MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 14 παραστάσεις για το Σάββατο 20 Νοεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Σάββατο 20 Νοεμβρίου.

"Νόρα", στο Θέατρο Άττις,
Monopoli Team

1. «Το σύνδρομο της Εύας» σε σκηνοθεσία Κώστα Δελακούρα στο θέατρο Βαφείο

Το έργο της Άννας Ετιαρίδου με τίτλο «Το σύνδρομο της Εύας», παρουσιάζεται στο θέατρο Βαφείο με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Κώστα Δελακούρα το Σάββατο 20 Νοεμβρίου. Η καλλιτεχνική κούραση, η κρίση της μέσης ηλικίας, η άρρωστη φιλοδοξία, τα ψυχολογικά αδιέξοδα, οι διαφωνίες, αλλά και η σύμπραξη των καλλιτεχνών του Θεάτρου, βρίσκονται στο επίκεντρο της υπόθεσης του έργου, το οποίο διαδραματίζεται τόσο στο προσκήνιο, όσο και στα παρασκήνια του Μπρόντγουαιη, μέσα σε μια απόλυτα θεατρική ατμόσφαιρα.
Σάββατο 20/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 14€ (γενική είσοδος). Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Βαφείο, Αγίου Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Κεραμεικός

2.Όμορφη Πόλη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη

Η «Όμορφη πόλη», η τελευταία θεατρική-μουσική παράσταση του Μίκη Θεοδωράκη σε σκηνική σύνθεση-σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, ανεβαίνει το Σάββατο 20 Νοεμβρίου  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Σάββατο 20/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 10 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 12 € (Ζώνη ε), 18 € (Ζώνη δ), 26 € (Ζώνη γ), 32 € (Ζώνη β), 38 € (Ζώνη α), 45 € (διακεκριμένη ζώνη). Προπώληση: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public. Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα 11521, 210 72 82 333. 

3.Ένα – Ένα: O Θανάσης Δεληγιάννης και η ομάδα Ι/Ο στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Ένα – Ένα: O Θανάσης Δεληγιάννης και η ομάδα Ι/Ο στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Ο Θανάσης Δεληγιάννης, διεθνής Έλληνας μουσικός της νεότερης γενιάς, και η ολλανδική ομάδα I/O έρχονται στην Ελλάδα, μετά την Ουτρέχτη και το σημαντικό φεστιβάλ Gaudeamus και στήνουν το μοναδικό «Ένα Ένα» στον Εκθεσιακό Χώρο της Στέγης. Η παράσταση «Ένα Ένα» αφορά τις επιφάνειες των αναμνήσεων. Μια μπάντα, μια τραγουδίστρια, ένας σερβιτόρος και μια κάμερα ασφαλείας δίνουν ζωή στον κόσμο της παράστασης, αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους και με το κοινό.
Σάββατο 20/11 στις 19:30 και 22:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 12€, Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 10€, Παρέα 10+ άτομα: 9€. Κάτοικος Γειτονιάς: 7€ ΑμεA, Ανεργίας: 5€ | Συνοδός Αμεα: 7€, Ομαδικές κρατήσεις στο [email protected].
Εκθεσιακός Χώρος -1, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Αθήνα

4. «Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα», του Γιάννη Σκαραγκά στο θέατρο Olvio

Το έργο του Γιάννη Σκαραγκά με τίτλο Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα ανεβαίνει στο θέατρο Olvio το Σάββατο 20 Νοεμβρίου σε σκηνοθεσία Νατάσας Παπαμιχαήλ. Ενα παντρεμένο ζευγάρι, μια νοσοκόμα, τρεις φίλοι, ένας νεκροθάφτης, η Βιρτζίνια Γούλφ και ο κος Στιντ, ένας άντρας, η μάνα και μια πόρνη, συζητούν ή μονολογούν για τον Άγγλο ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ που απεβίωσε στη Σκύρο κατά τη διάρκεια του A’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Σάββατο 20/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Από 12 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Olvio, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός, τηλ: 210 3414118

5. Μάκμπεθ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης και η ομάδα «Εν τώ άμα» παρουσιάζουν το αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Μάκμπεθ», σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη. Η ιστορία του Μακμπέθ καταδεικνύει με τον πιο οδυνηρό και ποιητικό τρόπο, την δύναμη που ασκεί ο φόβος πάνω στην ψυχή και στο σώμα. Ο φόνος αποδεικνύεται κύριο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης κατάστασης, μια θλιβερή διαπίστωση που μας κάνει να σκεφτούμε το γεγονός, ότι αν δεν σκοτώσουμε στη ζωή μας, αυτό δεν είναι από επιλογή, αλλά από τύχη.
Σάββατο 20/11 στις 20:30.
Εισιτήρια: 18 Ευρώ / 12 Ευρώ (μειωμένο και ανεργίας). Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα. Τηλέφωνο ταμείου: 2103228706 (Καθημερινά 10:00-13:00 και 17:00-22:00)

6. Λεωφορείον ο Πόθος, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Εθνικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, με τίτλο Λεωφορείον ο Πόθος, παρουσιάζεται στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.
Σάββατο 20/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18€ γενική είσοδος, Φοιτητικό/Νεανικό 13€, Ανω των 65 13€, Πολύτεκνοι 10 € . Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο Κτίριο Τσίλλερ Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια) (είσοδος από οδό Μενάνδρου).

7. Ο Αγριάνθρωπος, του Γιάννη Κωνσταντάτου σε σκηνοθεσία Ιάκωβου Μυλωνά στο Μέγαρο Μουσικής

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει το έργο του Γιάννη Κωνσταντάτου με τίτλο ο Αγριάνθρωπος σε σκηνοθεσία Ιάκωβου Μυλωνά. Μετά την εξαφάνιση πάνω στα βουνά της Ηπείρου ενός δασκάλου, ένα μυστικό καλά κρυμμένο θα δει το φως και θα οδηγήσει στην αποκάλυψη ενός φόνου. Διαφορετικές εποχές. Διαφορετικοί άνθρωποι. Μια χώρα. Μια αλήθεια. Θα τη μάθουμε ποτέ;
Σάββατο 20/11 στις 21:00.
Προπώληση: ticketservices.gr , megaron.gr .
Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας, Αθήνα 115 21

8. Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ, «Πάρτυ Γενεθλίων» έρχεται στην Αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. «Μια παρατημένη πανσιόν. Ένας άντρας που μένει εκεί. Οι ιδιοκτήτες της παρατημένης πανσιόν που φροντίζουν τον άντρα που μένει εκεί. Η κοπέλα που θέλει να πάει μια βόλτα με τον άντρα που μένει εκεί. Οι άντρες που έρχονται να βρουν τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που -ίσως- και να μην έχει γενέθλια σήμερα».
Σάββατο 20/11 στις 20:00.
Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 20€, 25€, Β’ ζώνη: 15€, 20€. Προπώληση: viva.gr .
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος 17778, 2103418550. 

9.Van Gogh – Χαλεπάς: Ιδιοφυΐα και Τρέλα, στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον

Η ζωή και το έργο του Van Gogh και του Γιαννούλη Χαλεπά ζωντανεύουν μέσα από την αφηγηματική και ποιητικά ιδωμένη δράση η οποία παρουσιάζεται στο Μπάγκειον Ξενοδοχείο το Σάββατο 20 Νοεμβρίου. Ο Van Gogh και Χαλεπάς κατάφεραν να εξυψώσουν την τέχνη τους στον Έναστρο Ουρανό και να μείνουν στην Παγκόσμια ιστορία. Αποτελούν ήρωες – σύμβολα για να ξετυλίξουμε το νήμα που συνδέει τους κόσμους της Ιδιοφυΐας και της Τρέλας. Οι δύο καλλιτέχνες, όπως αποκαλύπτεται μέσα από τη βιογραφία τους, βρίσκουν τον δρόμο της επιστροφής στην πραγματικότητα μέσα από τη δημιουργία.
Σάββατο 20/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 14 ευρώ Μειωμένο (φοιτητικό, άνω των 65, ΑΜΕΑ, ατέλειες): 10 ευρώ . Προπώληση: viva.gr .
Ξενοδοχείον Μπάγκειον, Πλατεία Ομονοίας, Αθήνα

10. Νόρα, του Ερρίκου Ίψεν σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, στο θέατρο Άττις

Η Ν​όρα, η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου Άττις, επαναλαμβάνεται για 3η χρονιά και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Το παιχνίδι στο Κουκλόσπιτο του Ίψεν παίζεται μεταξύ του φοβισμένου, κατασκευασμένου Εγώ και του καταχωνιασμένου, αληθινού εαυτού που αγωνίζεται να πάρει ανάσα. Την στιγμή που παίρνει ανάσα, όμως, αντιμετωπίζει ένα κενό. Αυτό είναι το τίμημα της αυτογνωσίας. Και αυτό είναι το κίνητρο του θεάτρου. Η Νόρα προσπερνάει το συμβατικό κοινωνικό σύστημα αξιών. Και φεύγει για το άγνωστο. Πρόκειται για μια μορφή αυτοκτονίας που, ωστόσο, μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη γέννηση ενός αυθεντικού Εγώ.
Σάββατο 20/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό 15 ευρώ, Μειωμένο 10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Διεύθυνση: Λεωνίδου 7, Αθήνα 104 37. Τηλέφωνο: 21 0522 6260

11. Έκτορος Κάθαρσις, του Δημήτρη Λάλου στο Tempus Verum εν Αθήναις

Ο μονόλογος του Δημήτρη Λάλου, με τίτλο Έκτορος Κάθαρσις, παρουσιάζεται στο θέατρο Tempus Verum εν Αθήναις σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του ίδιου. Το τέλος του τρωικού πολέμου δεν συμπίπτει με το θάνατο του Αχιλλέα, αλλά με τον νεκρώσιμο νόστο του Έκτορα και τις εκδηλώσεις του πένθους και πόνου που κορυφώνονται με τα ταφικά έθιμα της καύσης και ταφής του τρωικού ήρωα.
Σάββατο 20/11 στις 20:00.
Εισιτήρια: 22 € (κανονικό), 18 € (μειωμένο), 15 € (ανέργων). Προπώληση: viva.gr .
Tempus Verum-Εν Αθήναις (Ιάκχου 19, Γκάζι, τηλ.: 210 3425170)

12. Η Κολεξιόν, του Χάρολντ Πίντερ στο Faust

Το έργο του Χάρολντ Πίντερ με τίτλο «Η Κολεξιόν» ανεβαίνει το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στο θέατρο Faust σε σκηνοθεσία του Τάσου Πυργιέρη. Με αφορμή τη συνάντηση ενός άντρα και μιας γυναίκας στο πλαίσιο μιας επίδειξης μόδας, εγείρονται ερωτήματα συζυγικής απιστίας για εκείνη και αφοσίωσης εκείνου στον σύντροφο του. Ακολουθεί ένα παιχνίδι αντιπαραθέσεων όπου η πραγματική αλήθεια δεν αποκαλύπτεται ποτέ γιατί συνεχώς ακυρώνεται και αναπροσαρμόζεται από τους πρωταγωνιστές των γεγονότων με υπεκφυγές και διορθωτικές επεξηγήσεις.
Σάββατο 20/11 στις 21:00 .
Εισιτήρια: 15 € γενική είσοδος , 10 € φοιτητικό / άνω των 65 / ΑΜΕΑ ,5 € ατέλειες. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Faust – Καλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12, Αθήνα 210 3234095

13. Νέα απ’ τον Θερβάντες στο θέατρο Μεταξουργείο

Τέσσερα κωμικά μονόπρακτα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες με τίτλο Νέα απ’τον Θερβάντες, παρουσιάζονται σε μία παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα Μπουφόνοι της Βίλης Σωτηροπούλου. Οι ιστορίες φωτίζονται από «χιουμοριστικά παιχνίδια», με πρωταγωνιστές τούς αιώνια γελοίους τύπους (μπούφοι, ρουφιάνοι, σπουδαστές, προξενήτρες, γερο-παράξενοι, κ.λπ.), με εμφανείς τις επιρροές που άσκησε η commedia dell’ arte στο θεατρικό σύμπαν του Θερβάντες.
Σάββατο 20/11 στις 18:30.
Εισιτήρια: 10 € (γενική είσοδος) και 5 € (ατέλειες, ΑμεΑ). Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, Αθήνα 104 36 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο σύνδρομο της Εύας, σε σκηνοθεσία Κώστα Δελακούρα στο θέατρο Βαφείο12.09.2018

14. Η Σιωπηλή Λίμνη, του Νταβίντ Ντεσόλα στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Το βραβευμένο έργο του ισπανού συγγραφέα Νταβίντ Ντεσόλα, «Η Σιωπηλή Λίμνη», παρουσιάζεται από την Ομάδα Νάμα σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργου Χατζηνικολάου. Κάποιες φορές η ζωή μοιάζει με ένα παιγνίδι. Ένα απεγνωσμένο παιγνίδι ρόλων με την ελπίδα να δοθεί πνοή σε ό,τι θέλουμε να κρατήσουμε κοντά μας. Σε ό,τι έχουμε ανάγκη για να υπάρξουμε ή για να αντέξουμε το γεγονός της ύπαρξής μας. Πότε όμως αυτό το παιχνίδι αντικαθιστά την πραγματικότητα και σε πόσο επικίνδυνα μονοπάτια μπορεί να μας οδηγήσει;
Σάββατο 20/11 στις 21:15.
Εισιτήρια: Καθημερινές 16€ (Κανονικό), 14€ (Φοιτητικό, Ανέργων, Μαθητικό), 13€ (+65) Σ/Κ 18€ (Κανονικό), 16€ (+65), 15€ (Φοιτητικό, Ανέργων, Μαθητικό). Προπώληση: viva.gr .
Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, 10444 Αθήνα, 2105138067

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b