MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 11 προτάσεις για τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις που αφορούν τα εικαστικά και τον κινηματογράφο και μπορείτε να παρακολουθήσετε τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου.

«Υφάνσεις εκ νέου»: Έκθεση στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-HELEXPO)
Monopoli Team

1. Italy On Stage: Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού

«Μια ιδιωτική υπόθεση» των Πάολο Ταβιάνι και Βιτόριο Ταβιάνι

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, προσκαλούν τους σινεφίλ, φιλότεχνους και θιασώτες της ιταλικής κουλτούρας και γαστρονομίας που ζουν στην Ελλάδα, στο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού ItalyOnStage -ένα πλούσιο πρόγραμμα με online προβολές που πραγματοποιείται από το Νοέμβριο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της ιταλικής τέχνης που περιλαμβάνει 93 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ αλλά και επεισόδια επιλεγμένων τηλεοπτικών ή διαδικτυακών σειρών ποικίλης διάρκειας.
5 Νοεμβρίου – 16 Ιανουαρίου
Δωρεάν | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Για παρακολούθηση εδώ

2. 6η Εβδομάδα της Ιταλικής Κουζίνας στο πλαίσιο του διαδικτυακού Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού ItalyOnStage

Το διαδικτυακό φεστιβάλ «Italy on Stage» παρουσιάζει, 22-28 Νοεμβρίου, την  6η Εβδομάδα της Ιταλικής Κουζίνας. Η συγκεκριμένη ενότητα περιλαμβάνει πολύ ενδιαφέρουσες προβολές που αφορούν την γαστρονομία, με έξι απολαυστικές ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ που μας ανοίγουν την όρεξη. Στις ταινίες αυτές τα ιταλικά προϊόντα συναντούν τα ξένα, οι πρώτες ύλες της Ανατολής συναντούν τις πρώτες ύλες της Δύσης, και οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής διαφυλάσσουν με σθένος τις ηθικές αξίες τους.
22-28 Νοεμβρίου
Δωρεάν | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Για παρακολούθηση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζορτζ Έλιοτ: Η συγγραφέας που έμεινε στην ιστορία με ανδρικό ψευδώνυμο12.09.2018

3. «Υφάνσεις εκ νέου»: Έκθεση στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-HELEXPO)

Γιάννης Μόραλης, Βυθισμένη Πολιτεία, 1965, ταπισερί 224 x 425 εκ., μεταφορά Γ. Φαϊτάκις – Εργαστήριο Διακοσμητικών Υφαντών Τοίχου Βασιλικής Πρόνοιας. Συλλογή Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ)

Ένα πολύχρωμο νήμα ξεδιπλώνεται στους χώρους του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έκθεση «Υφάνσεις εκ νέου» έως τις 27 Μαρτίου 2022. Ένα νήμα που συνδέει τα εμβληματικά έργα της Οικοτεχνίας από την ίδρυσή της το 1963 στη Βασιλική Πρόνοια με ορισμένα από τα υφαντά που πρωτοπαρουσιάστηκαν στο Χίλτον το 1965 στην έκθεση «Διακοσμητικά υφαντά τοίχου “tapisseries” σε σχέδια Ελλήνων ζωγράφων». Τους υφαντικούς πειραματισμούς της Νίκης Καναγκίνη με επιλεγμένους τάπητες που παρήγαγε η εταιρεία Τάπης τη δεκαετία του ’70 σε σχέδια σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών για την γκαλερί Νέες Μορφές. Τις ταπισερί της Άλεξ Μυλωνά, τα μεγάλων διαστάσεων υφαντά του Μιχάλη Κατζουράκη με το ζεύγος Joice και Sydney Loch, οι οποίοι αναβίωσαν την τέχνη της ύφανσης χαλιών.
Διάρκεια έκθεσης έως 27 Μαρτίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-18:00, Πέμπτη:12:00-20:00.
MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Εγνατία 154 (εντός ΔΕΘ-HELEXPO). e. [email protected] ǀ τ. (+30) 2310 240002. www.momus.gr.

4. Art Athina Virtual 2021

H Art Athina επιστρέφει διαδικτυακά μέσω της online πλατφόρμας της. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν δωρεάν στις 58 γκαλερί και project spaces, να συναντήσουν τους καλλιτέχνες και το έργο τους, 24 ώρες το 24ωρο έως τα τέλη Νοεμβρίου. Το Art Athina Virtual 2021 θα συνοδεύεται από ένα παράλληλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Live Talks & Art Athina Podcast, στο φουαγιέ του Θεάτρου Παλλάς, καθώς και άλλες δράσεις.
Διαθέσιμη δωρεάν έως 30/11

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

5. Τhessaloniki Photobiennale 2021: Η τέχνη της φωτογραφίας ξανά στο επίκεντρο μέσα από 19 εκθέσεις
Εκδηλώσεις

«Society doesn’t fit me but my little black dress does»

Η Thessaloniki PhotoBiennale 2021 υποδέχεται το κοινό έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 μ’ ένα πρόγραμμα 19 εκθέσεων ελληνικής και διεθνούς φωτογραφίας, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες, σε 13 χώρους στη Θεσσαλονίκη, βάζοντας ξανά τη φωτογραφία στο επίκεντρο, προτείνοντας ταξίδια, προκαλώντας αναρωτήσεις και προβληματισμούς, με… ήχους και πολλές εικόνες.
Διάρκεια εκθέσεων έως 20/2/2022
Για αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.photobiennale-greece.gr/

6. Έκλειψη: Η 7η Μπιενάλε «ζωντανεύει» το ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Εκδηλώσεις

Zuzanna Czebatul, Their New Power (Head), 2020. Πολυαιθυλένιο, ακρυλικό και άμμος, 150 x 240 x 170 εκ. Άποψη από την έκθεση “The Singing Dunes of Zuzanna Czebatul”, CAC-La synagogue de Delme, 2020. Φωτογραφία: O.H. Dancy. Παραχώρηση της καλλιτέχνιδας.

Έπειτα από αναβολή ενός έτους, λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, η Μπιενάλε της Αθήνας ετοιμάζεται να παρουσιάσει την 7η έκδοσή της, με τίτλο «Eclipse», ζωντανεύοντας τρία ιστορικά εγκαταλειμμένα κτίρια στο κέντρο της πόλης. Aφηγήσεις από σύγχρονες μαύρες, κουήρ, μελλοντολογικές και ριζοσπαστικές φωνές συνδιαλέγονται με πρακτικές τελετουργίας, κατασκευής κόσμων και αλληλοσυνδέσεων. H «Eclipse» παρουσιάζει ένα διατοπικό κεφάλαιο σύγχρονης σκέψης που προασπίζει την επαναδιερεύνηση των ταυτοτήτων και τον μετασχηματισμό της ιστορίας.
24 Σεπτεμβρίου – 28 Νοεμβρίου
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε στο https://eclipse.athensbiennale.org/.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝα είσαι μετανάστης και να υποδύεσαι τον μετανάστη στο θέατρο12.09.2018

7. «Ζητούνται παιδιά από την Ελλάδα»: Παρουσίαση του βιβλίου της Gonda Van Steen στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο

Οι εκδόσεις Ποταμός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Gonda Van Steen «Ζητούνται παιδιά από την Ελλάδα: Υιοθεσίες στην Αμερική του Ψυχρού Πολέμου» τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, στις 7μμ, στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία της συγγραφέως. Οι διεθνείς υιοθεσίες από την Ελλάδα προς τις ΗΠΑ (και αργότερα προς την Ολλανδία), από τη δεκαετία του 1950 και μετά, διατάραξαν την αίσθηση του ανήκειν. Οι υιοθετημένοι αυτοί και οι οικογένειές τους έχουν περάσει εβδομήντα χρόνια διερωτώμενοι για το τι ακριβώς συνέβη, ενώ συχνά αναζητούν εναγωνίως τις ρίζες τους σε μια ελληνική οικογένεια. Το βιβλίο προσφέρει απαντήσεις μέσα από τις δύσκολες πορείες που διήνυσαν οι υιοθετημένοι στη διάρκεια της ζωής τους.
Δευτέρα 22/11, 21:00
Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονικά δελτία εισόδου εδώ
Πολυχώρος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Tηλέφωνο +210 728 2778

8. Ελλάς Εκβλαστάνουσα: Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος συνομιλεί με τον Περικλή Σ. Βαλλιάνο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Delphi Economic Forum, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, οργανώνουν κύκλο 6 συναντήσεων αφιερωμένων σε δημιουργήματα και προσωπικότητες του λόγου, της διανόησης, της μουσικής, του θεάτρου και των εικαστικών τεχνών, με τίτλο «Ελλάς Εκβλαστάνουσα». Στην πρώτη συνάντηση, Ο συγγραφέας-μυθιστοριογράφος και δημοσιογράφος Τάκης Θεοδωρόπουλος συνομιλεί με τον καθηγητή Πολιτική Φιλοσοφίας, Περικλή Σ. Βαλλιάνο για το μυθιστόρημα ως άσκηση εθνικής αυτογνωσίας.
Δευτέρα 22/11, 19:00
Ελεύθερη είσοδος με απαραίτητη κράτηση θέσης εδώ
Θέατρο Ελληνοαµερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Τηλ: 2103680052, www.hau.gr

9. Μια Βοσκοπούλα Αγάπησα: Αναμνήσεις μιας μουσικής αποστολής στην Ελλάδα του 1875 του Λουί-Αλμπέρ Μπουργκώ-Ντυκουντραί στη GNO TV

Ένα νέο οπτικοακουστικό αφήγημα βασισμένο στις αναμνήσεις μιας μουσικής αποστολής στην Ελλάδα του 1875 του Λουί-Αλμπέρ Μπουργκώ-Ντυκουντραί με τίτλο «Μια βοσκοπούλα αγάπησα»… έρχεται στην GNO TV από τις 16 Νοεμβρίου. Τον χειμώνα του 1875, o Λουί-Αλμπέρ Μπουργκώ-Ντυκουντραί έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, γοητευμένος από την αμεσότητα και την ειλικρίνεια των ελληνικών λαϊκών ήχων. Συλλέγει και εκδίδει Τριάντα λαϊκές μελωδίες από την Ελλάδα και την Ανατολή (1876), παραδίνοντας ένα από τα σημαντικότερα τεκμήρια για την πρόσληψη της ελληνικής λαϊκής μουσικής από τους Ευρωπαίους μουσικούς, ενώ συγχρόνως θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας Εθνικής Σχολής. Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης/ bijoux de kant. Αρχική ιδέα – Έρευνα – Μουσική οργάνωση: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος.
Από 16 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου. 
Δωρεάν
Για περισσότερες πληροφορίες και παρακολούθηση της παράστασης εδώ.

10. Θέατρο Σταθμός: Podcast του «Κροκόδειλου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι με τη φωνή του Κώστα Βασαρδάνη

Φωτογραφία: Antreas Mantas

Το Θέατρο Σταθμός επιστρέφει στη ψηφιακή του δράση. Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννηση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, το θέατρο Σταθμός δίνει τη δυνατότητα στους φίλους του να ακούσουν δωρεάν στη σελίδα του το podecast «Ο Κροκόδειλος» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι με τη φωνή του Κώστα Βασαρδάνη και σε ηχητική επιμέλεια του Αντώνη Παπακωνσταντίνου. Με τον «Κροκόδειλο» (1865), ένα από τα λιγότερο γνωστά έργα του, ο Ντοστογιέφσκι στηρίζει τη διαμάχη μεταξύ των διανοούμενων διαφόρων προοδευτικών ρευμάτων.
Δωρεάν
Ακούστε το podcast εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Σκάρλετ Γιόχανσον μέσα από 10+1 αξέχαστες ερμηνείες της12.09.2018

11. Online Θέατρο: Μάρθα – Μια ιστορία από το Μεσολόγγι: Το μουσικoποιητικό έργο του Νίκου Ξυδάκη έρχεται στη GNO TV Εκδηλώσεις

Το νέο μουσικoποιητικό έργο «Μάρθα: Μια ιστορία από το Μεσολόγγι» του Νίκου Ξυδάκη σε λιμπρέτο του Διονύση Καψάλη κάνει πρεμιέρα στην GNO TV, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η μορφή της Μάρθας, της μάνας που «έπαψε να ζηλεύει το πουλάκι που βρήκε ένα μικρό σπόρο και τραγούδησε» από τα σχεδιάσματα του Διονύσιου Σολωμού για τους Ελεύθερους πολιορκημένους, βρίσκεται στο κέντρο αυτής της μουσικοποιητικής σύνθεσης που επιχειρεί να αποδώσει ένα από τα κορυφαία επεισόδια της Ελληνικής Επανάστασης, την πολιορκία και έξοδο του Μεσολογγίου την άνοιξη του 1826 – ιδωμένη, αυτή τη φορά, από τη γυναικεία σκοπιά.
Διαθέσιμη έως 31 Δεκεμβρίου
Εισιτήριο: 5€ | Προπώληση: ticketservices.gr και στα ταμεία της ΕΛΣ (2130885700, καθημερινά 09.00-21.00). 
Παρακολουθήστε την παράσταση εδώ

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b