MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Η Σκάρλετ Γιόχανσον μέσα από 10+1 αξέχαστες ερμηνείες της

Σήμερα η Σκάρλετ Γιόχανσον γιορτάζει τα 37α γενέθλιά της κι εμείς θυμόμαστε δέκα ερμηνείες της που αποδεικνύουν το μεγάλο ταλέντο της σε όσους κατά καιρούς προσπαθούν να την υποτιμήσουν.

Monopoli Team

Η Σκάρλετ Γιόχανσον ξεκίνησε την κινηματογραφική της καριέρα πολύ νωρίς. Στην ηλικία των 10 ετών έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία του 1994, «Ζητούνται γονείς». Έκτοτε έχει πρωταγωνιστήσει σε πλήθος ταινιών. Έγινε ευρέως γνωστή με τους ρόλους της στις ταινίες «Ο Γητευτής των Αλόγων» και «Φαντάσματα Εφηβείας». Έχει κερδίσει ένα βραβείο Tony και ένα βραβείο από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου (BAFTA), ενώ έχει λάβει υποψηφιότητες για δύο βραβεία Όσκαρ και 5 Χρυσές Σφαίρες. Είναι η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός από το 2018.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που το κοινό έχει υποτιμήσει το υποκριτικό ταλέντο της, λόγω της εξωτερικής της εμφάνισης. Με αφορμή, λοιπόν, τα 37α γενέθλια της αγαπημένου ηθοποιού, συγκεντρώνουμε 10 ρόλους της που ερμήνευσε εκπληκτικά και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το μεγάλο ταλέντο της.

1. Charlotte στο Lost in Translation (2003)

Ο ρόλος της Γιόχανσον στην κωμική – δραματική ταινία «Χαμένοι στη Μετάφραση» (Lost in Translation), της Σοφία Κόπολα, της χάρισε το πρώτο βραβείο BAFTA. Η ταινία περιστρέφεται γύρω από έναν μεσήλικα ηθοποιό, τον Μπομπ (Μπιλ Μάρεϊ) και μια νεαρή κοπέλα που αποφοίτησε πρόσφατα από τον πανεπιστήμιο, την Σαρλότ (Σκάρλετ Γιόχανσον). Βρίσκονται για διαφορετικούς λόγους στην Ιαπωνία και μεταξύ τους αναπτύσσεται συμπάθεια μετά από μια τυχαία συνάντηση σε ένα ξενοδοχείο του Τόκιο. Αν ο θεατής «ξεπεράσει» την εικόνα της Σκάρλετ, αμέσως συγκινείται από την ερμηνεία της.

2. Griet στο Girl with a Pearl Earring (2003)

Η ηθοποιός ερμήνευσε την υπηρέτρια του Ολλανδού ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ, στη δραματική ταινία «Το Κορίτσι Με Το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι» (Girl with a Pearl Earring). Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ταινία εποχής, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Tracy Chevalier. Η συγκλονιστική ερμηνεία της Γιόχανσον είναι ένας από τους λόγους που αξίζει να δείτε αυτήν την ταινία. Η ηθοποιός έλαβε μία ακόμη υποψηφιότητα για βραβείο BAFTA και μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

3. Nola Rice στο Match Point (2005)

Για την ερμηνεία της στο βρετανικό ψυχολογικό θρίλερ «Match Point», η Γιόχανσον έλαβε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Ως Nola Rice, συνάπτει παράνομη σχέση με τον σύζυγο της αδελφής του αρραβωνιαστικού της. Λόγω της φύσης του ρόλου, πολλοί στέκονται στην εμφάνιση της ηθοποιού και όχι στην ερμηνεία της, η οποία εντείνει την αγωνιώδη ατμόσφαιρα της ταινίας.

4. Olivia Wenscombe στο The Prestige (2006)

Στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «The Prestige», η ηθοποιός υποδύεται τη βοηθό του μάγου Robert «The Great Danton» Angier και μετέπειτα ερωμένη του χειρότερου εχθρού του. Η ερμηνεία της ήταν καταπληκτική και ούτε μία στιγμή δεν την επισκίασαν οι εξίσου καταπληκτικοί Χιού Τζάκμαν, Κρίστιαν Μπέιλ -ίσως μόνο ο Ντέιβιντ Μπόουι να κατάφερε να τους επισκιάσει ως Νίκολα Τέσλα, γιατί πολύ απλά είναι ο Ντέιβιντ Μπόουι.

5. Kay Lake στο The Black Dahlia (2006)

Η Γιόχανσον είχε τον κλισέ ρόλο της γυναίκας ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές, στο θρίλερ «Η Μαύρη Ντάλια» (The Black Dahlia), αλλά η ερμηνεία της ήταν τόσο συγκλονιστική που δεν γινόταν να μείνεις μόνο στην ομολογουμένως εντυπωσιακή της εμφάνιση. Μπορεί η ταινία να μην είχε μεγάλη εμπορική επιτυχία, η ScarJo όμως ήταν καταπληκτική.

6. Mary Boleyn στο The Other Boleyn Girl (2008)

Ο ρόλος της Γιόχανσον ως ερωμένη του βασιλιά Ερρίκου του 8ου, στο ρομαντικό δράμα εποχής «Η Άλλη Ερωμένη του Βασιλιά» (The Other Boleyn Girl), πολλές φορές δεν αναγνωρίζεται από το κοινό ως ένας σπουδαίος ρόλος της καριέρας της. Η ηθοποιός όμως κατάφερε να υποδυθεί με ακρίβεια και με όση ακριβώς συναισθηματική ένταση θα περίμενε κανείς από αυτόν τον απαιτητικό χαρακτήρα.

7. Cristina στο Vicky Cristina Barcelona (2008)

Μαζί με τους Χαβιέ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ, η Γιόχανσον πρωταγωνίστησε και έλαμψε ως Cristina, στη ρομαντική κομεντί «Vicky Cristina Barcelona» του Γούντι Άλεν -μια συνεργασία την οποία στη συνέχεια μετάνιωσε, όπως δήλωσε κάπως καθυστερημένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μαντόνα έγινε 65: Αναδρομή στις πιο επικές στιγμές της βασίλισσας της pop12.09.2018

8. Anna στο He’s Just Not That Into You (2009)

Στη ρομαντική κομεντί «Απλώς δεν σε γουστάρει» (He’s Just Not That Into You) η Γιόχανσον συμπρωταγωνιστεί με μεγάλα αστέρια του Χόλιγουντ. Η ταινία αφηγείται παράλληλες ερωτικές ιστορίες, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους. Και εδώ είναι δύσκολο να προσπεράσει κανείς την ερμηνεία της ηθοποιού, η οποία ακόμα και στις πιο “ανάλαφρες” κομεντί αποδεικνύει το ταλέντο της.

9. Natasha Romanoff / Black Widow στο Iron Man 2 (2010)

Στην ταινία «Iron Man 2» η Γιόχανσον ερμήνευσε τη Μαύρη Χήρα. Συνέχισε να παίζει τον ρόλο στη σειρά ταινιών «Avengers» και στη σειρά ταινιών «Captain America». Παίζοντας τον ρόλο μιας γυναίκας superhero, η ηθοποιός έχει δεχτεί αρκετές σεξιστικές ερωτήσεις από δημοσιογράφους, όπως το τι έκανε για να μείνει σε φόρμα για τον ρόλο, αλλά και αν… φορούσε τίποτα κάτω από τη στολή της! Οι απαντήσεις της Γιόχανσον ήταν κάθε φορά αφοπλιστική και μας έκαναν να την αγαπήσουμε λίγο περισσότερο.

10. Lucy Miller στο «Lucy» (2014)

Στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Lucy» η ScarJo ερμήνευσε τον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο, με τεράστια επιτυχία, αποδεικνύονται ότι όσο και αν την υποτιμά το Χόλιγουντ δεν θα σταματήσει να μάς εκπλήσσει.

11. Νικόλ στην Ιστορία Γάμου (2019)

Φυσικά, από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και ο ρόλος που την έφερε πιο κοντά από ποτέ στο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Ως Νικόλ Μπάρμπερ μάς έδωσε ίσως την πιο ειλικρινή ερμηνεία της καριέρας της, μία ερμηνεία που όσοι έχουν ζήσει ένα δύσκολο διαζύγιο δεν μπορούν να ξεχάσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τη Ρόουζ μέχρι την Κλεμεντίν: Οι πιο αξέχαστοι ρόλοι της Κέιτ Γουίνσλετ12.09.2018

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b