MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
06
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Οι ταινίες που κέρδισαν στις Κάννες και το Βερολίνο στις Νύχτες Πρεμιέρας

Λίγο καιρό μετά την παγκόσμια πρώτη προβολή στα Φεστιβάλ Καννών και Βερολίνου αντίστοιχα, οι δύο νικητήριες ταινίες θα πραγματοποιήσουν το πανελλήνιο ντεμπούτο τους στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας”.

Το Titane που κέρδισε τον Χρυσο Φοίνικα, έρχεται στις Νύχτες Πρεμιέρας
Το Titane που κέρδισε τον Χρυσο Φοίνικα, έρχεται στις Νύχτες Πρεμιέρας
Monopoli Team

Λίγο καιρό μετά την παγκόσμια πρώτη προβολή και την πανηγυρική τους νίκη στα Φεστιβάλ Καννών και Βερολίνου αντίστοιχα, τα πολυσυζητημένα και πλέον αναμενόμενα «Titane» της Ζουλιά Ντικουρνό και «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» («Bad Luck Banging or Looney Porn») του Ράντου Ζούντε θα πραγματοποιήσουν το πανελλήνιο ντεμπούτο τους στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας”.

Ο πρόσφατος Χρυσός Φοίνικας (“Titane”) αποτελεί μια ευτυχή «επανασύνδεση» με μια παλιά μας φεστιβαλική γνώριμο, η οποία γνωρίζει αυτή τη στιγμή τη μεγάλη της καταξίωση. Από την άλλη, η Χρυσή Αρκτος (“Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό) δίνει την ευκαιρία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας να συστήσει πρώτο στο ελληνικό κοινό μια από τις πιο αιρετικές -και άξιες να συζητηθούν- δημιουργίες των τελευταίων ετών.

«Titane» της Ζουλιά Ντικουρνό

Η γαλλικής καταγωγής σκηνοθέτις, που γνωρίσαμε το 2016 με το «Raw» και είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε εκείνη τη χρονιά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, θριάμβευσε φέτος στη μεγαλύτερη κινηματογραφική διοργάνωση στον κόσμο. Χάρη στη μόλις δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της, και με την πολυσυζητημένη βράβευσή της, η Ντικουρνό έγινε η δεύτερη σκηνοθέτις που απέκτησε ποτέ τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών, 28 χρόνια μετά από την Τζέιν Κάμπιον και τα «Μαθήματα Πιάνου» της.

Στο «Titane», μια σειρά ανεξήγητων φόνων γίνεται αφορμή προκειμένου να επανασυνδεθεί ένας πατέρας με τον εδώ και δέκα χρόνια αγνοούμενο γιο του και αποτελεί πρόσφορο σεναριακό υλικό για μια ριψοκίνδυνη και προβοκατόρικη επίθεση στις αισθήσεις: ένα τολμηρό, γεμάτο τσαμπουκά και θράσος θρίλερ στο οποίο οι έννοιες της ταυτότητας και της σεξουαλικής συμπεριφοράς συναντούν το «Crash» και το σινεμά σωματικού τρόμου του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Η ταινία «Titane» θα κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από το Cinobo.

«Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» («Bad Luck Banging or Looney Porn») του Ράντου Ζούντε

Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο Λουίς Μπουνιουέλ, ο Βάλτερ Μπένγιαμιν, ο Ντούσαν Μακαβέγιεφ και ο Τζον Γουότερς δίνουν ραντεβού στη μακράν καλύτερη ταινία του φετινού Φεστιβάλ Βερολίνου: μια κινηματογραφική πρόκληση φοβερά επείγουσα, εξόχως πολιτική και λυτρωτικά αθυρόστομη που κέρδισε επάξια τη Χρυσή Αρκτο διηγούμενη όσα κωμικοτραγικά και αναπάντεχα συμβαίνουν όταν το ερωτικό βίντεο που γυρίζει ένα ζευγάρι για προσωπική του χρήση διαρρέει μυστηριωδώς στο διαδίκτυο.

Από τους πλέον καταξιωμένους και βραβευμένους δημιουργούς του σύγχρονου ρουμανικού σινεμά, ο Ράντου Ζούντε προσκαλεί τους θεατές σε ένα διαλεκτικό και μεταμοντέρνο παιχνίδι, μια εκ νέου ανασκόπηση και ανάγνωση της σύγχρονης Ιστορίας με εργαλεία την αιχμηρή σάτιρα και την κωμωδία του παραλόγου.

Η ταινία «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» («Bad Luck Banging or Looney Porn») θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από το Cinobo.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2021

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες, συντονιστείτε στα site του aiff.gr και του cinemagazine.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFFInstagramTwitter.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Coexistence, My Ass!: Φωτίζοντας με χιούμορ τα πιο σκοτεινά σημεία
Cine News
Με αυτές τις σειρές θα “κολλήσουμε” τον Νοέμβριο
Art & Culture
66ο ΦΚΘ: Οι αδερφοί Νάσσερ πιστεύουν ότι η κατοχή της Γάζας θα τελειώσει πολύ σύντομα
Cine News
Το Acting On Camera Seminar επιστρέφει για έκτη φορά στην Αθήνα
Cine News
66ο ΦΚΘ + COSMOTE TV: Το «Ριφιφί» του Σωτήρη Τσαφούλια έκανε "μπαμ" στη Θεσσαλονίκη
Cine News
«Η πιο πλούσια γυναίκα του κόσμου»: Η ταινία προβλήθηκε στο 66ο ΦΚΘ παρουσία της Ιζαμπέλ Ιπέρ
Cine News
Το 66ο ΦΚΘ βράβευσε τους πρωταγωνιστές της χρυσής εποχή του ελληνικού σινεμά
Cine News
14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας με «Αποκατεστημένες και Υπέροχες»
Cine News
Landman: Ο Μπίλι Μπομπ Θόρτον επιστρέφει στον σκληρό κόσμο του πετρελαίου τον Νοέμβριο στην COSMOTE TV
Cine News
ArtCinema Hydra – second edition: Για τρεις ημέρες η Ύδρα γέμισε τέχνη
Cine News
Το Σόι Σου: Η πιο feel-good τηλεοπτική κωμωδία επέστρεψε – και ήταν όλα όσα περιμέναμε
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV