MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μέγαρο Μουσικής: Νέα σεζόν με μεγάλα ονόματα της μουσικής και του χορού – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς με ένα πλούσιο πρόγραμμα με τη συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών από τον χώρο της μουσικής και του χορού.

Μέγαρο Μουσικής: Έναρξη του 2022 με μεγάλα ονόματα της μουσικής και του χορού
Festival Strings Lucerne
Monopoli Team

Tο Μέγαρο των Παιδιών – Εκπαιδευτικές Δράσεις

O Θίασος Σκιών Ηλία Καρελλά ετοίμασε μια νέα παραγωγή για παιδιά, με τίτλο «Ο ήχος των σκιών: Δες την παράσταση, άκου τον ήχο, παίξε κι εσύ!» (Ιανουάριος – Απρίλιος 2022). Αυτή τη φορά, πηγή έμπνευσης για τον Ηλία Καρελλά (σκηνοθεσία, ερμηνεία θεάτρου σκιών) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συστατικά μιας παράστασης θεάτρου σκιών, ο ήχος. Μουσική συνοδοιπόρος του, η Αρετή Κετιμέ (τραγούδι, σαντούρι).

Μαζί τους, ταλαντούχοι μουσικοί και σκιοπαίκτες. Συμπαραγωγή: Θίασος Σκιών Ηλία Καρελλά – ΜΜΑ. Η παράσταση συμπληρώνεται από Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών για παιδιά από 5 ετών.

Παράλληλα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι κοντά στο παιδικό, νεανικό αλλά και ενήλικο κοινό με εκπαιδευτικές δράσεις που μας βοηθούν να γνωρίσουμε καλύτερα τη μουσική, τις τέχνες, τους καλλιτέχνες αλλά και τους ίδιους τους χώρους του Μεγάρου.

Μέγαρο Μουσικής

Δείτε Ακόμη στο Μέγαρο

Ελάτε στην ομιλία με τίτλο «Το νέο δάσος στο κέντρο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης της Β. Εύβοιας» του Σταύρου Μπένου, προέδρου του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ και επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας (Μegaron Plus, 17/3/2022). Ακούστε στις 13/1/2022 το Jazz Trio του Στέφανου Χυτήρη, της Ingrlid Laubrock [Ίνγκριντ Λάουμπροκ] και του Elias Stemeseder [Ελίας Στέμεζεντερ], απολαύστε τον πιανίστα Μάνο Κιτσικόπουλο και τον Μάκη Προβατά σε ρόλο αφηγητή στο live soundtrack «Piano in Love» (12/2/2022).

Ταξιδέψτε στις μουσικές της Μεσογείου μέσα από τη συναυλία «Mare Nostrum, στην αγκαλιά σου, θάλασσα» (19/3/2022) που έχει επιμεληθεί καλλιτεχνικά η Τατιάνα Λύγαρη, στην οποία συμμετέχουν η Αθηνά Ρούτση (τραγούδι, μουσική επιμέλεια) και η Άλκηστις Ραυτοπόλου (πιάνο, μουσική επιμέλεια), ακολουθήστε την Σόνια Θεοδωρίδου και το Plaza Ensemble σε ένα ταξίδι «Από τα τάνγκο στα φάντο» με σταθμούς σε αγαπημένα κομμάτια και τραγούδια αργεντινών και πορτογάλων συνθετών (30/3/2022).

Παρακολουθήστε το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ «Σμύρνη, η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης, 1900–1922» της σκηνοθέτιδος Μαρίας Ηλιού, το οποίο προβάλλεται στο Μέγαρο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή (19/3/2022).

Μέγαρο Μουσικής

Η αυλή των ηρώων: Ατομική έκθεση του Κώστα Ρουσσάκη στο Μέγαρο Μουσικής

Resident Orchestras και Συναυλία Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής

Και αυτό το τρίμηνο, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) και η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) θα είναι κοντά μας με συναυλίες που αναδεικνύουν γνωστές αλλά και άγνωστες σελίδες της διεθνούς και ελληνικής εργογραφίας.

Βραδιά μουσικής δωματίου στις 6/2/2022 από τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής με δύο εκλεκτούς προσκεκλημένους, τον Λεωνίδα Καβάκο και τον Enrico Pace σε έργα για βιολί και πιάνο των Schubert [Σούμπερτ], Bartók [Μπάρτοκ] και Saariaho [Σάριαχο].

annexM

Έως τις 23/1/2022 παρουσιάζονται στο Μέγαρο οι δύο νέες παραγωγές του annexM (καλλιτεχνική διεύθυνση: Άννας Καφέτση), που φιλοξενούνται στην Υπηρεσιακή Αυλή, τον εναλλακτικό εκθεσιακό χώρο του annexM, και στο Project Space. Πρόκειται για τις ατομικές εκθέσεις Η αυλή των ηρώων του Κώστα Ρουσσάκη και 212 Μήδεια (Aφηγήσεις από ένα χώρο μετέωρο) της Στεφανίας Στρούζα σε επιμέλεια αντίστοιχα του Χρήστου Χρυσόπουλου και της Δάφνης Δραγώνα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για να δείτε αναλυτικά το ημερολογιακό πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου 2022, πατήστε εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b