MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
12
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Φυλαχτό, του Ρομπέρτο Μπολάνιο στο Θέατρο οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής»

Το Φυλαχτό του Ρομπέρτο Μπολάνιο σε σκηνοθεσία της Μάγδας Κόρπη έρχεται από τις 22 Νοεμβρίου, στο Θέατρο οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής».

Φωτογραφία Karol Jarek
Φωτογραφία Karol Jarek
Monopoli Team

Αυτή θα είναι μια ιστορία τρόμου. Όμως δεν θα μοιάζει τέτοια. Δεν θα μοιάζει επειδή η αφηγήτρια είμαι εγώ […]. Εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω τίποτα. Λένε ότι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά μου.

Το μυθιστόρημα Φυλαχτό του Χιλιανού βραβευμένου συγγραφέα Ρομπέρτο Μπολάνιο, μεταφέρεται στη σκηνή, σε σκηνοθεσία της Μάγδας Κόρπη και ερμηνεία της Αγγελικής Παπαθεμελή, από τις 22 Νοεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για λίγες παραστάσεις, στο Θέατρο οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής».

Φυλαχτό, του Ρομπέρτο Μπολάνιο στο Θέατρο οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής»

Φωτογραφία Karol Jarek

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Αουξίλιο Λακουτύρ βρίσκεται κλεισμένη στις γυναικείες τουαλέτες της Σχολής Φιλολογίας και Φιλοσοφίας του Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού (UNAM) για δεκατέσσερις ημέρες. Μη μπορώντας να διαφύγει, αποφασίζει να παραμείνει μέσα, υπερασπιζόμενη το τελευταίο υπόλειμμα του πανεπιστημιακού ασύλου. Στο κλίμα της παγκόσμιας αναταραχής των γεγονότων του 1968, και εν όψει των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων σε χώρα της Λατινικής Αμερικής, η κυβέρνηση του Μεξικού, αποφασίζει ωμά να “τακτοποιήσει” τους αντιρρησίες. Καταλαμβάνει το Πανεπιστήμιο, ενώ πνίγει το Τλατελόλκο στο αίμα.

Φυλαχτό, του Ρομπέρτο Μπολάνιο στο Θέατρο οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής»

Φωτογραφία Karol Jarek

Η ηρωίδα του Μπολάνιο, η μητέρα της μεξικάνικης ποίησης, επιχειρώντας να ξορκίσει το τραύμα που τη στοιχειώνει, σ’ έναν μονόλογο εις εαυτόν, μετατρέπει την άγρια σκηνογραφία στην οποία βρίσκεται, σ’ έναν χώρο μυστικού παρατηρητηρίου. Με συντροφιά το βιβλίο του αγαπημένου της ποιητή Πέδρο Γκάρφιας, μια φωνή φύλακα άγγελου, καθώς και παραισθησιογόνες συναντήσεις με συγγενικές περιπλανώμενες υπάρξεις, η Αουξίλιο ως μια άλλη Κασσάνδρα, θα κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο· θα πει την ιστορία της.

Φυλαχτό, του Ρομπέρτο Μπολάνιο στο Θέατρο οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής»

Φωτογραφία Karol Jarek

Με το Φυλαχτό, ο Roberto Bolaňo αποτίει φόρο τιμής στη χαμένη γενιά του. Πενθώντας το ακυρωμένο μέλλον των συντρόφων του, θα γράψει για την ήττα μιας ολόκληρης γενιάς. Για μια γενιά νεαρών, που ενώ βάδιζε και θα βαδίζει από καταβολής του κόσμου προς την άβυσσο, το τραγούδι της θα ακούγεται· και θα είναι ένα τραγούδι πολέμου και αγάπης. Ένα τραγούδι που μιλάει για τον πόθο και την ηδονή. Και αυτό το τραγούδι είναι το φυλαχτό μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔουλίτσα να υπάρχει, με τον Πάρι Ρούπο στο Θέατρο Άβατον12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ρομπέρτο Μπολάνιο
Μετάφραση: Κρίτων Ηλιόπουλος
Σκηνοθεσία: Μάγδα Κόρπη

Σκηνικά: Γιωργίνα Γερμανού
Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Μουσική: Παύλος Παυλίδης
Φωτισμοί: Λάμπρος Παπούλιας
Χορογραφία: Όλγα Σπυράκη

Παίζουν: Αγγελική Παπαθεμελή

Διάρκεια: 70'
Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ ατέλεια/ανέργων
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Δευτέρα 22 Νοεμβρίου έως Κυριακή 10 Απριλίου 2022
Πληροφορίες: Τηλεφωνικές κρατήσεις:210-8217877
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαρία Φασουλή
Link Εισιτηρίων: viva.gr
Πληροφορίες Χώρου: Διεύθυνση: Κυκλάδων 11, Κυψέλη
Φωτογραφίες: Karol Jarek
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Η Αστερόσκονη, της Χριστίνας Ματθαίου επιστρέφει στο θέατρο Σημείο
ΘΕΑΤΡΟ
Push Up, του Roland Schimmelpfennig Θέατρο ΕΛΕΡ
Θεατρικά Νέα
O Γιώργος Παπαγεωργίου αναμετριέται με το εμβληματικό «1984»
ΘΕΑΤΡΟ
Μια ανατρεπτική «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», από την ομάδα Κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Ροές
ΘΕΑΤΡΟ
Killer Joe, του Tracy Letts στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν: Η νέα παράσταση του Ανέστη Αζά στο Θέατρο Προσκήνιο
ΘΕΑΤΡΟ
Εξάρες, από την Ομάδα ΝΕΟΝ στο Θέατρο Ροές
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ζωή Ξανθοπούλου σκηνοθετεί τον Γιώργο Παπαπαύλου σε μια νέα σουρεαλιστική κωμωδία
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μίμης Καπέρδος ανεβάζει στο Ελιάρτ μια σύγχρονη ντραμεντί για τις λούπες της ζωής μας
Θεατρικά Νέα
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Στο Θέατρο Ιλίσια, η παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό
ΘΕΑΤΡΟ
Αναπαραγωγή, του Barry McStay στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Misslightenment: Μια performance της Ελένης Πλουμή στον Μικρό Κεραμεικό