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών από τον χώρο της μουσικής και του χορού.

Μέγαρο Μουσικής: Έναρξη του 2022 με μεγάλα ονόματα της μουσικής και του χορού
Festival Strings Lucerne
Monopoli Team

Μεγάλες Ορχήστρες/Μεγάλοι Ερμηνευτές

Η ιαπωνικής καταγωγής αμερικανίδα βιολονίστα Midori με τη διεθνώς αναγνωρισμένη ορχήστρα εγχόρδων Festival Strings Lucerne, υπό τον Daniel Dodds [Ντάνιελ Ντοντς] (καλλιτεχνικός διευθυντής, εξάρχων), παρουσιάζουν στις 27/2/2022 έργα του Ludwig van Beethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν], με αφορμή την ηχογράφηση που έκαναν για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του λαμπρού γερμανού μουσουργού.

Το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, στο πλαίσιο του κύκλου Μεγάλοι Ερμηνευτές, εμφανίζονται στο Μέγαρο τρία μεγάλα ονόματα της κλασικής μουσικής: η πορτογαλίδα πιανίστα Maria João Pires [Μαρία Ζοάο Πίρες] (12/1/2022) που διαπρέπει εδώ και πέντε σχεδόν δεκαετίες στις συμφωνικές αίθουσες όλου του κόσμου, ο βραζιλιάνος πιανίστας Jean Louis Steuerman [Ζαν Λουί Στόυερμαν] (4/2/2022), o oποίος συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Λουκά Καρυτινό, και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Emerson (8/3/2022) από τις ΗΠΑ, ένα από τα καλύτερα σχήματα μουσικής δωματίου της εποχής μας.

Maria João Pires

Φεστιβάλ της Άνοιξης (Megaron Spring Festival)

Το Φεστιβάλ της Άνοιξης είναι μια νέα πρωτοβουλία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με στόχο τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών σε μια εαρινή γιορτή των τεχνών. Από τα τέλη Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου, η Αθήνα γίνεται το επίκεντρο του πολιτιστικού ενδιαφέροντος, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στο κοινό. Διεθνούς φήμης ορχήστρες, μουσικοί, χορογράφοι και εκπρόσωποι από ολόκληρο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας εμφανίζονται στη σκηνή του Μεγάρου.

Το Φεστιβάλ της Άνοιξης εγκαινιάζεται στις 29/3 με τον κορυφαίο σολίστ της βιόλας και αρχιμουσικό Yuri Bashmet [Γιούρι Μπασμέτ] και τους διάσημους Moscow Soloists (Σολίστ της Μόσχας), που παρουσιάζουν ένα αμιγώς ρωσικό πρόγραμμα με συνθέσεις Tchaikovsky [Τσαϊκόφσκι], Shostakovich [Σοστακόβιτς] και Sviridov [Σβιρίντοφ].

Ακολουθούν στις 31/3/2022 δύο μεγάλες κυρίες του πιάνου, η Katia [Κάτια] και η Marielle Labèque [Μαριέλ Λαμπέκ], ένα από τα καλύτερα πιανιστικά δίδυμα του κόσμου, που θα παίξουν Debussy [Ντεμπυσσύ], Schubert [Σούμπερτ] και Stravinsky [Στραβίνσκι].

*Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται τον Απρίλιο με τη συμμετοχή γνωστών συνόλων και σολίστ.

Katia [Κάτια] και η Marielle Labèque [Μαριέλ Λαμπέκ]

Όπερα

Δύο μεγάλες φωνές δίνουν ραντεβού στο Μέγαρο τον Μάρτιο (3/3/2022) σε ένα γκαλά όπερας που θα συζητηθεί. Η διακεκριμένη υψίφωνος Dinara Alieva [Ντινάρα Αλίεβα] από το Αζερμπαϊτζάν και ο διεθνώς αναγνωρισμένος έλληνας βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς ερμηνεύουν δημοφιλείς άριες και ντουέτα από όπερες των Verdi και Puccini, πλαισιωμένοι από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών που διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.

Χορός

Mε δύο νέες δημιουργίες της Marina Mascarell [Μαρίνα Μασκαρέλ] και του Marco Goecke [Μάρκο Γκαίκε], αλλά και με μια επιτυχημένη χορογραφία του Jiří Kylián [Γίρζι Κύλιαν] που έχει αγαπηθεί από τους φίλους της ορχηστικής τέχνης, επιστρέφει τον Μάρτιο στο Μέγαρο το Nederlands Dans Theater (10, 11, 12 & 13/3/2022). Τρία έργα σε εντελώς διαφορετικό ύφος που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τη μοναδική εκφραστικότητα και την τεχνική αρτιότητα του NDT, μιας από τις πλέον εμβληματικές ομάδες σύγχρονου χορού διεθνώς.

*Χορηγός: Alpha Bank.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για να δείτε αναλυτικά το ημερολογιακό πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου 2022, πατήστε εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b