MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθνική Λυρική Σκηνή: Επιστρέφουν οι εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις για όλους

Οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επιστρέφουν για το 2021-22 με εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για όλους, διαπολιτισμικά ερασιτεχνικά σύνολα και εργαστήρια σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ «Ολυμπίας».

Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις Λυρικής
Διαπολισιμική Χορωδία | Φωτο Ι. Καμπάνης
Monopoli Team

Διαπολιτισμικά σύνολα

Ορχήστρα Γκάμελαν | Άνοιξη 2022

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ινδονησίας στην Ελλάδα.

Λίγα λόγια για τη δράση

Οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ινδονησίας στην Αθήνα συνεχίζουν το εργαστήριο Ορχήστρα Γκάμελαν, το οποίο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020 και διακόπηκε ξαφνικά λόγω της πανδημίας.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η δημιουργία μιας ορχήστρας Γκάμελαν και η εισαγωγή των μελών της στην παραδοσιακή Γκάμελαν μουσική της Ιάβας, μέσα από τη συνύπαρξή της με ρεπερτόριο σύγχρονης κλασικής μουσικής. Στο εργαστήριο αυτό η Γκάμελαν μουσική παράδοση αποκτά νέα μορφή και ύφος, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μάθουν ινδονησιακά παραδοσιακά κομμάτια αλλά και ένα σύγχρονο έργο γραμμένο για Γκάμελαν από τον συνθέτη και εμψυχωτή του εργαστηρίου Άντη Σκορδή.

Τα μέλη της ορχήστρας θα έρθουν σε επαφή με τα διάφορα όργανα μιας ορχήστρας Γκάμελαν και θα γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες της μουσικής σε σχέση με τη φόρμα και τον ρυθμό. Με αφετηρία τη μουσική παράδοση της Γκάμελαν και εστιάζοντας στην κοινωνική της διάσταση, η συνύπαρξη των μουσικών και η επικοινωνία θα αποτελέσουν το πιο σημαντικό συστατικό για τη μουσική εξέλιξη.

Πληροφορίες

Υπεύθυνος εργαστηρίου / Σύνθεση: Άντης Σκορδής
Ημέρα διεξαγωγής εργαστηρίου & τελικής παράστασης: θ.α.

Δράσεις 65+

* Με βάση τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού COVID-19 και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Πολιτείας, τα εργαστήρια των 65+ θα λειτουργούν μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με πιστοποιητικό νόσησης.

Γ΄ στάσιμο | Ιανουάριος – Ιούλιος 2022

Βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για άτομα 65+ το οποίο συνδέει δημιουργικά τη μουσική με τη θεατρική εκπαίδευση, προάγοντας την ομαδική δημιουργία και την ενεργή μουσική και θεατρική εμπλοκή. Στόχος, η δημιουργία μιας ενεργής ομάδας που θα επιτρέψει στα μέλη της να κοινωνικοποιηθούν, να αποκτήσουν την αίσθηση του «ανήκειν» και της συμμετοχής σε μια συλλογικότητα ως απαραίτητου κρίκου μιας μουσικής / θεατρικής αλυσίδας, να εξελιχθούν και να μπορέσουν μέσα από τους άλλους να γνωρίσουν καλύτερα και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Πληροφορίες

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Κική Κέρζελη, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά
Έναρξη εργαστηρίου: 19 Ιανουαρίου 2022
Ημέρα & ώρα: Κάθε Τετάρτη, 10.00 – 13.00
Εγγραφές από 1/12 [email protected]

Κιθάρα Express | Φωτο Κ. Δρακότη

Χορωδία 65+ | Οκτώβριος 2021 – Ιούλιος 2022

Το εργαστήριο Χορωδία 65+ συνεχίζει τις εντατικές πρόβες του με άξονα το ρεπερτόριο που δουλεύτηκε κατά τη διάρκεια των εξ αποστάσεως συναντήσεων λόγω της πανδημίας. Μέσα από ένα μουσικό ταξίδι σε διαφορετικές χώρες του κόσμου και διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, το εργαστήριο έχει πάντα ως κύριο στόχο την κοινωνικοποίηση των μελών, την ανάπτυξη συναισθηματικών δεσμών και την επικοινωνία μέσα από το τραγούδι και τον λόγο.

Από τον Ιανουάριο του 2022 η Χορωδία 65+ θα επικεντρωθεί στην εξοικείωση των μελών της με τον κόσμο της όπερας πίσω και πάνω στη σκηνή. Αφετηρία του εργαστηρίου θα είναι η εκμάθηση των τραγουδιών της όπερας «Μέσα Χώρα» του Άγγελου Τριανταφύλλου σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου, στην οποία τα μέλη της Χορωδίας θα πάρουν μέρος. Η όπερα «Μέσα Χώρα» πρόκειται να παρουσιαστεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ εντός του 2022.

Πληροφορίες

Μαέστρος χορωδίας: Δήμητρα Παπασταύρου
Πιάνο: Κώστας Παπαθύμνιος
Έναρξη εργαστηρίου: 1 Νοεμβρίου 2021
Ημέρα & ώρα: Κάθε Δευτέρα, 14.00 – 16.00
Πληροφορίες: [email protected]

Κιθάρα Express | Νοέμβριος 2021 – Μάρτιος 2022

Μια κιθάρα κατεβασμένη από το πατάρι, θετική διάθεση και αγαπημένα τραγούδια είναι τα απαραίτητα εφόδια και αμέσως η παρέα του Κιθάρα Express ξεκινάει τις μουσικές της αλχημείες. Στην εβδομαδιαία συνάντηση του πετυχημένου προγράμματος ο χρόνος και οι υποχρεώσεις που τρέχουν μένουν εκτός τάξης. Eίναι ώρα για κιθαρίσματα, λατρεμένα τραγούδια, χαρά και χαλάρωση. Είναι η ώρα που φτιάχνουμε μουσική στο παρόν με υλικά από το παρελθόν για να κερδίσουμε το μέλλον.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διά ζώσης μουσικές συναντήσεις ανά μικρές ομάδες, εβδομαδιαία βίντεο παράδοσης νέου μαθήματος, πρόσθετο υλικό για εξάσκηση και ακουστική καλλιέργεια και διαδικτυακές συναντήσεις της μουσικής ομάδας.

Πληροφορίες

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Κική Κέρζελη
Επιστημονική υπεύθυνη: Ιωάννα Ετμεκτσόγλου
Έναρξη εργαστηρίου: 2 Νοεμβρίου 2021
Ημέρα & ώρα: Κάθε Τρίτη, 10.00 – 12.00
Πληροφορίες: [email protected]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Καλλιτεχνική συντονίστρια: Εύα Καρτερού

Διεύθυνση παραγωγής: Καλλιρρόη Παπαδοπούλου

Καλλιτεχνικές συνεργάτιδες: Ανν-Κριστίν Σωφρονίου, Χριστίνα Σπανού

Επικοινωνία – Υποβολή προτάσεων: [email protected]

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b