Μια υπέροχη ζωή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΗ χριστουγεννιάτικη ταινία του Φρανκ Κάπρα γίνεται μουσικοθεατρική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΤο Μέγαρο Μουσικής παρουσιάζει την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου την παράσταση “Μια υπέροχη ζωή” με την σκηνοθετική σφραγίδα του Γιάννη Καλαβριανού.
Το «Μια υπέροχη ζωή – a Live radio play» (It’s a Wonderful Life) είναι μια παράσταση βασισμένη στη διασκευή της κλασικής, αγαπημένης σε όλες τις ηλικίες, ομώνυμης ταινίας του Φρανκ Κάπρα. Σε ένα ραδιοφωνικό στούντιο της δεκαετίας του 1940, αμέσως μετά τη λήξη του Πολέμου, έξι ηθοποιοί κάνουν τη ραδιοφωνική μετάδοση της ταινίας και παίζουν όλους τους ρόλους της.
Παράλληλα, δημιουργούν επί σκηνής όλους τους ήχους της ταινίας, με τον τρόπο που δημιουργούνταν τα ηχητικά εφέ της εποχής, χρησιμοποιώντας καθημερινά και αναπάντεχα αντικείμενα, όπως τους δίδαξε ένας “foley”, ένας επαγγελματίας δηλαδή δημιουργίας ηχητικών εφέ ταινιών.
Την ίδια στιγμή, η ζωντανή τζαζ ορχήστρα παρακολουθεί τη δράση, παρεμβαίνει και σχολιάζει. Όλοι μαζί δημιουργούν τη ραδιοφωνική μεταφορά του κόσμου της ταινίας και της συγκινητικής ιστορίας του Τζωρτζ Μπέηλι.
Μια παράσταση στην οποία θριαμβεύει η παιγνιώδης εναλλαγή των ρόλων, η δημιουργία φανταστικών κόσμων και η πίστη καλλιτεχνών και θεατών πως η ζωή μπορεί να είναι πραγματικά υπέροχη.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Bella Ciao#51: «Τζένη Τζένη»- Ο Νίκος Καραθάνος αποχαιρετά έναν κόσμο που δεν υπάρχει πια
- Hot or Not #236: Όλα όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
- Αυτό το ΣΚ βλέπουμε Scrubs: Η αγαπημένη ιατρική κωμωδία έχει πάλι εφημερία
- Πού θα φάμε το πρώτο brunch του φθινοπώρου;
- Η Τζωρτζίνα Κακουδάκη φέρνει το θέατρο στους δρόμους της Κοζάνης