MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 10 παραστάσεις για την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου.

Ένα – Ένα: O Θανάσης Δεληγιάννης και η ομάδα Ι/Ο στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Monopoli Team

1. Ένα – Ένα: O Θανάσης Δεληγιάννης και η ομάδα Ι/Ο στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Ο Θανάσης Δεληγιάννης, διεθνής Έλληνας μουσικός της νεότερης γενιάς, και η ολλανδική ομάδα I/O έρχονται στην Ελλάδα, μετά την Ουτρέχτη και το σημαντικό φεστιβάλ Gaudeamus και στήνουν το μοναδικό «Ένα Ένα» στον Εκθεσιακό Χώρο της Στέγης, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου. Η παράσταση «Ένα Ένα» αφορά τις επιφάνειες των αναμνήσεων. Μια μπάντα, μια τραγουδίστρια, ένας σερβιτόρος και μια κάμερα ασφαλείας δίνουν ζωή στον κόσμο της παράστασης, αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους και με το κοινό. Η μουσική που παίζουν είναι ένα μικροτονικό αμάλγαμα των ελληνικών κλαρίνων των δεκαετιών 1970-90, αναμειγμένο με αυτοσχέδια μέρη, ηλεκτρονική μουσική και ηχογραφήσεις πεδίου, κάνοντας χρήση της έντονα «ενισχυμένης» αισθητικής αυτής της εποχής – ένα αλλόκοτο πανηγύρι.
Τετάρτη 17/11 στις 22:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 12€, Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 10€, Παρέα 10+ άτομα: 9€, Κάτοικος Γειτονιάς: 7€ ΑμεA, Ανεργίας: 5€ | Συνοδός Αμεα: 7€, Ομαδικές κρατήσεις στο [email protected]. | Κλείστε θέση εδώ.
Εκθεσιακός Χώρος -1, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Αθήνα.

2.«Πάρτυ Γενεθλίων» του Χάρολντ Πίντερ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Πού να πάμε σήμερα: 11 παραστάσεις για την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου

Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ, «Πάρτυ Γενεθλίων» έρχεται την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Στο Πάρτυ Γενεθλίων ο Χάρολντ Πίντερ παρασύρει τον θεατή σε έναν κόσμο πολύ οικείο και ταυτόχρονα πολύ επικίνδυνο. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, τίποτα δεν μένει ανακουφιστικά σταθερό. Οι χαρακτήρες συστήνονται με κάποια δεδομένα τα οποία στη συνέχεια αναιρούνται. Γεγονότα, ονόματα, τόποι και χρόνοι του παρελθόντος φαντάζουν όλα ρευστά. Η ταυτότητα του καθενός, αρχίζει να μοιάζει ρευστή, όπως ίσως και η ίδια η ανθρώπινη φύση. Αυτό το στοιχείο του έργου, λοιπόν, του προσδίδει και προέκταση μάλλον υπαρξιακή.
Τετάρτη 17/11 στις 19:00.
Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 20€, 25€, Β’ ζώνη: 15€, 20€. Προπώληση: viva.gr .
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος 17778, 2103418550

3. «Λεωφορείον ο Πόθος», του Τενεσί Ουίλιαμς στο Εθνικό Θέατρο  παραστάσεις για την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, με τίτλο Λεωφορείο ο Πόθος,  παρουσιάζεται την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου.Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.
Τετάρτη 17/11 στις 21:00.
Εισιτήρια:  15€ γενική είσοδος, Ανω των 65 Τετάρτη: 10€, Κάρτα ανεργίας 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο Κτίριο Τσίλλερ Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια) (είσοδος από οδό Μενάνδρου)

4. «Φουέντε οβεχούνα», του Λόπε δε Βέγα στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου  Τετάρτη 17 Νοεμβρίου

«Φουέντε οβεχούνα», το διαχρονικό έργο του Ισπανού συγγραφέα Λόπε δε Βέγα, ανεβαίνει την Τετάρτη 17 Νοεμβρίκου την Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου . Το έργο καταδεικνύει ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα: την κοινή συνείδηση και την αλληλεγγύη, σε μια κοινωνία που την χαρακτηρίζει η ατομικότητα. Ένα δραματικό γεγονός και πιο συγκεκριμένα η αυταρχική συμπεριφορά ενός μονάρχη αναδεικνύει σε ήρωα ένα ολόκληρο χωριό τη Φουέντε οβεχούνα.
Τετάρτη 17/1 1 στις 19:30.
Εισιτήρια: 5-25€. Προπώληση: ticketservices.gr .
Εθνικό Θέατρο – Κεντρική Σκηνή (Κτίριο Τσίλλερ), Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα. Ταμεία: 210 5288170-171

5. «Τέλος του Παιχνιδιού» του Σάμουελ Μπέκετ στο Σύγχρονο Θέατρο Πού να πάμε σήμερα: 11 παραστάσεις για την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου

Το θεατρικό έργου του Σάμουελ Μπέκετ με τίτλο «Τέλος του Παιχνιδιού» παρουσιάζεται από τον Νοέμβριο στο Σύγχρονο Θέατρο. «Τετέλεσται». Σε ποιο άλλο θεατρικό έργο, η πρώτη-πρώτη λέξη του κειμένου ακυρώνει εξ αρχής τη θεατρική Πράξη, την Πράξη της ζωής; Πρόκειται για την εξ αρχής επικύρωση της φράσης του Σάμουελ Μπέκετ πως «το τέλος βρίσκεται στην αρχή, και ωστόσο συνεχίζουμε».
Τετάρτη 17/11 στις 18:15.
Εισιτήρια: Α’ Ζώνη: 20 ευρώ, Β’ Ζώνη: 18 ευρώ, Γ’ Ζώνη: 16 ευρώ, Δ’ Ζώνη: 14 ευρώ Προπώληση: viva.gr .
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Αθήνα

6. Σιλάχ, του Μάκη Κατσανέα, σε σκηνοθεσία Φανής Παρλή, στον Πολυχώρο Vault  για την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου

Η Light on Stage παρουσιάζει για 3η συνεχή χρονιά στην αθηναϊκή σκηνή, το πρωτότυπο νεοελληνικό έργο του Μάκη Κατσανέα, “Σιλάχ”. Ο έρωτας δεν κοιτάει εθνικότητα… Ο Σιλάχ είναι ένας νέος από το Ιράκ, ο οποίος έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα και έχει πάει σε ελληνικό σχολείο. Αγαπάει τον ελληνικό πολιτισμό και τη χώρα μας και εργάζεται ως υδραυλικός. Η σπασμένη βρύση της Ελένης είναι η αφορμή για την γνωριμία τους. Τι γίνεται, όμως, όταν ο αστυνομικός πατέρας της Ελένης μαθαίνει πως η κόρη του διατηρεί δεσμό μ’ έναν άντρα άλλης εθνικότητας;
Τετάρτη 17/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15 ευρώ, προπώληση viva.gr: 12 ευρώ, φοιτητές / σπουδαστές / κάτοχοι κάρτας πολυτέκνων / ΑμΕΑ / άνω των 65 ετών / κάτοχοι κάρτας ανεργίας (ΟΑΕΔ): 8 ευρώ, ατέλειες: 5 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Διεύθυνση: Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

7.Η Νύχτα της Ιγκουάνα, του Τένεσι Ουίλλιαμς, στο Θέατρο Πορεία Πού να πάμε σήμερα: 11 παραστάσεις για την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου

Η Νύχτα της Ιγκουάνα, του Τένεσι Ουίλλιαμς έρχεται φέτος το φθινόπωρο για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Πορεία. Σ’ έναν απομακρυσμένο λόφο κάπου στο Μεξικό, το ξενοδοχείο της υπερσεξουαλικής Μαξίν,“Costa Verde”, θα γίνει το καταφύγιο κάποιων περιπλανώμενων ψυχών: ενός αποσχηματισμένου ιερέα -νυν ξεναγού- και μιας ζωγράφου που συνοδεύει τον υπέργηρο ποιητή παππού της. Για λιγότερο από εικοσιτέσσερις ώρες παρακολουθούμε τους ήρωες του έργου να έρχονται αντιμέτωποι με τα ζωτικά τους ψεύδη σχετικά με τη Ζωή, τη Θρησκεία, την Αγάπη, ενώ παράλληλα προσπαθούν να βρουν παρηγοριά στην «καλοσύνη των ξένων».
Τετάρτη 17/11 στις 19:00.
Εισιτήρια: A’ ζώνη: 20 ευρώ, Β’ ζώνη: 17 ευρώ, Γ’ ζώνη: 15 ευρώ. Εκπτωτικά εισιτήρια*: Senior (άνω των 65): 17 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων: 15 ευρώ, ΑΜΕΑ (67% και άνω), με την επίδειξη βεβαίωσης αναπηρίας: 12 ευρώ. Προπώληση: poreiatheatre.com .
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69 Πλατεία Βικτωρίας, 2108210991 και 210 8210082.

8.«Ρινόκερος» του Ιονέσκο με τον Άρη Σερβετάλη στο θέατρο Κιβωτός 11 παραστάσεις για την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου

Το αριστουργηματικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο, «Ρινόκερος», που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας, επιστρέφει στο θέατρο Κιβωτός. Στον «Ρινόκερο» ο Ιονέσκο εκφράζει όλη την αγωνία του για την πορεία και την μετάλλαξη του ανθρώπινου είδους σε φανατικά, επιθετικά όντα, σε βίαια όργανα μιας ολοκληρωτικής εξουσίας που έχοντας αναπτύξει ως υπέρτατη κοινωνική συμπεριφορά το «ένστικτο της αγέλης» μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε άβουλα και καταστροφικά πλάσματα που εκμηδενίζουν και σκοτώνουν το όνειρο για μια κοινωνία ελεύθερη και δημιουργική.
Τετάρτη 17/11 στις 20:00.
Εισιτήρια: 17€ – 20€. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Αθήνα | Τηλ: 210 3427426

9. «Φαίδρα» της Μαρίνα Τσβετάγιεβα, στο Θέατρο Προσκήνιο σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά  παραστάσεις για την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου

Το έργο «Φαίδρα» της Μαρίνα Τσβετάγιεβα, επιστρέφει στο Θέατρο Προσκήνιο σε μετάφραση του Χρήστου Χρυσόπουλου και σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά. Μια σκηνική σύλληψη για πέντε πρόσωπα που επιχειρούν σ’ έναν νεκρό τόπο να ανασυνθέσουν την χαμένη μας σχέση με την ελευθερία, την ερωτική επιθυμία και την ανάγκη για ένωση μέχρι θανάτου . Δύο ισχυρά δίπολα (Τροφός- Φαίδρα / Σύντροφος Ιππόλυτου- Ιππόλυτος) διαπραγματεύονται την ανάγκη για παρέκκλιση και για μια βουτιά στο χάος της επιθυμίας και του φυσικού σώματος , μπροστά στον Θησέα, που ενώπιόν του εκπληρώνεται μια προδιαγεγραμμένη μοίρα.
Τετάρτη 17/11 στις 20:00.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 20€ | Φοιτητές, Άνεργοι, ΑμεΑ: 15€.Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Προσκήνιο, Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα | Τηλ: 210 8256838

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟργισμένα Νιάτα, του Josh Osborne στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα12.09.2018

10.«Τσέρνομπιλ – Ένα χρονικό του μέλλοντος» της Σβετλάνα Αλεξίεβιτς στο Θέατρο του Νέου Κόσμου  Τετάρτη 17 Νοεμβρίου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή του την παράσταση «Τσέρνομπιλ – Ένα χρονικό του μέλλοντος», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Σβετλάνας Αλεξίεβιτς, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Το Τσέρνομπιλ δεν είναι μόνο μια καταστροφή που ρήμαξε μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου μια αχανή χώρα, είναι ένα συμπαντικό γεγονός με το οποίο αδυνατεί να αναμετρηθεί ο άνθρωπος. Οι αφηγήσεις αυτές αποκαλύπτουν την ιστορία του ανθρώπου σαν μια ιστορία οδύνης και φέρνουν στην επιφάνεια αναπάντητα ερωτήματα για το νόημα της ανθρώπινης ζωής, ίσως ακόμα και για την ύπαρξή μας πάνω στη γη.
Τετάρτη 17/11 στις 20:30.
Εισιτήρια: 20€ κανονικό, 17€ μειωμένο (ισχύει για φοιτητές, άνεργους, άτομα άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους και Θαρύπου, Νέος Κόσμος, τηλέφωνο: 21 0921 2900

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b