MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 10 παραστάσεις για το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Σάββατο 4 Δεκεμβρίου.

«Η ζωή μου στην τέχνη», του Άντριου Κόουι σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά στο Θέατρο 104
author-image Αγγελική Κατσίκα

1. Εμφύλια έπη, του Φαίδωνα Χατζηαντωνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, παρουσιάζει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας το έργο «Εμφύλια έπη» του Φαίδωνα Χατζηαντωνίου. Τα «Εμφύλια έπη» είναι η Ελλάδα στον καθρέφτη. Μια παράσταση-στοχασμός πάνω στην Ιστορία. Μια παράσταση για τη μνήμη. Μια παράσταση, της οποίας ο αφηγηματικός τρόπος διέπεται από κυνισμό, πρόκληση, ναρκισσισμό, γελοιότητα, πτώση, σπαραγμό. Μια παράσταση με πολλή μουσική που προκαλεί τη φαντασία του θεατή με το ηχητικό της περιβάλλον.
Σάββατο 4/12 στις 20:00.
Εισιτήρια: 8€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 12€, 18€. Προπώληση: megaron.gr.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. 

2. «Η ζωή μου στην τέχνη», του Άντριου Κόουι σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά στο Θέατρο 104

Η παράσταση «Η ζωή μου στην τέχνη» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά και απόδοση Κατερίνας Βαϊμάκη επιστρέφει στο Θέατρο 104 το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, με ανανεωμένη διανομή. Μυστικά, εξομολογήσεις, αποκαλύψεις μέσα και έξω από το θέατρο. Τα όρια ανάμεσα στη ζωή και την τέχνη μπερδεύονται. Ένα έργο μέσα στο έργο. Τι συμβαίνει όταν οι ηθοποιοί αρχίζουν να ταυτίζονται με το ρόλο τους; Πώς μπορεί κανείς να σκηνοθετήσει την ίδια τη ζωή;
Σάββατο 4/12 στις 18:30.
Εισιτήρια: Κανονικό 12€, Μειωμένο (Φοιτητικό/Ανέργων) 10€, Ατέλεια 5€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Κεραμεικός.

3. Λεωφορείον ο Πόθος, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Εθνικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, με τίτλο Λεωφορείον ο Πόθος, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.
Σάββατο 4/12 στις 21:00.
Εισιτήρια:18€ Α Ζώνη 15€ Β Ζώνη (A Εξώστης) 10€ περιορισμένη ορατότητα, Φοιτητικό/Νεανικό 13 ευρώ, Ανω των 65 13€ , Πολύτεκνοι 10 €. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο Κτίριο Τσίλλερ Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια) (είσοδος από οδό Μενάνδρου)

4. Μάκμπεθ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης και η ομάδα «Εν τώ άμα» παρουσιάζουν το αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Μάκμπεθ», σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη. Η ιστορία του Μακμπέθ καταδεικνύει με τον πιο οδυνηρό και ποιητικό τρόπο, την δύναμη που ασκεί ο φόβος πάνω στην ψυχή και στο σώμα. Ο φόνος αποδεικνύεται κύριο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης κατάστασης, μια θλιβερή διαπίστωση που μας κάνει να σκεφτούμε το γεγονός, ότι αν δεν σκοτώσουμε στη ζωή μας, αυτό δεν είναι από επιλογή, αλλά από τύχη.
Σάββατο 4/12 στις 20:30.
Εισιτήρια: 18 Ευρώ / 12 Ευρώ (μειωμένο και ανεργίας). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα. Τηλέφωνο ταμείου: 2103228706 (Καθημερινά 10:00-13:00 και 17:00-22:00)

5. Η Φάρμα των Ζώων, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, στο Εθνικό Θέατρο

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Το έργο του Τζώρτζ Όργουελ, Η Φάρμα των ζώων, ανεβαίνει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη. Τα ζώα μιας φάρμας ξεσηκώνονται ενάντια στο σύστημα εξουσίας του ιδιοκτήτη της, του Κυρίου Τζόουνς, και επιβάλλουν μια αυτοδιαχειριστική διοίκηση με επικεφαλής τα γουρούνια, τα πιο έξυπνα ζώα της φάρμας. Πολύ γρήγορα, οι παλιοί καταπιεζόμενοι γίνονται οι νέοι δυνάστες υιοθετώντας όλες τις κατακριτέες μεθόδους του προηγούμενου καθεστώτος. Έτσι, η προεπαναστατική ουτοπία μετατρέπεται σε μια αβίωτη δυστοπία.
Σάββατο 4/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18€ Α Ζώνη 15€ Β Ζώνη (A Εξώστης) 10€ περιορισμένη ορατότητα, Φοιτητικό/Νεανικό 13 ευρώ, Ανω των 65 13€ , Πολύτεκνοι 10 €.  Προπώληση: ticketservices.gr.
Σκηνή Ελένη Παπαδάκη – Ρεξ, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

6. Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στο Θέατρο Γκλόρια

Το θέατρο Γκλόρια παρουσιάζει το έργο του Ντάριο Φο «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Μέσα από μια έξυπνη και επίκαιρη κωμωδία, η εξουσία ξεγυμνώνεται και παρουσιάζονται τα «αδιάσειστα» στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την ενοχοποίηση κάποιου. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον έκτο όροφο μπορεί να αποτελέσει λύση όταν η ψυχραιμία χάνεται και ο θάνατος θα αρχειοθετηθεί απλώς ως «τυχαίος»!
Σάββατο 4/12 στις 18:00 και στις 21:00.
Εισιτήρια: 18€ κανονικό, 15€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω 65 ετών. Προπώληση: viva.gr.
Διεύθυνση: Θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα 10679, Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3600832

7. Γυναικείες Ιστορίες, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά στον Πολυχώρο Vault

Τα διηγήματα του Γιώργη Μασσαβέτα με τίτλο Γυναικείες Ιστορίες, μεταφέρονται για πρώτη φορά στη σκηνή, σε διασκευή – σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά. Αστείες και συγκινητικές «Γυναικείες Ιστορίες» που κρυφάκουγε ένας πιτσιρικάς από τις γυναίκες της γειτονιάς του, που συναστρέφονταν καθημερινά σε ένα πεζούλι στην Κοκκινιά και τις οποίες κατέγραψε, χρόνια μετά, σε 16 βιογραφικά διηγήματα.
Σάββατο 4/12 στις 21:15.
Εισιτήρια: 15 ευρώ, 12 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Πολυχώρος Vault, Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός, Τηλ. Επικοινωνίας 213 0356472. 

8. 8 γυναίκες, του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια στο θέατρο Αλίκη

«8 γυναίκες», το διάσημο θεατρικό έργο του Γάλλου συγγραφέα Ρομπέρ Τομά, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, στο θέατρο Αλίκη, με ένα ισχυρό θίασο γυναικών. Η δράση εκτυλίσσεται με καταιγιστικό ρυθμό και ο συγγραφέας συνδυάζει με αριστοτεχνική δεξιότητα το θρίλερ, το μελόδραμα, το μυστήριο και τη φάρσα. Οι «8 γυναίκες» έχουν χαρακτηριστεί ως ένα κωμικό, αστυνομικό έργο, στην πραγματικότητα όμως ξεπερνάει αυτή την απλή ετικέτα και αποδεικνύει τελικά ότι εμπεριέχει όλες τις μορφές θεάτρου. Με διάθεση σάτιρας των παγιωμένων αστικών προτύπων, με τάση διακωμώδησης των στερεότυπων της κοινωνίας και με μία διαρκή έμφαση στην αριστοκρατική, πλην όμως τόσο επικίνδυνη λατρεία της μεγαλοαστικής τάξης για το χρήμα, το έργο μετουσιώνεται σε ένα σαρκαστικό κοινωνικό σχόλιο.
Σάββατο 4/12 στις 18:00 και στις 21:00.
Εισιτήρια: Α΄ Ζώνη 20€, Β’ Ζώνη 18€, VIP 25€, Σάββατο απογευματινή γενική είσοδος: 18€. Σάββατο βραδινή: Α΄ Ζώνη 22€ και Β΄ Ζώνη 20€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 10, Aθήνα. Τηλ.: 2103210021

9. Inseqs, του Δημήτρη Μυτιληναίου σε έναν πρώην εκθεσιακό χώρο αυτοκινήτων στο Κουκάκι

Ο χορογράφος και χορευτής Δημήτρης Μυτιληναίος παρουσιάζει το νέο του έργο “Ιnseqs” σε έναν πρώην εκθεσιακό χώρο αυτοκινήτων, για τέσσερις παραστάσεις. Παρουσιάζοντας μια σειρά «κακοποιημένων» ασκήσεων που εκτελούνται ενώπιον κοινού, (με την παραδοχή ότι το μάθημα αποτελεί την πρώτη χορογραφία που εκτελεί κανείς και άρα το αρχέτυπο για κάθε χορογραφία), το έργο, εντέλει, επανεξετάζει τον σωρό κρυπτογραφημένων πληροφοριών που συνθέτουν το χορευτικό σώμα και τα είδη βλέμματος που αυτό προσκαλεί.
Σάββατο 4/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 12 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: ticketservices.gr.
Διεύθυνση: Φαλήρου 97, Κουκάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑιολική Γη: Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Ηλία Βενέζη στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

10. Οι Μάγισσες του Σάλεμ, του Άρθουρ Μίλερ στο θέατρο Δημήτρης Χορν

Το θέατρο «Δημήτρης Χορν» παρουσιάζει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου την παράσταση «Οι Μάγισσες του Σάλεμ» του Άρθουρ Μίλερ, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. «Η Δοκιμασία» ή «Οι Μάγισσες του Σάλεμ» αποτελούν μια διαχρονική καταγγελία των δεισιδαιμονιών, των προκαταλήψεων και του φανατισμού. Ο Μίλερ μέσα από το έργο του κατακρίνει την καταπάτηση πολιτικών ελευθεριών και εισάγει τον όρο «κυνήγι μαγισσών» στον 20ο αιώνα.
Σάββατο 4/12 στις 18:15 και 21:15.
Εισιτήρια: Σάββατο 21:15  19:15: 16€ (Εξώστης- θεωρεία) | 18€ (Β ζώνη) | 22€ (Ά ζώνη)|25€ (Διακεκριμένη) – Σάββατο 18:15 : 15€ (Β ζώνη ,Εξώστης, Θεωρεία) | 18€ Α ζώνη. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Δημήτρης Χορν, Αμερικής 10, Κολωνάκι | Τηλ: 2118005141

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b