MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΗΡΩΔΕΙΟ

Συναυλίες και παραστάσεις κάτω από την Ακρόπολη – Το πρόγραμμα του Ηρωδείου τον Σεπτέμβριο

Οι παραστάσεις και οι συναυλίες που μπορείτε ν’ απολαυσετε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κατά τη φθινοπωρινή περίοδο 2021.

Monopoli Team | 31.08.2021

1η Σεπτεμβρίου
Ο Μεγάλος Ξεσηκωμός – Ίδρυμα «Τo Σπίτι του Ηθοποιού»

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης, τρεις πολιτιστικοί φορείς “Το Σπίτι του Ηθοποιού”, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ) ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και ο Μεγάλος Ξεσηκωμός», έργο βασισμένο στις αρχές του Θεάτρου Ντοκουμέντο. Η σκηνοθεσία είναι του Ζ. Ρόχα, τα σκηνικά του Γ. Γαβαλά και στην παράσταση θα συμμετέχουν πολλοί ηθοποιοί και χορευτές (Α. Φόνσου, Α. Μπουρδούμης, Νόρα Κατσέλη, Ελένη Ράντου, Καίτη Φίνου, Μάνια Παπαδημητρίου, Σπύρος Μπίμπιλας κ.α. με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας).
Εισιτήρια: εδώ

3 Σεπτεμβρίου
Μαρινέλλα – Μάριος Φραγκούλης

Μια μουσική συνάντηση δυο κορυφαίων ερμηνευτών που την περιμέναμε πολλά χρόνια. Η Μαρινέλλα και ο Μάριος Φραγκούλης για πρώτη φορά μαζί στην σκηνή θα παρουσιάσουν κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο Ηρώδειο, την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου την πιο μελωδική συναυλία της χρονιάς.

4 Σεπτεμβρίου
Τα αγάλματα περιμένουν – Θεσσαλικό Θέατρο

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή στο 8ο Φεστιβάλ της Προύσας τον Ιούνιο του 2021, η παράσταση Τα Αγάλματα Περιμένουν ολοκληρώνει την καλοκαιρινή της περιοδεία το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα τολμηρό, ριψοκίνδυνο και πρωτοπόρο εγχείρημα ου Θεσσαλικού Θεάτρου με την υπογραφή του Ανδρέα Φλουράκη και της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Θεσσαλικού Θεάτρου Κυριακής Σπανού. Η παράσταση Τα Αγάλματα Περιμένουν διαπραγματεύεται τη σχέση της σύγχρονης ζωής με την Ελληνική αρχαιότητα με αφετηρία την έννοια της Απόκρυψης.

5 Σεπτεμβρίου
Μουσική Διαδρομή σε Βυζαντινά Ίχνη

Μια διαφορετική μουσική παράσταση, με τον εμβληματικό ερμηνευτή της Κρήτης Βασίλη Σκουλά, σε μια συνάντηση του με τον δημοφιλή τραγουδοποιό Μίλτο Πασχαλίδη και τον θρυλικό Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης. Στη συναυλία θα ακουστούν βυζαντινά μέλη, ριζίτικα τραγούδια που έχουν τις ρίζες τους στα βυζαντινά χρόνια και αρχέγονοι τελετουργικοί κι εκστατικοί χοροί της Κρήτης, διαγράφοντας μια μουσική πορεία σε βυζαντινά ίχνη, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν τραγούδια σύγχρονων δημιουργών που μεταλαμπαδεύουν αυτή την παράδοση, με επίκεντρο τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, εμπνευσμένα από τη βυζαντινή μουσική παράδοση και τη μουσική και πνευματική κληρονομιά της Κρήτης.

6 Σεπτεμβρίου
Gala Μπαλέτου Bolshoi – Mariinsky

Οι κορυφαίοι χορευτές των μεγαλύτερων θεάτρων μπαλέτου της Ρωσίας, του Μπολσόι και του Μαριίνκσι, ανεβαίνουν στην σκηνή του Ηρωδείου και μας παρουσιάζουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκαλά μπαλέτου στον κόσμο, βασισμένο στο μπαλέτο των μπαλέτων, την Λίμνη των Κύκνων.

7 Σεπτεμβρίου
Βάτραχοι του Αριστοφάνη

Στο τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου, με την Αθήνα σε απόλυτη οικονομική, πολιτική και ανθρωπιστική παρακμή, ο Αριστοφάνης γράφει ένα από τα πιο πολιτικά του έργα, τους «Βατράχους». Η Αργυρώ Χιώτη, στην πρώτη της επιδαύρια σκηνοθεσία, προσεγγίζει με μια φρέσκια ματιά την κωμωδία στο σήμερα. Τον Ξανθία ερμηνεύει η Εύη Σαουλίδου, τον ρόλο του Διονύσου η Μαρία Κεχαγιόγλου, ενώ στην κορυφαία σκηνή του αγώνα λόγων μεταξύ Ευριπίδη και Αισχύλου, θα απολαύσουμε τους Ακύλλα Καραζήση και Νίκο Χατζόπουλο.

8 Σεπτεμβρίου
Thaikovsky Symphony Orchestra

Μια από τις σπουδαιότερες ορχήστρες της Ευρώπης, η Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι, έχοντας στο πόντιουμ έναν ζωντανό μύθο της Ρωσικής μουσικής σχολής, τον Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ η ορχήστρα που πήρε το όνομά της από το σπουδαίο Ρώσο συνθέτη, Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, υπόσχεται μια μαγευτική βραδιά κάτω από την Ακρόπολη.

11 Σεπτεμβρίου
Led Zeppelin Symphonic – The Music of Led Zeppelin-A Rock Celebration

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους και μετά από το sold out στο εμβληματικό Palladium του West End στο Λονδίνο, το «Led Zeppelin Symphonic» έρχεται για να μαγέψει και το ελληνικό κοινό σε δύο μοναδικές βραδιές στο Ηρώδειο, την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, στις 21:00. Καταξιωμένοι μουσικοί και τραγουδιστές της βρετανικής σκηνής και το Σύνολο Ποικίλης Μουσικής Φιλαρμονίας Ορχήστρας Αθηνών, παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα hits των θρυλικών Led Zeppelin.

13 Σεπτεμβρίου
Gala Jonas Kaufmann -Εθνική Λυρική Σκηνή

Ο «βασιλιάς των τενόρων», ο σούπερ σταρ της όπερας, ο ερμηνευτής με τη μοναδική φωνή και την απαράμιλλη σκηνική παρουσία έρχεται –στην απόλυτη ακμή της καριέρας του– για ένα μοναδικό ρεσιτάλ για πρώτη φορά στο Ηρώδειο τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Ο Γερμανός τενόρος Γιόνας Κάουφμαν θα ερμηνεύσει με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τον μαέστρο Γιόχεν Ρήντερ, άριες από όπερες των Τζάκομο Πουτσίνι, Τζουζέππε Βέρντι, Ζωρζ Μπιζέ, Πιέτρο Μασκάνι, Ζυλ Μασνέ, Ουμπέρτο Τζορντάνο.

16 Σεπτεμβρίου
Ιχνευταί του Σοφοκλή

Το σπάνια παιζόμενο σατυρικό δράμα του Σοφοκλή, έκανε θριαμβευτική πρεμιέρα στην Επίδαυρο, παρουσιάστηκε για μια αξέχαστη βραδιά στο φυσικό χώρο του μύθου στη Ζήρεια, ρίχνει αυλαία στο Ηρώδειο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μιχαήλ Μαρμαρινός έχοντας στην ομάδα του ένα εξαιρετικό καστ: Χάρης Φραγκούλης, Σταμάτης Κραουνάκης, Αμαλία Μουτούση, Steve Katona.

17 Σεπτεμβρίου
Σταμάτης Σπανουδάκης

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα δώσει μία συναυλία υπέρ του ανθρωπιστικού, μη κερδοσκοπικού φορέα «Coeurs pour Tous Hellas» για τα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια. Ο διακεκριμένος συνθέτης έχοντας δίπλα του τους επί σειρά ετών συνεργάτες του, εξαίρετους μουσικούς και χορωδούς, θα παρουσιάσει επιλεκτικά αποσπάσματα από το σύνολο του πλούσιου έργου του.

18 Σεπτεμβρίου
Tango vs Flamenco Passion

Χορευτές και μουσικοί από την Αργεντινή και την Ευρώπη θα ζωντανέψουν μια χορευτική “διαμάχη”. Τραγουδούν Σαββίνα Γιαννάτου και Alfredo Tejada. Συμμετέχει ορχήστρα Quinteto Tango, με ενορχήστρωση του Αργεντίνου Roman Gomez.

19- 20 Σεπτεμβρίου
Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου

Μετά τις sold out παραστάσεις του στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, αλλά και σε επιλεγμένα φεστιβάλ στην περιφέρεια, ο Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου, σε συμπαραγωγή του θεάτρου Πορεία και του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, παρουσιάζεται για δυο βραδιές στο Ηρώδειο. Τη μετάφραση υπογράφει ο Γιώργος Μπλάνας, τη σκηνοθεσία ο Άρης Μπινιάρης ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Γιάννης Στάνκογλου. Πρωταγωνιστούν επίσης οι: Ηρώ Μπέζου, Δαυίδ Μαλτέζε, Αλέκος Συσσοβίτης, Ιωάννης Παπαζήσης.

21-22-23 Σεπτεμβρίου
Monica Bellucci-Maria Callas. Επιστολές και αναμνήσεις

Έναν χρόνο μετά την αναβολή της πολυαναμενόμενης sold out εμφάνισής της στην Αθήνα, η διάσημη ιταλίδα σταρ, Μόνικα Μπελούτσι, έρχεται στο Ηρώδειο στις 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου για να ερμηνεύει επιστολές και αναμνήσεις της Μαρία Κάλλας και να σαγηνεύσει και τους Έλληνες θεατές στην πρώτη της θεατρική εμφάνιση, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τομ Βολφ. Τη Μόνικα Μπελούτσι, πλαισιώνουν μουσικά οι ήχοι της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου, Γιώργου Πέτρου.

25 Σεπτεμβρίου
Classic Rock 5 – Athens State Orchestra meets rock stars

Το Classic Rock 5 επιστρέφει στο Ηρώδειο με δυνατούς guest πρεσβευτές του αυθεντικού Rock ήχου, μια δυνατή ορχήστρα και τις πιο μεγάλες ροκ επιτυχίες, σε ένα εντελώς νέο εκρηκτικό playlist. 60 κλασικοί μουσικοί, Ροκ είδωλα και μια εκπληκτική ηλεκτρική μπάντα, σε ένα μαγικό ροκ ταξίδι κάτω από την Ακρόπολη!

26 Σεπτεμβρίου
Σταύρος Ξαρχάκος- 200 χρόνια Δημοτικό Τραγούδι

Επετειακή εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει τρεις κύκλους με 21 τραγούδια, που ο συνθέτης και μαέστρος θα παρουσιάσει σε νέα εκτέλεση ως ορχηστρικό έργο με τη δεκαμελή ορχήστρα του, χορωδία και ερμηνεύτρια την Ηρώ Σαϊα.

27 Σεπτεμβρίου
Jack Savoretti

Έχοντας μόλις κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ “Europiana”, ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού Jack Savoretti θα βρεθεί μαζί με το συγκρότημά του την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσικός Σεπτέμβριος: 20 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε12.09.2018

28 Σεπτεμβρίου
Outwitting The Devil – Akram Khan Company

O βραβευμένος «Xορογράφος της χρονιάς 2020» Αkram Khan παρουσάζει την παράσταση “Outwitting the Devil”.  Ένα έργο βασισμένο σε διαφορετικές ιστορίες του δυτικού πολιτισμού και της μονοθεϊστικής παράδοσης.

29 Σεπτεμβρίου
Tiger Lillies

Οι ανατρεπτικοί Tiger Lillies, έρχονται στην Αθήνα για το μεγαλύτερο show που έχουν δώσει ποτέ στη χώρα μας. Το διάσημο punk / street opera τρίο επιστρέφει με μία μοναδική παράσταση, με τίτλο “The Crack οf Doom and other quarantine tales”.

30 Σεπτεμβρίου – 1η Οκτωβρίου
Sting

Τρία χρόνια μετά την τελευταία του συναυλία στη χώρα μας, ο Sting επιστρέφει στην Ελλάδα, για να γιορτάσει τα 70α γενέθλιά του με το ελληνικό κοινό, σε δύο μοναδικές συναυλίες στο Ηρώδειο -στον ίδιο χωρο που είχε πραγματοποιήσει τις τελευταίες συναυλίες του εδώ το 2018.

5 Οκτωβρίου
Ορέστης του Ευριπίδη

Ο Γιάννης Κακλέας καταθέτοντας την πρώτη του σκηνοθεσία αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, παρουσιάζει ένα έργο γεμάτο σφοδρές συγκρούσεις, ανατροπές, απολογίες και έντονο πολιτικό προβληματισμό. Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Μαίρη Μηνά, Πάνος Βλάχος, Γιώργος Ψυχογιός, Αιμιλιανός Σταματάκης, Νικολέτα Κοτσαηλίδου κα.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b