MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 7 προτάσεις για την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις που αφορούν τα εικαστικά και τον κινηματογράφο και μπορείτε να παρακολουθήσετε την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου.

Ημέρα ελεύθερης εισόδου στο Μουσείο της Ακρόπολης | Φωτογραφία: Acropolis Museum. Photo Giorgos Vitsaropoulos
Monopoli Team

1. 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

«Στον Γύψο» των Άκη Μελάχρη, Αλέξανδρου-Ρωμανού Λιζάρδου

Το 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα πραγματοποιηθεί από Τετάρτη 20 έως Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και online μέσα από το  https://www.chaniafilmfestival.com.  Ένα πλούσιο πρόγραμμα με μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και animation εντάσσονται σ’ αυτό. Εκθέσεις, masterclasses, εκδόσεις, πάρτι και πολλές άλλες δράσεις. Eιδικές προβολές, αφιερώματα και ένας πλούσιος κατάλογος ταινιών και εργαστηρίων για την Εκπαιδευτική Κοινότητα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
20-30 Οκτωβρίου
Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και online μέσα από το https://www.chaniafilmfestival.com.
Για εισιτήρια και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦράνσις Μπέικον: Ο ανθρώπινος πόνος στο έργο του αινιγματικού ζωγράφου12.09.2018

2. «Keramiko Design»: Ομαδική έκθεση σύγχρονης κεραμικής στο Mon Coin Studio

Το Mon Coin Studio εγκαινιάζει την έκθεση σύγχρονης κεραμικής με θέμα «Keramiko Design» την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 στις 18.00. Έως τις 10 Δεκεμβρίου 2021, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει 58 κεραμίστες και designers να συναντιούνται δημιουργικά και να παρουσιάζουν συγχρονες δημιουργίες και αντικείμενα που γεφυρώνουν δύο κόσμους με διαφορετικά υλικά και μεθόδους παραγωγής. Στόχος της έκθεσης είναι να εξερευνήσει τα κοινά σημεία κεραμικής και design και να συνδέσει με δημιουργικό τρόπο την τέχνη, την χρήση και την αισθητική.
Εγκαίνια: Πέμπτη 28/10, 18:00
Διάρκεια έκθεσης έως 10 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή, 10:00 – 18:00
Mon Coin Studio, Θησείου 7, Μοναστηράκι. Τηλ: (+30) 21 0321 7806 | Ε: [email protected]

3. La Grande Bouffe: Έκθεση Κολλάζ του Τζώρτζη Ταταύλαλη στον Χώρο Τέχνης Ισόγειο

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, στις 7:00, ο Χώρος Τέχνης Ισόγειο υποδέχεται τον εικαστικό Τζώρτζη Ταταύλαλη. Κολλάζ και εγκαταστάσεις με μια φράση, «La Grande Bouffe». Τα άφθονα έντυπα εγχειρίδια λαιμαργίας αποτελούν για τον καλλιτέχνη το κύριο μέσο έκφρασης. Σ’ αυτά ανακαλύπτει το κατάλληλο για την εκάστοτε ιστορία του αλφάβητο. Γράμμα – γράμμα συνθέτει τις λέξεις του και μετά την πρότασή του. Τα έργα του προτρέπουν τον θεατή να συνδεθεί, να «διαβάσει την πρόταση», να αναζητήσει και να βρει τη δική του «ψηφίδα», αυτή που θα τον συνδέσει με τον κόσμο του καλλιτέχνη.
Εγκαίνια: Πέμπτη 28/10, 19:00
Διάρκεια έκθεσης 28 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου
Είσοδος ελεύθερη
Χώρος Τέχνης Ισόγειο, Αγίου Δημητρίου 14, Κηφισιά. 

4. Τhessaloniki Photobiennale 2021: Η τέχνη της φωτογραφίας ξανά στο επίκεντρο μέσα από 19 εκθέσεις
Εκδηλώσεις

«Society doesn’t fit me but my little black dress does»

Η Thessaloniki PhotoBiennale 2021 υποδέχεται το κοινό έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 μ’ ένα πρόγραμμα 19 εκθέσεων ελληνικής και διεθνούς φωτογραφίας, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες, σε 13 χώρους στη Θεσσαλονίκη, βάζοντας ξανά τη φωτογραφία στο επίκεντρο, προτείνοντας ταξίδια, προκαλώντας αναρωτήσεις και προβληματισμούς, με… ήχους και πολλές εικόνες.
Διάρκεια εκθέσεων έως 20/2/2022
Για αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.photobiennale-greece.gr/

5. Έκλειψη: Η 7η Μπιενάλε «ζωντανεύει» το ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Εκδηλώσεις

Zuzanna Czebatul, Their New Power (Head), 2020. Πολυαιθυλένιο, ακρυλικό και άμμος, 150 x 240 x 170 εκ. Άποψη από την έκθεση “The Singing Dunes of Zuzanna Czebatul”, CAC-La synagogue de Delme, 2020. Φωτογραφία: O.H. Dancy. Παραχώρηση της καλλιτέχνιδας.

Έπειτα από αναβολή ενός έτους, λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, η Μπιενάλε της Αθήνας ετοιμάζεται να παρουσιάσει την 7η έκδοσή της, με τίτλο «Eclipse», ζωντανεύοντας τρία ιστορικά εγκαταλειμμένα κτίρια στο κέντρο της πόλης. Aφηγήσεις από σύγχρονες μαύρες, κουήρ, μελλοντολογικές και ριζοσπαστικές φωνές συνδιαλέγονται με πρακτικές τελετουργίας, κατασκευής κόσμων και αλληλοσυνδέσεων. H «Eclipse» παρουσιάζει ένα διατοπικό κεφάλαιο σύγχρονης σκέψης που προασπίζει την επαναδιερεύνηση των ταυτοτήτων και τον μετασχηματισμό της ιστορίας.
24 Σεπτεμβρίου – 28 Νοεμβρίου
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε στο https://eclipse.athensbiennale.org/.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑρχαία Αίγυπτος: Νέα αρχαιολογικά ευρήματα αλλάζουν όσα ξέραμε για την ταρίχευση12.09.2018

6. Ημέρα ελεύθερης εισόδου στο Μουσείο της Ακρόπολης

Φωτογραφία: Acropolis Museum. Photo Giorgos Vitsaropoulos

Το Μουσείο Ακρόπολης υποδέχεται τους επισκέπτες του την χειμερινή περίοδο (1η Νοεμβρίου 2021 – 31η Μαρτίου 2022) με ακόμη πιο προσιτό εισιτήριο γενικής εισόδου (5 ευρώ), ενώ οι ημέρες ελεύθερης εισόδου στο Μουσείο έως το τέλος του έτους είναι η 28η Οκτωβρίου, καθώς και η 21η Νοεμβρίου και η 21η Δεκεμβρίου – λόγω του επετειακού έτους 2021.
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα | Τηλ: 210 900 09 00. Ε: [email protected] | https://www.theacropolismuseum.gr/

7. «28η Οκτωβρίου – Σπουδαία “Οχι” της Ιστορίας»: Θεματική περιήγηση για παιδιά, εφήβους και ενήλικες στο Μουσείο Κοτσανά

Με ορόσημο το εμβληματικό «Όχι» του 1940, το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας ανοίγει τις πόρτες του στην Ιστορία των εναντιώσεων που ανέτρεψαν τα καθιερωμένα και σηματοδότησαν τα ΝΑΙ στην εξέλιξη, την πρόοδο, την ελευθερία και την ειρήνη. Πώς η άρθρωση ενός “όχι” μπορεί να γίνει κορυφαία στιγμή άρθρωσης νοήματος και αντίθεσης. Και πώς ένα «όχι» μπορεί να σχετίζεται με την έννοια της αυτονομίας που διέπει την ελληνική σκέψη από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα.
Πέμπτη 28/10, 12:30 – 13;30
Εισιτήριο: Είσοδος στο Μουσείο 5€ | Κρατήσεις: 211 411 0044
Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Πινδάρου 6, Αθήνα. | https://kotsanas.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ28η Οκτωβρίου: Μεγάλο αφιέρωμα με πάνω από 20 ντοκιμαντέρ από το COSMOTE HISTORY HD12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b