MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μέγαρο Μουσικής: Νέα σεζόν με μεγάλα ονόματα της μουσικής και του χορού – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς με ένα πλούσιο πρόγραμμα με τη συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών από τον χώρο της μουσικής και του χορού.

Μέγαρο Μουσικής: Έναρξη του 2022 με μεγάλα ονόματα της μουσικής και του χορού
Festival Strings Lucerne
Monopoli Team

Έλληνες Σολίστ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Ο κύκλος Έλληνες σολίστ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος συνεχίζεται τον Ιανουάριο του 2022 με συναυλίες, στις οποίες συμμετέχουν ο Θεόδωρος Κερκέζος (σαξόφωνο) και η Danae Dörken [Δανάη Νταίρκεν] (πιάνο) (19/1/2022), αλλά και η πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου (1/2/2022) που μοιράζεται τη σκηνή με τους Νίκο Μάνδυλα (βιολί), Κρυσταλία Γαϊτάνου (βιόλα) και Κριστοφόρ Μιρόσνικοφ (τσέλο).

Τον Φεβρουάριο, ο κλαρινετίστας Κώστας Τζέκος συναντά στο Μέγαρο το Κουαρτέτο Εγχόρδων Τετρακτύς (9/2/2022), ενώ η μετζοσοπράνο Μαίρη-Έλεν Νέζη και ο βαρύτονος Vito Priante [Βίτο Πριάντε] ερμηνεύουν έργα Schumann [Σούμαν], Fauré [Φωρέ], Brahms [Μπραμς], Massenet [Μασνέ] και Duparc [Ντυπάρκ], με τον Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο (23/2/2022).

Τον Μάρτιο έχουν προγραμματιστεί τρία ακόμη ρεσιτάλ. Στο πρώτο (14/3/2022) εμφανίζεται η μετζοσοπράνο Λένια Ζαφειροπούλου με γαλλόφωνο ρεπερτόριο, πλαισιωμένη από κουαρτέτο εγχόρδων (Φαίδων Μηλιάδης και Φανή Βοβώνη-βιολί, Αγγέλα Γιαννάκη-βιόλα, Αλέξης Καραϊσκάκης Νάστος-τσέλο). Στο δεύτερο (16/3/2022) λαμβάνουν μέρος η Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος (βαρύτονος) και ο Νίκος Αθηναίος (πιάνο), και στο τρίτο (23/3/2022), το Τρίο Παντούμ (Ανδρέας Παπανικολάου-βιολί, Άγγελος Λιακάκης-τσέλο, Τίτος Γουβέλης-πιάνο).

Rising Stars

Είναι μια σημαντική διοργάνωση του ΕCHO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής), η οποία από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα έχει αναδείξει σολίστ που είχαν στη συνέχεια εντυπωσιακή καλλιτεχνική πορεία και καθιερώθηκαν στις μουσικές και λυρικές σκηνές του κόσμου.

Τον επόμενο Φεβρουάριο, το Μέγαρο φιλοξενεί τρεις νεαρούς, ιδιαίτερα ταλαντούχους μουσικούς: τον σουηδό βιολονίστα Johan Dalene [Γιόχαν Νταλένε] (18/2/2022), τον άγγλο κορνίστα Ben Goldscheider [Μπεν Γκόλντσαϊντερ] (19/2/2022) και τη βρετανίδα πιανίστα Isata Kanneh Mason [Ισάτα Κάννε Μέισον] (19/2/2022).

Μέγαρο Μουσικής

Orchestra Baobab

Δορυφορικές μεταδόσεις

Oι δορυφορικές μεταδόσεις National Theatre Live από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας επιστρέφουν στο Μέγαρο. Στις 10/2/2022 μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένο το νέο θεατρικό έργο του Tom Stoppard «Λέοπολντστατ», το οποίο έχει τιμηθεί με βραβείο Olivier και χαρακτηρίστηκε από τον βρετανικό Τύπο ως ένα «συναρπαστικό αριστούργημα». Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Patrick Marber [Πάτρικ Μάρμπερ]. Παίζουν: Aidan MacArdle, Faye Castelow, Sebastian Armesto, Arty Froushan.

Παράλληλα, το πρώτο τρίμηνο του 2022, συνεχίζονται οι προβολές παραστάσεων από το ιστορικό Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας στο πλαίσιο της σειράς The Bolshoi Live from Moscow σε συνεργασία με την Pathé Live. Στις 27/2/2022 προβάλλεται η χορογραφία του Georges Balanchine [Ζωρζ Μπαλανσίν] «Jewels» και στις 6/3/2022 «Η Λίμνη των Κύκνων» που χορογράφησε ο Yuri Grigorovich [Γιούρι Γκριγκορόβιτς].

Γέφυρες

Εμπλουτισμένες και ανανεωμένες, οι ΓΕΦΥΡΕΣ (καλλιτεχνική επιμέλεια-προγραμματισμός: Δημήτρης Μαραγκόπουλος) εξακολουθούν να διασχίζουν τα σύνορα των μουσικών πολιτισμών, των τεχνών και της τεχνολογίας.

Οι Ανοιχτές Πλατφόρμες, πλήρως αναβαθμισμένες, συνεχίζουν την πορεία τους με ακροάσεις διαδικτυακές και με φυσική παρουσία, σε συνεργασία με την Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ), ανοίγοντας το φάσμα της δεκτικότητάς τους σε έλληνες μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και σε αλλοδαπούς μουσικούς που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 14/2/2022.

Στις 15/1/2022 εμφανίζονται στο Μέγαρο σχήματα που ξεχώρισαν σε προηγούμενες Aνοιχτές Πλατφόρμες. Το φωνητικό σύνολο Choir on the Stairs ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια από όλο τον κόσμο. Το κιθαριστικό κουαρτέτο Guitar 4-Τune παρουσιάζει έργα συνθετών του 20ού και 21ου αιώνα. Το σύνολο εγχόρδων Fle[x] String Εnsemble προσεγγίζει με προσωπική ματιά τον Haendel [Χαίντελ] και τον Mozart [Μότσαρτ], και η νεανική ορχήστρα Music Virus παίζει jazz, soul και funk.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕθνική Λυρική Σκηνή: Με κορυφαίες παραγωγές ολοκληρώνεται η καλλιτεχνική περίοδος 2021-2212.09.2018

Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης Animegaron

Στο μεταξύ, είναι σε εξέλιξη ο Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης Animegaron, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Animasyros. Φέτος, οι συμμετέχοντες καλούνται να γράψουν μουσική για την ταινία animation μικρού μήκους «Ahead» της Ala Nunu [Άλα Νούνου]. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής soundtracks: 25/2/2022.

Αλλά και όσοι αγαπούν τη world music θα απολαύσουν στις 28/2/2022 την Orchestra Baobab, την ιστορική σενεγαλέζικη μπάντα που θα μας ταξιδέψει στους ρυθμούς της Κούβας και στις μουσικές της Δυτικής Αφρικής. Συμπαραγωγή: HUB EVENTS – MMA.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για να δείτε αναλυτικά το ημερολογιακό πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου 2022, πατήστε εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b