MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Όλος ο Κάλβος σε 3.852 σελίδες από το Μουσείο Μπενάκη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Επτά χρόνια μετά την κυκλοφορία της δίτομης Αλληλογραφίας του Ανδρέα Κάλβου, από τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη, η περιπέτεια της συγκέντρωσης, επιστημονικής επιμέλειας και μετάφρασης έφτασε στο τέλος της.

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Επτά χρόνια μετά την κυκλοφορία της δίτομης Αλληλογραφίας του Ανδρέα Κάλβου, από τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη, η περιπέτεια της συγκέντρωσης, επιστημονικής επιμέλειας, μετάφρασης όπου χρειαζόταν και αναλυτικού σχολιασμού του συνόλου του ευρισκόμενου έργου του Ανδρέα Κάλβου έφτασε στο τέλος της, με την πρόσφατη κυκλοφορία του τελευταίου τόμου των Έργων του, καθώς και των Ευρετηρίων τους.

Μετά από αυτό, οι αναγνώστες έχουν πλέον στη διάθεσή τους, για πρώτη φορά, το σύνολο του έργου του Κάλβου, που κατέλαβε έξι τόμους και συνολικά 3.852 σελίδες! Την ιδέα της σημαντικής αυτής έκδοσης συνέλαβε ο ιστορικός και υπεύθυνος εκδόσεων του Μουσείου Μπενάκη, Δημήτρης Αρβανιτάκης, αγκάλιασε ο Άγγελος Δεληβορριάς και στήριξε οικονομικά ο Ντίνος Μαρτίνος. Μαζί με αυτούς συνέβαλλαν επιστημονικά στην προώθηση και ολοκλήρωσή της οι Σπύρος Ασδραχάς, Γιάννης Δάλλας, Νάσος Βαγενάς, Μάριο Βίττι, Μπερτράν Μπουβιέ και Ευριπίδης Γαραντούδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ50 χρόνια ΥΠΠΟ: Όψεις της ελληνικής πολιτιστικής πραγματικότητας12.09.2018

Χάρη στην έκδοση αυτή, η οπτική μέσα από την οποία μελετάμε τον Κάλβο και την εποχή του διευρύνεται, καθώς επιχειρείται να «διαβαστεί» έξω από το στενό κοστούμι του «εθνικού ποιητή», το οποίο τον καταδικάζει να αποτελεί τον «ποιητή των είκοσι ωδών». Η έκδοση επιχειρεί να εντοπίσει και να τεκμηριώσει τα στάδια, τα επίπεδα και τα όρια της δημιουργίας του· να αναζητήσει τον πραγματικό πνευματικό του ορίζοντα, τους κόσμους με τους οποίους συνομίλησε· να αναδείξει τους μηχανισμούς της ποιητικής, πνευματικής και πολιτικής παρουσίας του, το πώς διαμορφώθηκε, τελικά, το ελληνικό αίσθημά του.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου της συγκεντρωτικής έκδοσης του συνόλου των γνωστών έργων του Ανδρέα Κάλβου, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, στις 19.00, το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίασή της, στο αμφιθέατρο του κτιρίου της οδού Πειραιώς 138.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Ζητούνται παιδιά από την Ελλάδα»: Μια σκοτεινή ελληνο-αμερικανική ιστορία12.09.2018

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

Νάσος Βαγενάς, ποιητής, ομότιμος καθηγητής Θεωρίας και Κριτικής της Λογοτεχνίας (ΕΚΠΑ),

Γιάννης Παπαθεοδώρου, αναπληρωτής καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας (Πανεπιστήμιο Πατρών),

Αγγέλα Γιώτη, επίκουρη καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Φιλολογίας (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων),

Δημήτρης Αρβανιτάκης, ιστορικός, υπεύθυνος εκδόσεων Μουσείου Μπενάκη.

Συντονίζει ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, κριτικός λογοτεχνίας.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, όμως απαραίτητη είναι η ηλεκτρονική κράτηση θέσης στο tickets.benaki.org. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, όσοι παρακολουθήσουν την εκδήλωση πρέπει να επιδεικνύουν, μαζί με ταυτότητα, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση).

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, 19.00
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Βιβλία
Σχετικά Θέματα
Βιβλία
Athens Art Book Fair 2026: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στην ανεξάρτητη έκθεση καλλιτεχνικών εκδόσεων
The Art of Life
Παιδικά βιβλία, αναπτυξιακή ψυχολογία και το σημείο συνάντησης γονέα–παιδιού
Βιβλία
Σητεία: Ένας νέος πολυθεματικός θεσμός γεννιέται με επίκεντρο τη λογοτεχνία
Βιβλία
«Στο κοτέτσι»: Η Δήμητρα Παπαδήμα διασκευάζει Πηνελόπη Δέλτα
Βιβλία
22η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Τα highlights του φετινού προγράμματος
Art & Culture
Η Miranda July «ζει και πεθαίνει μέσα στις λέξεις»
Βιβλία
Κατάθλιψη. Βήματα ελπίδας από μια θεραπεύτρια: Ένα βιβλίο – οδηγός από τη Monika Kuros
Βιβλία
Δήμος Αθηναίων: Δράσεις φιλαναγνωσίας για παιδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Βιβλία
Δήμος Αθηναίων: Η ποίηση συναντά τις άλλες τέχνες σε έναν νέο κύκλο ανοιχτών συζητήσεων
Βιβλία
Η Rene Karabash υποψήφια για το Διεθνές Βραβείο Booker 2026 – Τον Μάιο κυκλοφορεί το νέο της βιβλίο
Αφιέρωμα
Τα βιβλία που μάς μεγάλωσαν
TOP 10
10 αγαπημένα παιδικά βιβλία που παραμένουν διαχρονικά