MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
22
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Τρωίλος και Χρυσηίδα, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο θέατρο Αργώ

Ο «Τρωίλος και Χρυσηίδα» ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Αργώ σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν.

«Τρωίλος και τη Χρυσηίδα» στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Αργώ
«Τρωίλος και τη Χρυσηίδα» στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Αργώ
Monopoli Team

Η Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων στην ένατη παραγωγή της εξακολουθεί να μελετά τα λιγότερο γνωστά έργα πολύ γνωστών συγγραφέων, και αναμετράται για τέταρτη φορά με έργο του Σαίξπηρ. Αυτή τη φορά δοκιμάζεται πάνω στον «Τρωίλο και τη Χρυσηίδα» που ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Αργώ σκηνοθετημένο από τον Αλέξανδρο Κοέν.

Ο σκηνοθέτης συνεργάζεται για έκτη φορά με το Θέατρο Αργώ και την Αιμιλία Υψηλάντη, και δημιουργώντας ένα κατά συντριπτική πλειοψηφία γυναικείο θίασο ετερόκλιτων θεατρικών σχολών και γενεών μελετά ζητήματα όπως η θηλυκοποίηση της κοινωνίας, η κρίση των αξιών και η κατάρρευση των ιδανικών. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η παράσταση προκαλεί καινούργια μετάφραση του σαιξπηρικού κειμένου.

Μέσα από το μηχανισμό του πολέμου ο Σαίξπηρ μελετά μια εποχή βαθιάς ηθικής κρίσης, όπου κάθε αξία και ιδανικό έχουν καταρρεύσει. Μέσα σε αυτό το σαθρό περιβάλλον θ’ αναπτυχθεί ένας έρωτας που σε τίποτε δε θυμίζει τους αγνούς και ρομαντικούς έρωτες άλλων έργων του Σαίξπηρ. Όλα εδώ είναι ιδωμένα από μια οπτική κυνική, αιρετική και βλάσφημη – καμία ωραιοποίηση, καμία εξιδανίκευση. Ένα έργο που σήμερα (περισσότερο απ’ ό,τι στην εποχή του Σαίξπηρ) είναι σύγχρονο μια και τολμά ν’ αντικρίζει τα διαχρονικά ζητήματα στις πραγματικές τους διαστάσεις.

Τρωίλος και Χρυσηίδα, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο θέατρο Αργώ

Υπόθεση

Βρισκόμαστε στον έβδομο χρόνο του Τρωικού πολέμου και οι μάχες έχουν ατονήσει. Από την πλευρά των Ελλήνων υπάρχει ανησυχία επειδή ο Αχιλλέας αρνείται να μπει στη μάχη, και από την πλευρά των Τρώων υπάρχει αναποφασιστικότητα για το εάν θα πρέπει να επιστραφεί η Ελένη και να δοθεί τέλος στον πόλεμο. Παρά τις αντιρρήσεις του Έκτορα, οι Τρώες αποφασίζουν να συνεχίσουν τον πόλεμο. Σ’ αυτό το ιδιότυπο πολεμικό κλίμα ο Τρωίλος (νεαρός γιος του βασιλιά της Τροίας Πρίαμου) ερωτεύεται τη Χρυσηίδα (κόρη του μάντη Κάλχα).

Ο έρωτας αυτός έχει ακριβό τίμημα, αφού οι Τρώες συμφωνούν με τους Αχαιούς να ανταλλάξουν τη Χρυσηίδα μ’ έναν αιχμάλωτο πολεμιστή. Ο θείος της ο Πάνδαρος μεσολαβεί, ώστε η Χρυσηίδα να ξεπεράσει τα όρια του ερωτικού πάθους και να καταλήξει στην αχαλίνωτη λαγνεία. Η Χρυσηίδα θα προδώσει πολύ σύντομα την αγάπη του Τρωίλου και θα προβληθεί ως ένα σύμβολο της απόλυτης σαρκικής απιστίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι παίχτες, του Ν.Β. Γκόγκολ στο Θέατρο Κιβωτός12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Αλέξανδρος Κοέν
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν

Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Παίζουν: Αιμιλία Υψηλάντη, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Ραφίκα Σαουίς, Αγγελική Καρυστινού, Ιωάννα Αγγελίδη, Χαρά Αδαμίδου, Κατερίνα Μοίρα, Μουράτ Αλή Κεχαγιά.

Τιμές Εισιτηρίων: € 15 & € 12 (μειωμένο)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 29 Νοεμβρίου έως 10 Απριλίου 2022
Πληροφορίες: Διεύθυνση: Ελευσινίων 13-15, Αθήνα 104 37
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Αλέξανδρος Μικέλης
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/festivaltroilos-ke-chrysiida/
Πληροφορίες Χώρου: Διεύθυνση: Ελευσινίων 13-15, Αθήνα 104 37. Τηλέφωνο: 21 0520 1684
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Το 3%, της Βίλης Σωτηροπούλου στο Θέατρο της Ημέρας
ΘΕΑΤΡΟ
Άσπρο Μαύρο, του Cormac McCarthy στο Θέατρο Επί Κολωνώ
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Κόκκινος Ιπποπόταμος, του Γιάννη Παπάζογλου στο θέατρο Ε-ΝΑ
ΘΕΑΤΡΟ
Οιδίνους, του Θανάση Τριαρίδη για 2η χρονιά στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
Ούτε Μπρος ούτε Πίσω: Η κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Μαρίκα με είπανε, Μαρίκα με βγάλανε: Μία παράσταση για τις δυο Μαρίκες του ρεμπέτικου τραγουδιού στο Embassy Theater
Θεατρικά Νέα
Τζοκόντα του Αμίλκαρε Πονκιέλλι σε μια διεθνή συμπαραγωγή στη Λυρική Σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Αγγελία Θανάτου, του Heiner Müller στο Τζάμια Κρύσταλλα
ΘΕΑΤΡΟ
Νοχαβελάνδη: Ένα western δωματίου του Γιάννη Αποσκίτη στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
Ολική Άμεση Συλλογική Επικείμενη Επίγεια Σωτηρία: Το ανατρεπτικό έργο του Tim Crouch για πρώτη φορά στην Ελλάδα
ΘΕΑΤΡΟ
Το Όνειρο ενός Γελοίου στο Θέατρο NOUS
ΘΕΑΤΡΟ
Το Συμπόσιο του Πλάτωνα σε σκηνοθεσία Άννας Κοκκίνου στο Θέατρο Σφενδόνη