MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονος

(5)4’33’’ – a continuous (im)mobility: Ο Σπύρος Κουβαράς και η ομάδα Synthesis 748 στο Μπάγκειον

Ο χορογράφος Σπύρος Κουβαράς και η ομάδα σύγχρονου χορού Synthesis 748 Dance Co., παρουσιάζουν το έργο, «(5)4’33’’: a continuous (im)mobility», που θα παρουσιαστεί στο Μπάγκειον για πέντε παραστάσεις.

Monopoli Team

“Η όραση δεν οργανώνει το ορατό ούτε του παραχωρεί ένα νόημα καθιστώντας το εξηγήσιμο με λέξεις. Απλώς συλλαμβάνει το ορατό, όπως αυτό εγείρεται από ένα αόρατο, το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται εντός του”…

(Maurice Merleau-Ponty)

Ο χορογράφος Σπύρος Κουβαράς και η ελληνογαλλική ομάδα σύγχρονου χορού, Synthesis 748 Dance Co., που ιδρύθηκε στο Παρίσι το 2008, παρουσιάζουν την νέα τους δουλειά με το έργο, «(5)4’33’’: a continuous (im)mobility», που θα παρουσιαστεί στο Μπάγκειον για πέντε παραστάσεις, από τις 2 έως και τις 5 Δεκεμβρίου.

(5)4’33’’: a continuous (im)mobility, του Σπύρου Κουβαρά στο Μπάγκειον

Εκκινώντας από το χορογραφικό παράδοξο της ακινησίας και με αισθητικές αναφορές στο, εμβληματικό, μουσικό έργο 4’33’’, του Αμερικανού πρωτοπόρου συνθέτη, John Cage, ο χορογράφος με το, «(5)4’33”: a continuous (im)mobility», αναδιατυπώνει την πρόθεση του Cage να επαναπροσδιορίσει την σχέση κοινού και δημιουργού και υπογράφει ένα έργο του οποίου το χορευτικό λεξιλόγιο αναδύεται ως, μεταβλητό, μωσαϊκό σωμάτων.

Η παράσταση

Σ’ ένα εγκατελειμμένο ξενοδοχείο, όπου ο χρόνος έχει παγώσει και ο χώρος λειτουργεί ως δωμάτιο, ενδοσκοπικής, περισυλλογής, οχτώ σώματα, μετέωρα μεταξύ δράσης και μη δράσης, μοιάζουν έτοιμα να κινηθούν για μια τελευταία φορά. Κύκνειο άσμα της ανθρώπινης κίνησης ή μια ωδή για το τέλος του κόσμου;

(5)4’33’’: a continuous (im)mobility, του Σπύρου Κουβαρά στο Μπάγκειον

Η μουσική επένδυση του έργου, εκτενή αποσπάσματα από το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ, δημιουργεί μια υποβλητική ατμόσφαιρα και καλλιεργεί, προοδευτικά, ένα λεπτοφυές κινητικό κύκλωμα που διαπερνάει τα οχτώ σώματα, δημιουργώντας μια, σχεδόν, κυτταρική σύνδεση μεταξύ τους.

Παράλληλα, το κινούμενο σκηνικό set λειτουργεί καλειδοσκοπικά και προκαλεί, με τη σειρά του, μια ασύμπτωτη θέαση, υποβάλλοντας έτσι ένα χορευτικό μετέωρο μεταξύ ορατού και αοράτου, που σταδιακά μετατρέπει τον χώρο από δωμάτιο περισυλλογής του ατόμου, σε μια ανάμνηση ενός ακινητοποιημένου παρόντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Καρυοθραύστης, σε χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς στο Μέγαρο Μουσικής12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνικά: Κυριακή Νασιούλα
Κοστούμια: Σπύρος Κουβαράς
Μουσική: W.A. Mozart – Ρέκβιεμ σε ρε ελάσσονα, K. 626
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος
Χορογραφία: Σπύρος Κουβαράς

Παίζουν: Χορευτές: Αναστασία Βαλσαμάκη, Δήμητρα Βλάχου, Αλέξανδρος Ζαρμακούπης, Κορίνα Κοτσίρη, Σπύρος Κουβαράς, Λουκιανή Παπαδάκη, Άγγελος Παπαδόπουλος, Alexandra Rogovska

Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 2 έως 5 Δεκεμβρίου 2021
Παραστάσεις: 2, 3, 4 Δεκεμβρίου στις 21:00, 5 Δεκεμβρίου στις 20:00 * 4 Δεκεμβρίου στις 18:30 [μεικτή παράσταση]
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/dance/5433-a-continuous-immobility/
Πληροφορίες Χώρου: Ξενοδοχείο Μπάγκειον, Πλατεία Ομονοίας 18, Αθήνα
Φωτογραφίες: Γιώργος Μπακάλης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b