MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Το μαγικό «Dune» του Ντενί Βιλνέβ

Οι ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 με μια ματιά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Dune (3,5/5*)

Το «Dune», το μαγικό ταξίδι στα άστρα του καναδού Ντενί Βιλνέβ δεν είναι μόνο η καλύτερη ταινία της εβδομάδας αλλά και σίγουρα μια από τις κορυφαίες των τελευταίων ετών. Πρόκειται για μια καθηλωτική οπτικοακουστική εμπειρία που θα λατρέψουν όχι μόνο οι φαν του μυθιστορήματος του Φρανκ Χέρμπερτ αλλά κι όσοι νιώθουν να έλκονται από την μυσταγωγία του διαστήματος.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Κολέκτιβ (3,5/5*)

Πολύ δυνατές εντυπώσεις αφήνει και το ρουμάνικο «Κολέκτιβ» ένα υπόδειγμα ντοκιμαντέρ που συνδυάζει άψογα το ιστορικό γεγονός με την δραματοποιημένη εκδοχή των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους ύστερα από την φωτιά που προκλήθηκε σε μπαρ του Βουκουρεστίου τον Οκτώβριο του 2015. Μάλιστα, τα απίθανα αν και πραγματικά συμβάντα εκείνης της τραγωδίας οδήγησαν σε παραίτηση την ρουμανική κυβέρνηση λίγους μήνες μετά.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Τελευταία μονομαχία (3/5*)

Η επιστροφή του Ρίντλεϊ Σκοτ στα ιστορικά ζητήματα έχει πάντα ενδιαφέρον. Η «Τελευταία μονομαχία» δεν αφορά μόνο μια αληθινή ιστορία – η τελευταία μονομαχία που εγκρίθηκε από το γαλλικό κράτος ενώπιον ενός τεράστιου πλήθους- που έβαλε τέλος στις μονομαχίες της μεσαιωνικής Γαλλίας αλλά και μια συναρπαστική περιπέτεια σκανδάλου, προδοσίας, εγκλήματος και δικαιοσύνης που δίνει πολύτιμες πληροφορίες για την καθημερινότητα της εποχής και κυρίως τη θέση της γυναίκας.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα (3/5*)

Τέλος, τα «Χαρακτηριστικά γνωρίσματα» της μεξικανής ΦερνάνταΒαλαντές είναι μια συγκινητική ιστορία γύρω από την σύγχρονη κόλαση του παραδομένου στη βία σημερινού Μεξικού που κέρδισε το Χρυσό Αλέξαντρο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Κοντορίτο

Το animation «Κοντορίτο» είναι βασισμένο στον ομότιτλο ήρωα κόμικ του διάσημου Χιλιανού κομίστα Πέπο.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b