MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθνική Λυρική Σκηνή: Επιστρέφουν οι εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις για όλους

Οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επιστρέφουν για το 2021-22 με εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για όλους, διαπολιτισμικά ερασιτεχνικά σύνολα και εργαστήρια σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ «Ολυμπίας».

Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις Λυρικής
Διαπολισιμική Χορωδία | Φωτο Ι. Καμπάνης
Monopoli Team

Διαπολιτισμική εκπαίδευση – Έφηβοι

«Co-OPERAtive: An intercultural and collaborative opera hub for young people» | Φεβρουάριος – Ιούλιος 2022

Διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας για μεικτή ομάδα 30 νέων Αθηναίων και ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο ηλικίας 14-18 ετών από όλη την Αττική.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Βραβευμένο με το Εκπαιδευτικό Βραβείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Fedora 2019, το πρόγραμμα Co-OPERAtive αποτελεί ένα φυτώριο όπερας για μια μεικτή ομάδα 30 νέων Αθηναίων και ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο ηλικίας 14-18 ετών από όλη την Αττική.

Το πρόγραμμα αντλεί έμπνευση από την όπερα, η οποία αποτελεί κοινή γλώσσα για τη δημιουργία του πρώτου διαπολιτισμικού φυτωρίου όπερας νέων στην Ευρώπη. Το Co-OPERAtive έχει στόχο να διευρύνει την απήχηση της όπερας και να την κάνει πιο γνωστή στο νεανικό κοινό, αναδεικνύοντας παράλληλα την πολιτισμική ποικιλομορφία και την κοινωνική συνοχή.

Πληροφορίες

Έναρξη προγράμματος: 28 Φεβρουαρίου 2022
Ημερομηνίες υλοποίησης: θ.α.
Ηλικίες: 14-18 ετών
Τελικές παραστάσεις: 3 Ιουλίου 2021
Πληροφορίες: [email protected]

* Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα με πρόσκληση συμμετοχής στο εργαστήριο.

Διαπολιτισμικά σύνολα

Διαπολιτισμική Ορχήστρα | Οκτώβριος 2021 – Ιούλιος 2022

Η Διαπολιτισμική Ορχήστρα της ΕΛΣ συνεχίζει το ταξίδι της στον κόσμο της μουσικής, λειτουργώντας παράλληλα ως σημείο συνάντησης και αλληλεπίδρασης διαφορετικών αντιλήψεων και πολιτισμών.

Με πλήθος εμφανίσεων σε σημαντικές σκηνές της Αθήνας και μια σειρά από συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες στον χώρο της μουσικής παράδοσης της Ανατολικής Μεσογείου, τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο τα πάνω από 30 μέλη της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας συμμετέχουν ενεργά και στην παραγωγή «Μέσα Χώρα» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου και σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου, η οποία θα παρουσιαστεί εντός του 2022.

Επόμενο συναυλιακό ραντεβού με τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες: nationalopera.gr

Πληροφορίες

Υπεύθυνος ορχήστρας: Χάρης Λαμπράκης
Έναρξη εργαστηρίου: 4 Οκτωβρίου 2021
Ημέρα & ώρα: Κάθε Δευτέρα, 18.00 – 21.00
Πληροφορίες: [email protected]

«Co-OPERAtive: An intercultural and collaborative opera hub for young people» | Φώτο: Κ. Φαραζουλής

Διαπολιτισμική Χορωδία | Οκτώβριος 2021 – Ιούνιος 2022

Οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις συνεχίζουν για έκτη χρονιά τη λειτουργία της Διαπολιτισμικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Μετά το μεγάλο διάστημα παύσης των διά ζώσης συναντήσεων, παλιά και νέα μέλη από κάθε γωνιά της γης θα ενώσουν και πάλι τις φωνές τους σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι χωρίς σύνορα. Για τη φετινή σεζόν, τη διεύθυνση της Διαπολιτισμικής Χορωδίας αναλαμβάνει η διακεκριμένη τραγουδίστρια Άννα Λινάρδου.

Η Διαπολιτισμική Χορωδία μετράει ήδη πάνω από 30 μέλη. Ουκρανία, Καμερούν, Σλοβακία, Τανζανία, Νέα Γουινέα, Συρία, Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιράν, Κένυα, Ιράκ και Ελλάδα είναι μόνο μερικές από τις χώρες προέλευσης των μελών που έχουν συμμετάσχει στη χορωδία. Το ρεπερτόριό της συνεχώς διευρύνεται και εμπλουτίζεται με υπέροχα τραγούδια από την παραδοσιακή μουσική των χωρών προέλευσης των μελών της.

Πληροφορίες

Μαέστρος χορωδίας: Άννα Λινάρδου
Βοηθός μαέστρου / Συνοδεία πιάνου: Δήμητρα Κοκκινοπούλου
Έναρξη εργαστηρίου: 4 Οκτωβρίου 2021
Ημέρα & ώρα: Κάθε Δευτέρα, 18.30 – 20.00
Πληροφορίες / Εγγραφές: [email protected]

«Διαπολιτισμικός Χορός» | Οκτώβριος 2021 – Μάιος 2022

Ένα νέο διαπολιτισμικό εργαστήριο γεννιέται από τις Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις. Στο εργαστήριο τα μέλη θα προέρχονται από διαπολιτισμικά, παραδοσιακά και λαϊκά είδη χορού αλλά και από είδη όπως street dance, jazz, tap dance κ.ά. Υπό την καθοδήγηση του χορογράφου συντονιστή του εργαστηρίου, τα μέλη του Διαπολιτισμικού Χορού θα δουλέψουν με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και δεξιοτήτων και τη δημιουργία μιας πρωτότυπης ομάδας χορού, όπου παραδόσεις διαφορετικών πολιτισμών συνομιλούν με τη σύγχρονη δημιουργία.

Πληροφορίες

Έναρξη εργαστηρίου: 15 Νοεμβρίου 2021
Ημέρα & ώρα: Κάθε Δευτέρα, 18.00 – 21.00

* Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα με πρόσκληση συμμετοχής στο εργαστήριο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Καλλιτεχνική συντονίστρια: Εύα Καρτερού

Διεύθυνση παραγωγής: Καλλιρρόη Παπαδοπούλου

Καλλιτεχνικές συνεργάτιδες: Ανν-Κριστίν Σωφρονίου, Χριστίνα Σπανού

Επικοινωνία – Υποβολή προτάσεων: [email protected]

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b