MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  σύγχρονος χορός

  Instar: Η ανατρεπτική παράσταση χορού από την ομάδα Πρόσχημα στον Κολωνό

  Η τελευταία χορογραφική δουλειά της ομάδας χορού Πρόσχημα, «Instar», ετοιμάζεται να συναντήσει το κοινό της στην Αθήνα, για τρεις παραστάσεις.

  Monopoli Team

  Το Instar, η τελευταία χορογραφική δουλειά της ομάδας χορού Πρόσχημα, μετά την επιτυχημένη παράσταση στο Φεστιβάλ Φιλίππων-Καβάλας (31 Αυγούστου), ετοιμάζεται να συναντήσει το κοινό της στην Αθήνα. Στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί σε μία μυστική ταράτσα στον Κολωνό (Λένορμαν 114 και Επιδαύρου), που έχει διαμορφωθεί ειδικά για τις ανάγκες της παράστασης. Η παράσταση, είχε προλάβει να πραγματοποιήσει μόνο την πρεμιέρα της, στις 12 Μαρτίου, πριν η πανδημία του Covid19 επιβάλει την παύση λειτουργίας των θεάτρων.

  Instar: Μία παράσταση χορού από την ομάδα χορού Πρόσχημα

  Μία ανατρεπτική παράσταση αφιερωμένη στη γυναικεία φύση

  Στο Instar, η Μαρία Κολιοπούλου δημιουργεί ένα ντουέτο για τη γυναικεία ταυτότητα, που ερμηνεύουν οι Ιωάννα Αποστόλου και Χριστίνα Ράινχαρτ. Μία παράσταση αφιερωμένη στη γυναικεία φύση, με το γυναικείο σώμα να πρωταγωνιστεί, ακυρώνοντας προκαταλήψεις και κοινωνικούς διαχωρισμούς και θέτοντας αντιστικτικά τα ζητήματα της ταυτότητας και της ελευθερίας. Οι δύο γυναίκες από σκηνής ερευνούν την δυαδικότητά τους, ξεδιπλώνοντας πτυχές δύναμης, ιεραρχίας, συμπερίληψης και αποκλεισμού. Κεντρικό ρόλο στην αφηγηματική εξέλιξη της χορογραφίας αλλά και στην διαμόρφωση του χώρου έχει το ένδυμα, καθώς η καθημερινή πράξη της ένδυσης και της έκδυσης γεννά ένα είδος τελετουργίας  που διατρέχει όλη την παράσταση.

  Η πρόσληψη του θηλυκού σώματος σήμερα, η σύγχρονη αναπαράστασή του αλλά και οι κοινωνικές και πολιτισμικές αναφορές σε αυτό, είναι τα κεντρικά θέματα που πραγματεύεται η παράσταση Instar. Η χορογραφική έρευνα εστιάζει στα  ερωτήματα: πόσο απελευθερωμένο είναι αλήθεια το γυναικείο σώμα και τι αντιπροσωπεύει στην σύγχρονη κοινωνία;

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Κατερίνα Βρανά «About Sex» στο Κηποθέατρο Παπάγου12.09.2018

  Σε τι αναφέρεται το «instar»;

  Ο όρος «instar» αναφέρεται στα διαφορετικά στάδια του κύκλου ζωής στα αρθρόποδα μέχρι την σεξουαλική τους ωρίμανση: κατά τη μεταμόρφωσή του το κάθε έντομο περνάει από διαφορετικά στάδια “έκδυσης”, όπου σε κάθε τέτοιο στάδιο “αλλάζει ρούχα”. Στη λογική αυτή δομείται η παράσταση που εξελίσσεται ανάμεσα στο “ντύσιμο” και στο “γδύσιμο”, ανάμεσα στο οικείο και στο ανοίκειο.

  Instar: Μία παράσταση χορού από την ομάδα χορού Πρόσχημα

  Λίγα λόγια για την Ομάδα Χορού Πρόσχημα

  Η ομάδα χορού Πρόσχημα έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια, έργα σε παραγγελία της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων και του Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στο Αλγέρι. Έχει διακριθεί με το βραβείο Jarmila Jeřábková award (2008) στο New Europe Festival στην Πράγα και το 2ο Βραβείο στο International Contemporary Dance Festival of Algiers (2013) στο Αλγέρι.

  Το 2017 η Μαρία Κολιοπούλου δίδαξε χορογραφία και αυτοσχεδιασμό στο Belgrade Dance Institute και χορογράφησε το έργο 4only για την Editta Brown Company στην Αυστρία. Το 2019 χορογράφησε για την ομάδα Stopgap dance company στο Surrey, το έργο Here and where? Συνεργάζεται με την Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στο πρόγραμμα Europe Beyond Access.

  Έργα της έχουν παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου (με τελευταίο το Clear Midnight το καλοκαίρι του 2021), στον Αρχαιολογικό χώρο των Αστικών Πυλών Πειραιά, στο Μουσείο Μπενάκη, την ΑΣΚΤ και έχουν ταξιδέψει σε Αλγέρι, Βουδαπέστη, Βιέννη, Λιουμπλιάνα, Σάλτσμπουργκ, Στοκχόλμη, Κάρλσταντ και Χάγη. Το καλοκαίρι του 2021 ξεκίνησε την έρευνα της για το έργο Dis-dance με την υποστήριξη του του Διεθνούς Προγράμματος Χορού της Σουηδίας.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Κοστούμια: Μάριος Ράμμος
  Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος
  Χορογραφία: Μαρία Κολιοπούλου, Νάντη Γώγουλου

  Παίζουν: Ιωάννα Αποστόλου, Χριστίνα Ράινχαρτ

  Διάρκεια: 50 λεπτά
  Τιμές Εισιτηρίων: 10€
  Πληροφορίες: Η παράσταση πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο. Η χρήση ανελκυστήρα είναι δυνατή μέχρι ένα σημείο. Ο χώρος είναι δύσκολα προσβάσιμος σε ΑΜΕΑ.
  Παραστάσεις: Δευτέρα 6, Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20:30
  Φωτογραφίες: Ελπίδα Τέμπου
  Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/dance/instar/
  Πληροφορίες Χώρου: Λένορμαν 114 και Επιδαύρου, Κολωνός
  Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ