MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Μεσαιωνικό παραμύθι για απαιτητικούς σινεφίλ

Σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα κινηματογραφική εβδομάδα που ουσιαστικά μας βάζει σε φθινοπωρινό κλίμα αφού όλες σχεδόν οι χειμερινές αίθουσες ανοίγουν, συναντάμε ακόμη έξι νέες ταινίες και τρεις επανεκδόσεις.

Κωνσταντίνος Καϊμάκης | 09.09.2021

Πράσινος ιππότης

Ο «Πράσινος ιππότης» του Ντέιβιντ Λόουερι είναι ένα δώρο για τους οπαδούς των μεσαιωνικών μύθων. Διαθέτει όχι μόνο τα χρωματιστά, υγρά περάσματα προς τον χώρο του φανταστικού αλλά και μια μυστικιστική χροιά που υπερασπίζεται διαχρονικές αξίες με σπάνιο κινηματογραφικό κριτήριο. Το ιπποτικό πλαίσιο των αρθουριανών ιστοριών χρησιμεύει απρόσμενα για την οξεία απεικόνιση της πορείας ενός αυθεντικού αντιήρωα προς το καταραμένο πεπρωμένο του και ταυτόχρονα γίνεται αιχμηρή μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς μέσα στη διάρκεια των αιώνων.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Εκκεντρικοί

Η Δανία μετά από την επιτυχία του φιλμ «Άσπρο πάτο» έχει άλλη μια δυνατή πρόταση, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Μαντς Μίκελσεν. Οι «Εκκεντρικοί» είναι μεν μια ιστορία αιματοβαμμένης εκδίκησης αλλά στα κεντρικά σημεία της είναι μια κατάμαυρη κωμωδία που βγάζει πολύ γέλιο, χάρη στο πλούσιο, χορταστικό και καλογραμμένο σενάριο του Άντερς Τόμας Γιένσεν.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Best sellers

Η ντελικάτη «λογοτεχνική» κομεντί της πρωτοεμφανιζόμενης Λίνα Ρέσλερ με τίτλο «Best sellers» έχει γούστο ενώ αποκτά επιπλέον αξία από την αφοπλιστική ερμηνεία του σπουδαίου Μάικλ Κέιν.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ταξίδι στην Κριμαία

Το Χόλιγουντ της εβδομάδας έρχεται από την Marvel που φορά τα ασιατικά της ενδύματα στη συνεπέστατη μπλοκμπαστεριά «Ο Shang-Chi και ο θρύλος των δέκα δαχτυλιδιών» ενώ η φεστιβαλική πρόταση έρχεται από την Ουκρανία: το «Ταξίδι στην Κριμαία» είναι η πρώτη ταινία του Ναριμάν Αλίεβ και προβλήθηκε στο «Ένα κάποιο βλέμμα» του φεστιβάλ των Κανών.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Αυτά που λέμε κι αυτά που κάνουμε

Η γαλλική κομεντί «Αυτά που λέμε κι αυτά που κάνουμε» μάλλον το παρακάνει με την φλυαρία της αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους εκλέκτορες των βραβείων Σεζάρ να την προτείνουν σε 13 κατηγορίες.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Τροτέζα

Από τις επανεκδόσεις ξεχωρίζουμε την αξεπέραστη «Τροτέζα» του Μπίλι Γουάιλντερ με το ακαταμάχητο δίδυμο της Σίρλεϊ Μακ Λέιν και του Τζακ Λέμον.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b