MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το Facebook και το Instagram “έπεσαν” και το Twitter γέμισε ξεκαρδιστικά memes

Χθες “χάσαμε” τα αγαπημένα μας social media για τουλάχιστον 6 ώρες, και όσο κάποιοι συνειδητοποιούσαν ότι είναι λίγο εθισμένοι σε αυτά, άλλοι ανέβαζαν ξεκαρδιστικά memes στο Twitter.

Photo by Annie Spratt on Unsplash
Photo by Annie Spratt on Unsplash
Monopoli Team

Κανένας δεν είχε προετοιμαστεί για την χθεσινή επιβεβλημένη… αποτοξίνωση από το Facebook. Για έξι περίπου ώρες οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που όλοι αγαπούν ήταν εκτός λειτουργίας, και οι χρήστες τους απογοητευμένοι κατέφυγαν στις υπόλοιπες εναλλακτικές που είχαν διαθέσιμες.

Στις εναλλακτικές αυτές, την τιμητική τους είχαν το Tiktok και το Twitter, τα οποία έμοιαζαν από μηχανής θεοί στα μάτια των χιλιάδων απογοητευμένων χρηστών, που ένιωθαν ότι έχουν αποκοπεί από τον κόσμο. Οι δύο αυτές οάσεις στην έρημο της καθολικής απουσίας των “πολύτιμων” Instagram, Facebook, Messenger και WhatsApp ήταν η μόνη κοινωνική διέξοδος όλων, και φάνηκε αμέσως από τα χιλιάδες meme και τα αστεία βίντεο που τις είχαν κατακλύσει.

Εξάλλου, το Twitter “ζει” για το χάος, οπότε δεν αποτελούν έκπληξη οι αντιδράσεις των χρηστών του, όταν το Facebook και το Instagram παύουν να λειτουργούν. Και αν πούμε πως δεν ταυτιστήκαμε έστω και λίγο με τα παρακάτω ξεκαρδιστικά memes, θα ήταν μεγάλο ψέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό την Λάικα μέχρι τον Χάτσικο, αυτά είναι τα 10 πιο διάσημα σκυλιά στον κόσμο12.09.2018

Το Twitter ήταν το καταφύγιο όλων

Σχεδόν απόρθητο βέβαια, καθώς και αυτό άρχισε να δυσλειτουργεί μετά από κάποιες ώρες. Όμως πάντα θα είναι δίπλα μας, όταν τα υπόλοιπα social media μας… απογοητεύουν. Και το Twitter το ξέρει αυτό, και είναι περήφανο!

Μία καλή συμβουλή

Πάντως με τις οικιακές συσκευές δουλεύει. Και αν δεν πιάσει, πάντα υπάρχει η επιλογή της επανεκκίνησης.

Θα περάσαν σίγουρα δύσκολα

Χθες το απόγευμα χιλιάδες influencer ήταν στα πρόθυρα να χάσουν την δουλειά τους. Φυσικά και πρέπει να δούμε πως νιώθουν με αυτή την αναστάτωση.

Πρέπει να τα γράφουμε κάπου

Οι κωδικοί που βάζουμε στα social media πρέπει να είναι κάτι που θα θυμόμαστε για πάντα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα τους χρειαστείς. Για παράδειγμα, το Tumblr που έφτιαχναν όλοι στο Γυμνάσιο, χθες ήταν μία καλή λύση και όσοι δεν ήξεραν τον κωδικό τους βρέθηκαν σε μία κάπως… δύσκολη θέση.

Μην τα λέμε έτσι απότομα αυτά…

Η αλήθεια είναι πως χθες το βράδυ αυτές οι τρεις πλατφόρμες είχαν πάρει… φωτιά, καθώς ήταν οι μόνες “ζωντανές”. Όλοι οι χρήστες έτρεξαν εκεί για να παρηγορηθούν από την “προδοσία” του Instagram και του Facebook, οπότε μία πιθανή εξέλιξη να “πέσουν” και αυτά, θα ήταν καταστροφική για πολλούς.

Το Squid Game δε θα έλειπε από τα memes

Είναι κοινό μυστικό πως χθες το Twitter “κουβάλησε” όλα τα υπόλοιπα social media. Και μία αναφορά στο Squid Game ήταν επιβεβλημένη.

Ίσως δύο αναφορές

Ένα ίσων κανένα. Για αυτό και οι χρήστες του Twitter ίσως και να το παράκαναν με τις αναφορές στην καινούρια σειρά-φαινόμενο του Netflix, αλλά δεν παραπονιόμαστε, καθώς είναι πολύ αστείες. Όλα τα αγαπημένα μας social media εξοντώθηκαν και στον επόμενο γύρο πέρασαν μόνο τα TikTok, Snapchat και Telegram.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSquid Game: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την hit κορεατική σειρά του Netflix12.09.2018

Απόγνωση

Κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί πως έστω και για λίγο νιώσαμε έτσι.

Πραγματικά δύσκολο…

“Τώρα που “έπεσε” το Instagram είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να κοινοποιήσω τις λίστες που έχω στο Spotify, για τις οποίες δεν νοιάζεται απολύτως κανένας”. Ένα δίκιο το έχει.

Έξι δημιουργικές ώρες

“Ξέρετε, ο Σαίξπηρ έγραψε τον Βασιλιά Ληρ κατά τη διάρκεια της πανούκλας. Εσείς τι θα δημιουργήσετε όσο το Instagram δεν λειτουργεί;” Μάλλον είχε έρθει ο καιρός να γίνουμε και εμείς δημιουργικοί.

Το Twitter είχε σίγουρα την… τιμητική του

Μέχρι που έπεσε και αυτό, και μετά ήρθε το… χάος.

Τελικά, μάλλον είμαστε όντως εξαρτημένοι στα social media, ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιούμε. Η επιβεβλημένη αυτή αποχή ίσως να μας ωφέλησε να συνειδητοποιήσουμε τις ώρες που περνάμε μπροστά από μία οθόνη και να ξανά σκεφτούμε τον ορισμό της λέξης κοινωνικός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕνδιαφέρουσες ιστορίες και συμβολισμοί πίσω από πέντε ξεχωριστές σημαίες12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b