MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 7 παραστάσεις για την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας, σήμερα, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου.

παραστάσεις
«Ουτοπία»
Monopoli Team

1.«Ουτοπία» του Αντώνη Αντωνόπουλου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά- Φουαγιέ
παράσταση

«Ουτοπία»

Η «Ουτοπία» του Αντώνη Αντωνόπουλου, εμπνευσμένο από το ομότιτλο έργο του ουμανιστή, φιλόσοφου Τόμας Μουρ και παρουσιάζεται από τις 30 Σεπτεμβρίου και για τέσσερις παραστάσεις, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η έννοια της ουτοπίας χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από τον Τόμας Μουρ το 1516 και ταυτίζεται με την τελειότητα καθώς περιγράφει έναν μη-τόπο στον οποίο οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι και πλήρεις, το ανύπαρκτο ισοδυναμεί πλέον με το ιδανικό. Τρείς ερμηνευτές θα εξερευνήσουν την ουτοπική διάσταση του ανθρώπου μέσω της πραγματικής ανάγκης για Αρμονία. Ένας καινούριος, κοινός, τέλειος κόσμο που ολοκληρώνεται με την εισβολή του έξω κόσμου που είναι διψασμένος -να ανήκει και να κατοικεί στην «Ουτοπία», σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Αντώνη Αντωνόπουλου.
Πέμπτη 30/9, 20:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 10 ευρώ, 6 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: ticketservices.gr
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς 185 35. Τηλέφωνο: 21 0414 3300


2.«Η χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις», της Ornela Vorpsi στο Θέατρο Σταθμός
παράσταση

«Η χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις»

Η παράσταση «Η Χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις», της Ornela Vorpsi παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Σταθμός. Το βραβευμένο μυθιστόρημα της Ornela Vorpsi ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτελεί ένα μανιφέστο ενάντια στην πατριαρχική δομή της Αλβανίας και στην καταπίεση του ερωτισμού και της ελευθερίας του λαού της από την περίοδο του ‘70 έως τη διάλυση των χωρών του πρώην Ανατολικού Μπλοκ. Το καθαρά γυναικείο σύμπαν της Vorpsi καταφέρνει να επιβιώσει σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, στη γειτονική μας χώρα προσπαθεί να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες και τις πληγές της δικτατορίας του Ενβέρ Χότζα. Η Αμαλία Αρσένη υποδύεται την συγγραφέα και τα εφιαλτικά πρόσωπα γύρω της η Αθηνά Καραγιώτη και η Vefi Redhi.
Πέμπτη 30/9, 20:30
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ, 12 ευρώ φοιτητικό, 8 ευρώ ΑμεΑ, ανέργων. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Σταθμός: Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα 104 37. Τηλέφωνο: 21 0523 0267

3.«Η εποχή μας» του Wakatt, στην Πειραιώς 260
παράσταση

«Η εποχή μας»

Το νέο έργο του Wakatt «Η εποχή μας» θα παρουσιαστεί για μια τελευταία παράσταση στην Ελλάδα, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, στην Πειραιώς 260. Μια έμπνευση από την προσπάθεια των ανθρώπων να ζήσουν ένα βιώσιμο αύριο, στην αφρικανική ήπειρο. Ο χορογράφος Σερζ Αιμέ Κουλιμπαλύ προσεγγίζει σύνθετα ζητήματα του ανθρώπου και της κοινωνίας και κλονίζει τις βεβαιότητες μας μέσω του χορού. Μια εκρηκτική παράσταση με τη συμμετοχή 10 χορευτών υπό τους live ήχους άφρο-τζαζ μουσικής με την ορχήστρα του Magic Malik.
Πέμπτη 30/9, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη 35 ευρώ, Ζώνη Α’ 25 ευρώ, Ζώνη Β’ 15 ευρώ. Προπώληση: aefestival.gr, ticketservices.gr
Πειραιώς 260: Χώρος Δ, Καλλιθέα 183 46. Τηλέφωνο: 21 0928 2900

4.«Γραμμή του Ορίζοντος» του Χρήστου Βακαλόπουλου, στην Κάμιρο
παράσταση

«Γραμμή του Ορίζοντος»

Το έργο «Γραμμή του Ορίζοντος» εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του Χρήστου Βακαλόπουλου, σε σκηνοθεσία Ηλέκτρας Ελληνικιώτη παρουσιάζεται απόψε, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, στην Κάμιρο. Μια παράσταση που εμπεριέχει τα εικαστικά, το ραδιόφωνο, τη μουσική και τον κινηματογράφο. Μια χώρα μεταμφιεσμένη σε γυναίκα που χωρίζει και φεύγει για ένα αόρατο ελληνικό νησί και περιμένει μέχρι να είναι έτοιμη να κολυμπήσει προς τη γραμμή του ορίζοντος. Μια συνάντηση που δεν έχουν σημασία τα ίδια τα γεγονότα αλλά τα σημεία ένωσης τους.
Πέμπτη 30/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 12 ευρώ, 8 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: viva.gr
Κάμιρος: Ιθάκης 32,Κυψέλη- Αθήνα 112 57. Τηλέφωνο: 2117251384

5.«Ιστορίες καθ’ οδόν Νο 2», στο Θέατρο Σχολείον της Αθήνας- Ειρήνη Παπά
παραστάσεις

«Ιστορίες καθ’ οδόν Νο 2»

Οι «Ιστορίες Καθ’ Οδόν Νο 2», η επιτυχημένη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, της Ειρήνης Παππά, επιστρέφει ανανεωμένη και παρουσιάζεται την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Σχολείον της Αθήνας. Μια απολαυστική μετάβαση στο παρελθόν, στη σχέση του χθες και του σήμερα με διηγήσεις για τις πρώτες προσπάθειες οργάνωσης του ελληνικού κράτους, για τις συνήθειες και τις παραδόσεις των απλών ανθρώπων, σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη.
Πέμπτη 30/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 12 ευρώ, 8 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Σχολείον της Αθήνας- Ειρήνη Παπά: Λεωφ. Αθηνών Πειραιώς 52, Πειραιάς 185 47.Τηλέφωνο: 21 0522 5634

6.«Μήδεια» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά στο Θέατρο Μπάγκειον

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά, μετά την πρώτη της παρουσίαση στην Ελλάδα παρουσιάζεται στο Θέατρο Μπάγκειον, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου. Ένα έργο επαναστατικό που μυεί τους ανθρώπους στα μύχια της ανθρώπινης φύσης. Η Μήδεια είναι η ίδια η θεά Φύση, η οποία γίνεται Νόμος απέναντι στην ύβρι, γίνεται Νέμεσις και απαντά. Αναδεικνύει την ανθρώπινη πλευρά της τρέλας που διαπράττει, καταγράφοντας επί σκηνής τις αντιμαχόμενες δυνάμεις και τις εσωτερικές συγκρούσεις, σε πρωτόγνωρο βαθμό. Η παράσταση είναι έτοιμη να συνομιλήσει ξανά ειλικρινά με τον άνθρωπο και τους προσωπικούς του στοχασμούς.
Πέμπτη 30/9, 21:30
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ, 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65. Κράτηση: 69 44 66 55 61
Θέατρο Μπάγκειον: Πλ. Ομόνοιας 18, Αθήνα 105 52.

7.«Τα ταξίδια της Πηνελόπης» της Μάρθας Μπουζιούρη, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
παραστάσεις

«Τα ταξίδια της Πηνελόπης»

«Τα ταξίδια της Πηνελόπης» η παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ της Μάρθας Μπουζιούρη παρουσιάζονται Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και φέρνει για πρώτη φορά στη σκηνή τρείς πραγματικές γυναίκες διαφορετικών γενεών, που καταλαμβάνουν ένα ανδρικό άβατο- το λιμάνι. Θα καταλάβουν το σύμβολο της ανδρικής κυριαρχίας και θα σαλπάρουν για το δικό τους ταξίδι, πλαισιωμένες από έναν χορό, που θα μαγέψει το κοινό. Σπάνε τα στερεότυπα και γίνονται η δύναμη του λόγου για να ατενίσουν με δύναμη το μέλλον. Υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης η Μάρθα Μπουζιούρη.
Πέμπτη 30/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 10 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ: Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς 185 35. Τηλέφωνο: 21 0414 3310

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιάλογος: Το κείμενο του Διονυσίου Σολωμού για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή στο Θέατρο της Ημέρας12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b