MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Όταν η Κλάρα Χάσκιλ κάθισε στο πιάνο: Το ιστορικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ στη Φωνή της Ελλάδας της ΕΡΤ

Στη Φωνή της Ελλάδας, στον νέο κύκλο εκπομπών «Historia Minimas», παρουσιάζεται το ιστορικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ «Όταν η Κλάρα Χάσκιλ κάθισε στο πιάνο», αφιερωμένο σε μία από τις μεγαλύτερες πιανίστριες του 20ού αιώνα.

Όταν η Κλάρα Χάσκιλ κάθισε στο πιάνο στη Φωνή της Ελλάδας
Όταν η Κλάρα Χάσκιλ κάθισε στο πιάνο στη Φωνή της Ελλάδας
Monopoli Team

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, στις 13:00 ώρα Ελλάδας, στη Φωνή της Ελλάδας, στον νέο κύκλο εκπομπών «Historia Minimas» παρουσιάζεται το ιστορικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ «Όταν η Κλάρα Χάσκιλ κάθισε στο πιάνο», αφιερωμένο σε μία από τις μεγαλύτερες πιανίστριες του 20ού αιώνα.

Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τη ζωή της Κλάρα Χάσκιλ από την αρχή της καριέρας της και τις πρώτες προπολεμικές ηχογραφήσεις της έως και τα τέλη της δεκαετίας του 1950. Ήταν μία από τις τρεις κόρες μίας οικογένειας Εβραίων σεφαραδιτών που ζούσαν στο Βουκουρέστι.

Το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει στη Ρουμανία, ερευνά την τύχη των Εβραίων της χώρας αυτής κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και καταγράφει τη συγκλονιστική μαρτυρία του Ντέιβιντ Στόλιαρ.

Ο τελευταίος ήταν ο μοναδικός επιζών του ναυαγίου του φορτηγού πλοίου Στρούμα που μετέφερε Εβραίους πρόσφυγες, τον Φεβρουάριο του 1941.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη στο Gazarte Roof Stage12.09.2018

Την Κλάρα Χάσκιλ θα υποδυθεί στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις αρχές του 2022, η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός Λετίσια Κάστα, ενώ στο πιάνο θα βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες Ευρωπαίες πιανίστριες, η Ισίλ Μπεντζί.

Ο Θωμάς Σίδερης από την ΕΡΤ και ο Τζόναθαν Πάρκερ από το Radio Panik του Βελγίου συνομίλησαν με την Ισίλ Μπεντζί και ολόκληρη η αγγλόφωνη εκπομπή θα μεταδοθεί από τη Φωνή της Ελλάδας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έρευνα: Θωμάς Σίδερης – Τζόναθαν Πάρκερ
Παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης
Μετάδοση: Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, στις 13:00 ώρα Ελλάδας

Ακρόαση:

  • Ψηφιακά μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες στην ένδειξη: Voice of Greece
  • Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ: http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

 

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b