MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΕΣ

10 ταινίες ιδανικές για ένα χαλαρό movie night με την παρέα μας

Όσο χειμωνιάζει, τόσο περισσότερο θα έχουμε την ανάγκη μιας καλής ταινίας, σε ένα cozy περιβάλλον. Εμείς σας προτείνουμε 10 ταινίες που μπορούν να δημιουργήσουν την ιδανικότερη ατμόσφαιρα για ένα τέτοιο mood.

Hugo (2011)
Hugo (2011)
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Καθώς μπήκε ο Νοέμβριος και σιγά σιγά πλησιάζουμε στον χειμώνα, ξυπνά η διάθεση για πιο cozy και παρεΐστικες καταστάσεις. Και τι πιο ωραίο από ένα χαλαρό movie night στο σπίτι;

Και μπορεί ο καιρός για την ώρα με τη στάση του να μη…βοηθάει ιδιαίτερα, ωστόσο η ανάγκη να μπούμε σιγά σιγά σε ένα τέτοιο mood υπάρχει. Ακολουθούν, λοιπόν, 10 ταινίες που μπορείτε να απολαύσετε σε ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο στο σπίτι με ζεστή σοκολάτα και καλή παρέα!

1. Chocolat (2000) – Lasse Hallström

Μιας και ήδη αναφέρθηκε η ζεστή σοκολάτα, τι καλύτερο από το να συνδυαστεί και με αυτήν την ταινία; Μια μητέρα με την κόρη της ανοίγουν ένα μαγαζί με σοκολάτες, σε ένα συντηρητικό χωριό της Γαλλίας. Προσπαθούν να επιβιώσουν ενώ οι ντόπιοι τις αποδοκιμάζουν. Ταυτόχρονα, έρχεται στη ζωή της μητέρας ένας γοητευτικός και ιδιαίτερος άντρας. Η Juliette Binoche και ο Johnny Depp στα καλύτερά τους, δημιουργούν μια απόλυτα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, με άρωμα σοκολάτας.
Δείτε την ταινία στο Netflix.

2. Cold War (2018) – Paweł Pawlikowski

Ο ανερχόμενος Πολωνός σκηνοθέτης με την εξαιρετική ματιά, μάς παρέδωσε μόλις 3 χρόνια πριν ένα άσμα για τον έρωτα. Κρύα χειμερινά τοπία, μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, πολλή μουσική και το ασπρόμαυρο, οδηγούν σε μια απρόσμενη οπτική θαλπωρή. Με αφετηρία τη δεκαετία του 1950, ένας μουσικός ερωτεύεται μια νέα κοπέλα που ανήκει στη χορωδία του. Ο έρωτάς τους μοιάζει αδύνατος και θα περάσει από πολλά κύματα. Που θα καταλήξει όμως;
Δείτε την ταινία στο Ertflix έως τις 18/12.

3. Bad Education (2004) – Pedro Almodovar

Μια πιο βαριά επιλογή για ένα cozy βράδυ αλλά, σαφέστατα, αξιόλογη. Το κλασικό στυλ του Almodóvar είναι εμφανές στην συγκεκριμένη ταινία. Δύο παλιοί συμμαθητές, που αγαπιούνταν κρυφά, ξαναβρίσκονται ως ενήλικοι πια. Ο ένας είναι σκηνοθέτης, που τον επισκέπτεται ο παλιός του συμμαθητής, πλέον ως γυναίκα, και του παρουσιάζει ένα σενάριο. Ωστόσο, σε αυτό περιγράφεται όλη η παιδική τους ηλικία στο καθολικό σχολείο και αναβιώνει τραύματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και σεξουαλικής καταπίεσης.
Δείτε την ταινία στο COSMOTE TV Cinema 1, το Σάββατο 6/11 στις 22:50.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix Games: Σε ποια παιχνίδια θα έχουν πρόσβαση οι χρήστες της πλατφόρμας από σήμερα;12.09.2018

4. Hugo (2011) – Martin Scorsese

Μια από τις λιγότερο…σκορσέζικες ταινίες της καριέρας του, θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα μαγικό παραμύθι για μικρούς αλλά και για μεγάλους. Πρόκειται για μια ωδή στην απαρχή του σινεμά και στον τεράστιο Georges Méliès! Ο Hugo είναι ένα μικρό ορφανό αγόρι που λατρεύει να λειτουργεί τα ρολόγια του σταθμού και που προσπαθεί να βρει ένα κλειδί που θα ζωντανέψει την τελευταία δημιουργία του πατέρα του. Λίγα, όμως, ξέρει για το τι πρόκειται να ανακαλύψει στη συνέχεια…
Δείτε την ταινία στο Netflix.

5. The Bodyguard (1992) – Mick Jackson

Η κορυφαία – ενδεχομένως – στιγμή της Whitney Houston στον ρόλο μιας τραγουδίστριας και ηθοποιού που απειλείται από έναν μανιακό θαυμαστή της. Για να προστατευτεί προσλαμβάνει έναν σωματοφύλακα – τον οποίο υποδύεται ο Kevin Costner – και τον ερωτεύεται! Κλασική ερωτική ιστορία για τον κινηματογράφο της δεκαετίας του 1990 και μια ωραία επιλογή για ένα χαλαρό βράδυ.
Δείτε την ταινία στο Star, το Σάββατο 6/11 στις 23:30.

6. The Secret Garden (1993) – Agnieszka Holland

To κλασικό παιδικό μυθιστόρημα του Frances Hodgson Burnett μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη το 1993, με μεγάλη δεξιοτεχνία. Ένα μικρό κορίτσι μένει ορφανό και πηγαίνει να ζήσει στο κάστρο του θείου του. Ενώ προσπαθεί να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον, ανακαλύπτει έναν κρυμμένο κήπο. Ταυτόχρονα, γνωρίζει και τον ξάδερφό της, τον οποίο κρατούν κλεισμένο στο δωμάτιό του και καθηλωμένο στο κρεβάτι. Του συμπεριφέρονται σαν άρρωστο και δεν τον έχουν αφήσει να βγει ποτέ έξω. Η μικρή πρωταγωνίστρια αναλαμβάνει να δείξει στον ξάδερφό της την ομορφιά του κόσμου και ο μυστικός κήπος πρόκειται να γίνει το ασφαλές τους καταφύγιο.
Δείτε την ταινία στο Netflix.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι 10 καλύτερες ταινίες και σειρές που έρχονται τον Νοέμβριο12.09.2018

7. Coco (2017) – Adrian Molina και Lee Unkrich

Ο μικρός Μιγκέλ λατρεύει το τραγούδι αλλά δεν μπορεί να το ακολουθήσει γιατί η οικογένειά του, του απαγορεύει την μουσική. Ο λόγος είναι πως ο προ προπάππους του ήταν διάσημος τραγουδιστής και εξαφανίστηκε. Σύντομα, ο Μιγκέλ θα μπει σε μια απρόσμενη περιπέτεια καθώς θα βρεθεί στον Κόσμο των Νεκρών. Έχει λίγες μόνο ώρες μέχρι να βρει τον προ προπάππου του, πριν μεταμορφωθεί κι ο ίδιος σε σκελετό και μείνει εκεί για πάντα. Μια πολύ γλυκιά ταινία για τα όνειρα, την οικογένεια και την αγάπη.
Δείτε την ταινία στον Alpha, την Κυριακή 7/11 στις 21:30.

8. Groundhog Day (1993) – Harold Ramis

Ο αξεπέραστος Bill Murray στον ρόλο ενός εγωκεντρικού διάσημου μετεωρολόγου. Ο Phill πηγαίνει με το συνεργείο του σε μια μικρή χιονισμένη πόλη για να καλύψει ένα έθιμο που ονομάζεται “H Mέρα της Mαρμότας”, το οποίο μισεί θανάσιμα. Το πρωί που ξυπνάει, συνειδητοποιεί πως ξαναζεί την ίδια μέρα από την αρχή και έχει κολλήσει σε αυτό το ανυπόφορο για τον ίδιο μέρος. Πόσες φορές θα αναβιώσει την ίδια βασανιστική για εκείνον μέρα; Πώς θα σπάσει αυτήν την κατάρα;
Δείτε την ταινία στο Netflix.

9. Chunking Express (1994) – Wong Kar-wai

Για μια feelgood ατμόσφαιρα, το “Chunking Express” είναι ό,τι πρέπει! Δύο ιστορίες για τον έρωτα και την απώλεια που μπλέκονται μέσα σε χρώματα και νέες γνωριμίες. Ένας άντρας αγοράζει κάθε μέρα μια κονσέρβα ανανά με ημερομηνία λήξης την 1η Μαΐου, ως ένδειξη της ημέρας που θα ξεπεράσει την πρώην κοπέλα του. Μια σερβιτόρα λαμβάνει τα κλειδιά του διαμερίσματος ενός αστυνομικού από την προσφάτως πρώην του κι αποφασίζει να μπαίνει κρυφά μέσα. Η κάθε ιστορία έχει τη δική της εξέλιξη, μπερδεύεται, ξετυλίγεται και καταλήγει κάπου, χωρίς το πού να είναι πάντοτε καθορισμένο. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπό τον ήχο του “California Dreaming”, όλα παίρνουν μια πιο μαγική διάσταση…
Δείτε την ταινία στο Cinobo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMaya Hawke: Οι διάσημοι γονείς, η δυσλεξία και η συμμετοχή στο τρίτο Kill Bill12.09.2018

10. Notting Hill (1999) – Roger Michell

O William είναι ένας ιδιοκτήτης ενός μικρού βιβλιοπωλείου με ταξιδιωτικά βιβλία στο Notting Hill. Η Anna Scott είναι μια διάσημη ηθοποιός που τυχαίνει να έχει γυρίσματα στην πόλη. Όταν θα συναντηθούν τυχαία, μια ερωτική ιστορία θα αρχίσει, που όμως έχει πολλούς λόγους να μη στεριώσει. Είναι εφικτοί τέτοιοι έρωτες; Για μια βραδιά που θέλετε να ταξιδέψετε και να χαθείτε, η ταινία αυτή σίγουρα θα σας παρασύρει.
Δείτε την ταινία στο Netflix.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b