MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
16
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΠΑΙΔΙ

  Μπες στα παπούτσια μου: Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά από τη θεατρική ομάδα Ονειρόδραμα

  «Μπες στα παπούτσια μου, Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας»: Ένα εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα, μια πολυσύνθετη παράσταση-εργαστήριο για την ενσυναίσθηση από τη θεατρική ομάδα Ονειρόδραμα.

  Monopoli Team

  Η θεατρική ομάδα Ονειρόδραμα, μετά την πολύχρονη εμπειρία της και γνωρίζοντας την ευεργετική επίδραση του θεάτρου, δημιούργησε ένα βιωματικό εργαστήριο για παιδιά που με την ενεργή συμμετοχή τους και μέσα από τη διάθεση του παιχνιδιού «μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου»  εξωτερικεύουν πιο εύκολα τις σκέψεις τους και παράλληλα ερευνούν τα συναισθήματα των άλλων, αναπτύσσοντας έτσι μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, κατανοώντας έννοιες όπως η διαφορετικότητα κι ο σχολικός εκφοβισμός.

  Μπες στα παπούτσια μου: Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά από τη θεατρική ομάδα Ονειρόδραμα

  Η παράσταση-εργαστήριο έχει τρεις ενότητες στο χρονικό πλαίσιο των 90 λεπτών:
  • Α’ Eνότητα: Θεατρική παράσταση “Μπες στα παπούτσια μου”. Τα παιδιά μέσα από κωμικές καταστάσεις θα αντιληφθούν τη θέση Θύμα-θύτη
  • Β’ Ενότητα: “Το Δέντρο της Αυτοεκτίμησης”
   Τα παιδιά με παιχνίδια γνωριμίας και εμπιστοσύνης θα δημιουργήσουν μια κατασκευή “Το δέντρο της αυτοεκτίμησης.
  • Γ’ Ενότητα: Τα παιδιά θα αυτοσχεδιάσουν με βάση τη παράσταση που παρακολούθησαν, θα προτείνουν κανόνες αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού, θα παίξουν σκηνές που θα φτιάξουν με τη βοήθεια των ηθοποιών και την υποστήριξη της δραματοθεραπεύτριας βγάζοντας προς τα έξω το δημιουργικό και καλλιτεχνικό τους εαυτό

  Η δράση θα παρουσιάζεται από τις 17 Οκτώβρη στο θέατρο Σταθμός κάθε Κυριακή στις 12:00.

  Η παράσταση-εργαστήριο τελείται υπό την αιγίδα της UNESCO και έλαβε έγκριση αιγίδας και επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Πόρτα: Πέντε παραστάσεις για τη νέα θεατρική χρονιά12.09.2018

  Στο Χώρο του Σχολείου

  Η ομάδα Ονειρόδραμα παρουσιάζει επίσης στο χώρο του σχολείου την παράσταση «Τα συναισθήματα του Τομ» για παιδιά 3-6 ετών. Μία φανταστική ιστορία μυστηρίου με χιούμορ και τρυφερότητα όπου τα παιδιά θα βοηθήσουν τους ήρωες να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα τους και να τα εξωτερικευσουν.

  Ο Τομ θα φτάσει σε ένα όμορφο χωριό που οι κάτοικοι του φαίνεται πως δεν έχουν καθόλου συναισθήματα. Ο Τομ θα πρέπει τώρα να κρύψει τον θυμό του, τον φόβο, την λύπη αλλά και την χαρά του. Τα συναισθήματα του εξωτερικεύονται στα όμορφα μαλλιά του, τα οποία τα κρύβει κάτω από έναν μεγάλο σκούφο. Τί θα συμβεί όμως όταν αποκαλυφθεί το μυστικό του;

  Παίζουν: Βασίλης Παπαλαζαρου & Δημήτρης Μπαμπανιωτης

  Μπες στα παπούτσια μου: Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά από τη θεατρική ομάδα Ονειρόδραμα

  Βιογραφικό Θεατρικής Ομάδας:

  Το ονειρόδραμα είναι η παιδική σκηνή της ΑΜΚΕ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΙ.

  Μια ομάδα καλλιτεχνών (ηθοποιών, μουσικών, εικαστικών) με στόχο την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων για παιδιά στο χώρο του σχολείου.

  Δημιουργεί παραστάσεις για παιδιά με κοινωνικό χαρακτήρα από το 2007. Περισσότερα από 300 σχολεία παρακολουθούν τις παραστάσεις και παίρνουν μέρος στις δράσεις κάθε χρόνο. Με κύριο στόχο την ενεργή συμμετοχή του παιδιού μέσω της θεατρικής δράσης για την κατανόηση και αποδοχή κοινωνικών θεμάτων όπως (συμπεριληπτικότητα, διαφορετικότητα, πολυπολιτισμικότητα, σχολικός εκφοβισμός,ενσυναίσθηση )

  Δημιουργώντας παραστάσεις για παιδιά, από την συγγραφή κειμένων, την δημιουργία πρωτότυπης μουσικής, τον σκηνικό χώρο και τα κοστούμια, ως την παρουσίαση της παράστασης ο στόχος παραμένει η ενεργή συμμετοχή των παιδιών. Δίνοντας στα παιδιά χρόνο και χώρο ώστε να εκφράσουν τη γνώμη τους σε σχέση με την παράσταση και να αλλάξουν πολλές φορές την ιστορία. Η θεματολογία τις περισσότερες φορές είναι κοινωνική και σύγχρονη μέσα από το πρίσμα του παραμυθιού βοηθώντας τους εκπαιδευτικούς να εντάξουν τις παραστάσεις στο μάθημα.

  Από το 2007 έχει παρουσιάσει περισσότερες από 25 παραγωγές για παιδιά στο χώρο του σχολείου και σε θεατρικές σκηνές.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑChristmas Theater: H αυλαία της πιο μαγικής σκηνής ανοίγει ξανά12.09.2018

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Παραστάσεις: από 17 Oκτωβρίου 2021 με 19 Δεκεμβρίου 2021
  Μέρες & Ωρες παραστάσεων: κάθε Kυριακή στις 12:00
  Εισιτήριο: Γενική είσοδος 10 ευρώ, Ομαδικό 8 ευρώ
  Προπώληση: Viva.gr
  Διάρκεια: 90 λεπτά
  Χώρος: Θέατρο Σταθμός
  Διεύθυνση: Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο)
  Τηλέφωνο πληροφοριών: 210 52 30 267

  Περισσότερα από Παιδί
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ