MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
16
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  Παιδική παράσταση

  Γύρω Γύρω Μήνες, από την ομάδα Μικρός Νότος στο Modus Vivendi by KK

  Η διαδραστική, μουσικοπαιδαγωγική παράσταση «Γύρω Γύρω Μήνες» ανεβαίνει στο Modus Vivendi by KK, από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος με ζωντανή μουσική.

  Γύρω Γύρω Μήνες, στην αυλή Modus Vivendi
  Γύρω Γύρω Μήνες, στην αυλή Modus Vivendi
  Monopoli Team

  Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος φέρνει στο επίκεντρο παραδοσιακά έθιμα, τραγούδια και παιχνίδια, με αφορμή το παραδοσιακό παραμύθι «Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες», σε μια θεατρική και μουσική δράση για παιδιά από 3 ετών.

  Η κυρά Καλή συναντά τον κάθε έναν από τους 12 μήνες, ζει την κάθε εποχή με τα έθιμά της και τα ζωντανεύει σε μια γιορτή, όπως εκείνες που απλά και παραδοσιακά έστηναν οι παρέες των παιδιών στις γειτονιές, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

  Λίγα λόγια για την παράσταση:

  Η παράσταση γεννήθηκε από μία ιδέα της Χρύσας Διαμαντοπούλου– ηθοποιός και καλλιτεχνική υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, ειδικευμένη στο θέατρο στην εκπαίδευση- η οποία επέλεξε, συνέθεσε και σκηνοθέτησε το εκτός παραμυθιού υλικό. Ο σκηνοθέτης και μουσικός Πέτρος Δαμουλής έγραψε σε έμμετρο λόγο και σκηνοθέτησε το παραμύθι, δένοντάς το με παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα ακούσματα.

  Γύρω Γύρω Μήνες, στην αυλή Modus Vivendi by KK

  Γύρω Γύρω Μήνες, στο Modus Vivendi by KK

  Η μουσικοπαιδαγωγός Ελένη Τσούτσια-Λουλάκη συνέλεξε και επιμελήθηκε το λαογραφικό υλικό, η Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-ειδικευμένη στο Drama in Education, σχεδίασε τα έθιμα ως θεατρικά παιχνίδια και μαζί με τη Χρύσα Διαμαντοπούλου φρόντισαν ώστε η συμμετοχή των παιδιών να είναι ουσιαστική και άμεση.

  Για την ιστορία:

  Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει η κυρά Καλή και φτάνει στο παλάτι του γέρο-Χρόνου, όπου γνωρίζει και συστήνει μήνες και εποχές, με παινέματα, με βλέμμα ξύπνιο και ανοιχτή καρδιά, με έμφαση στα ξεχωριστά χαρίσματα. Αναδεικνύει τα καλούδια σε κάθε έναν από τους μήνες που συναντά, τον ευχαριστεί για τα δώρα που προσφέρει και για τις ομορφιές του.

  Λίγα λόγια για τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος:

  Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί από το 2012 διαδραστικές παραστάσεις με ζωντανή μουσική από γνωστά, παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπα μουσικά όργανα, ενώ αντλεί τα θέματά της από ιστορίες, μύθους, παραδόσεις και παραμύθια από τη λαϊκή παράδοση.

  «Σχεδιάζουμε από καρδιάς παραστάσεις με ευθύνη και σεβασμό, που έχουν στο κέντρο το παιδί και την ουσιαστική διάδραση και σχέση του με τους ηθοποιούς», τονίζει η Χρύσα Διαμαντοπούλου, ηθοποιός – ειδικευμένη στο Θέατρο στην Εκπαίδευση, καλλιτεχνική διευθύντρια στη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. «Εστιάζουμε σε παραμύθια του παππού και της γιαγιάς και, μαζί με συνεργάτες που διακρίνονται για τον επαγγελματισμό τους, σχεδιάζουμε την κάθε επιμέρους δράση, από τα σκηνικά αντικείμενα και τα κοστούμια μέχρι τις δραστηριότητες, τα παιχνίδια και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που προτείνουμε στους δασκάλους, οι οποίοι μας εμπιστεύονται, στο χώρο του θεάτρου ή στο σχολείο».

  Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜπες στα παπούτσια μου: Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά από τη θεατρική ομάδα Ονειρόδραμα12.09.2018

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Σκηνοθεσία: Πέτρος Δαμουλής, Χρύσα Διαμαντοπούλου

  Σκηνικά: Μαργαρίτα Τζαννέτου, Ανδριάνα Βλάχου, Κέλλυ Κουλουριώτου, Μαρία Νικολαϊδου
  Κοστούμια: Μαρίνα Πολυμέρη
  Μουσική: Πέτρος Δαμουλής

  Παίζουν: Αγγελική Παναγιωτοπούλου, Ναυσικά Πύρρου / Ζωντανή μουσική: Ομάδα Μικρός Νότος

  Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση: 8 ευρώ, στο ταμείο: 10 ευρώ
  Σενάριο: Χρύσα Διαμαντοπούλου
  Πληροφορίες: Προπώληση στο https://www.ticketservices.gr/
  Παραστάσεις: Σάββατο 9, 16 και 30 Οκτωβρίου στις 16:30
  Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός
  Διασκευή: Πέτρος Δαμουλής
  Πληροφορίες Χώρου: Τροίας 1, Βριλήσσια
  ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
  Βριλήσσια
  Modus Vivendi by Krateros Katsoulis
  Απο 09/10/2021 εως 30/10/2021
  Τροίας 1
  Σάββατο: 16:30
  Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ