MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Γοητευτικός αλλά και δραματικός «Μπλε βάλτος»

Ενώ το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας ξεκίνησε χτες και θα προσελκύει το ενδιαφέρον των Αθηναίων σινεφίλ έως τις 3 Οκτωβρίου, επτά νέες ταινίες βγαίνουν από σήμερα στις αίθουσες.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Μπλε βάλτος

Το συγκινητικό αισθηματικό δράμα του Τζάστιν Τσον με τον ίδιο και την Αλίσια Βικάντερ στους κεντρικούς ρόλους είναι η ταινία που ξεχωρίζει αυτή τη βδομάδα κι ο βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι επειδή το δραματικό love story είναι αποτελεσματικά και λειτουργικά ενταγμένο στο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο της εποχής.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Δρόμος από Πάγο

Νέα ταινία και για τον παραγωγικότατο Λίαμ Νίσον. Ο άκρως ψυχαγωγικός «Δρόμος από Πάγο» του Τζόναθαν Χένσλι διαθέτει ακατάπαυστη δράση με εκρήξεις, χιονοθύελλες και νταλίκες που κάνουν πατινάζ πάνω σε παγωμένη καναδέζικη λίμνη.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Εξαφάνιση Ανηλίκου (2/5*)

Το θρίλερ μυστηρίου «Εξαφάνιση Ανηλίκου» του Κριστιάν Καριόν με τους Τζέιμς ΜακΑβόι και Κλερ Φόι είναι ένα σχηματικό και ανέμπνευστο ριμέικ μιας πρόσφατης γαλλικής ταινίας που είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος ο Καριόν.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μια Τετάρτη του Μαΐου

Το ιρανικό «Μια Τετάρτη του Μαΐου» είναι η πρώτη ταινία του Βαχίντ Τζαλιλβάντ, σκηνοθέτη της «Περίπτωσης συνείδησης» κι εδώ φαίνεται ξεκάθαρα η μαστοριά του στην σύνδεση διαφορετικών ιστοριών που αναδεικνύουν τη δυσχερή θέση της γυναίκας στο σύγχρονο Ιράν, της πατριαρχικής καταπίεσης και του θρησκευτικού σκοταδισμού.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ένας Θρίαμβος

Η γαλλική μαύρη κωμωδία «Ένας Θρίαμβος» του Εμανουέλ Κουρκόλ εντοπίζει την πεμπτουσία του έργου «Περιμένοντας τον Γκοντό» και μάλιστα βασιζόμενη σε μια αληθινή ιστορία.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Εκρηκτικό Κοκτέιλ

Το «Εκρηκτικό Κοκτέιλ» είναι μια περιπέτεια με τις Κάρλα Κουτζίνο, Λένα Χέντι, Μισέλ Γέο και Αντζελα Μπάσετ σε ρόλους πληρωμένων δολοφόνων.
Αίθουσες προβολής

No Heroes

Τέλος το ντοκιμαντέρ «No Heroes» του Γιώργου Βιτσαρόπουλου αφηγείται τις προσπάθειες των μελών της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο του Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων (ΑΣΚΑ) στο Μαρούσι να συνεχίσουν τα απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής προσπερνώντας τις ατυχίες που συνέβησαν στην πορεία τους.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b