MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Γη της Ελιάς: Βρεθήκαμε στην πρεμιέρα της νέας δραματικής σειράς του Mega – Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο

Βρεθήκαμε στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας σειράς του Mega, “Η Γη της Ελιάς”, είδαμε το πρώτο επεισόδιο και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας.

author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Έχοντας δει το τρέιλερ μίας σειράς, και ειδικά μίας σειράς σαν την Γη της Ελιάς που σου τραβάει την προσοχή από τα πρώτα κιόλας λεπτά, η αγωνία να μάθεις περισσότερα και να συνδέσεις τα κομμάτια του παζλ που σου δίνει το μικρό αυτό teaser, είναι μεγάλη.

Ευτυχώς για μας, η περιέργεια δεν κράτησε πολύ, καθώς σε μία όμορφη εκδήλωση που πραγματοποίησε το Mega για την παρουσίαση της νέας του σειράς, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το πρώτο επεισόδιο, για το οποίο φυσικά να μοιραστούμε τις σκέψεις μας.

Στο πανέμορφο, καταπράσινο και γεμάτο ελιές (για να μπούμε και στο κλίμα) κτήμα Μελεαγρίς μας περίμεναν οι συντελεστές της παράστασης και το επιτελείο του Mega, που τα είχε ετοιμάσει όλα με προσοχή, ώστε ο χώρος να θυμίζει κάτι από το σκηνικό της σειράς.

Όλοι οι ηθοποιοί ήταν πρόθυμοι να συνομιλήσουν μαζί μας και φυσικά δεν έκρυβαν την χαρά τους για το νέο εγχείρημα του Ανδρέα Γεωργίου, που όλα δείχνουν ότι θα γίνει η νέα καθημερινή μας συνήθεια. Η αλήθεια είναι πως η χαρά ήταν όλη δική μας, όταν πήραμε τις θέσεις μας για να παρακολουθήσουμε το πρώτο επεισόδιο. Η λέξη ανατρεπτικό είναι σίγουρα λίγη για να το περιγράψουμε.

Οι συντελεστές της νέας δραματικής σειράς του Mega, Η Γη της Ελιάς

Οι συντελεστές της νέας δραματικής σειράς του Mega, Η Γη της Ελιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Stand Up παραστάσεις που έρχονται τον Σεπτέμβριο στο Lunar Space12.09.2018

Η εκδήλωση

Ας ξεκινήσουμε όμως με την ίδια την εκδήλωση. Ο χώρος αυτός σε μετέφερε (νοητά δυστυχώς) σε ένα κτήμα κάπου στην Μάνη, στην οποία τοποθετείται και η πλοκή της σειράς, και οι υπεύθυνοι του καναλιού έκαναν τα πάντα να μας χαρίσουν λίγη από την ομορφιά και το τοπίο που θα βλέπουμε στο Mega από την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου στις 21:00, όπως μας ανακοίνωσε ο σκηνοθέτης της σειράς, Ανδρέας Γεωργίου.

Ο Ανδρέας Γεωργίου ανακοίνωσε πως η τηλεοπτική πρεμιέρα της σειράς Η Γη της Ελιάς θα γίνει την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο Mega

Ο Ανδρέας Γεωργίου ανακοίνωσε πως η τηλεοπτική πρεμιέρα της σειράς Η Γη της Ελιάς θα γίνει την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο Mega

Μετά την προβολή του πρώτου, αρκετά γεμάτου, επεισοδίου ο μπουφές έδινε ακόμα μία νότα Μάνης. Υπήρχαν λαλάγγια, παραδοσιακές ελιές και φυσικά η φημισμένη γαλατόπιτα. Άλλη μία προσεκτικά οργανωμένη κίνηση για να μας ταξιδέψει στο τοπίο και το μέρος της πλοκής.

Μία λεπτομέρεια που προσωπικά με κέρδισε ήταν η επιλογή να προσφέρουν κατά την έξοδο ένα γλαστράκι ελιάς. Μία όμορφη χειρονομία για να κλείσει μία εξίσου όμορφη βραδιά.

Πρεμιέρα για το πρώτο επεισόδιο – Η πλοκή

Η νέα δραματική σειρά του Mega τοποθετείται στην Αρεόπολη της Μάνης, και μιλά για τον μεγάλο έρωτα των δύο νεαρών πρωταγωνιστών, της Μυρτάλης Βρεττάκου (Αφροδίτη Λιάντου) και του Στέφανου Καπερνάρου (Liam Ireland). Η Μυρτάλη βλέπει τον αγαπημένο της μετά από καιρό και ενώ του ανακοινώνει πως έχει κάτι πολύ σημαντικό να του πει, οι δύο νέοι παρασύρονται από το πάθος και ξεχνούν τις έγνοιες τους, ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Έγνοιες που γίνονται ακόμα μεγαλύτερες, όταν δύο μαυροφορεμένοι άνδρες βάζουν φωτιά στο σπιτάκι που στέγαζε το ζευγάρι τον έρωτα του.

Αφροδίτη Λιάντου-Liam Ireland

Αφροδίτη Λιάντου-Liam Ireland

Η σκηνή κόβεται με το σπίτι να έχει τυλιχτεί στις φλόγες και μας ταξιδεύει γρήγορα στο σπίτι του Ιπποκράτη Βρεττάκου, πατέρα της Μυρτάλης, ο οποίος παλεύει εδώ και μέρες για την ζωή του στο νοσοκομείο. Εκεί βρίσκεται η δεύτερη γυναίκα του και μητριά της Μυρτάλης, η Αθηνά (Άντζελα Γκερέκου) και ο γιος της από τον πρώτο γάμο, Δημήτρης (Σπύρος Νικολαΐδης). Βλέπουμε τον Στέφανο να αναζητά απελπισμένος την αγαπημένη του και άμεσα καταλαβαίνουμε πως κάτι έχει συμβεί, καθώς παρόλο που και οι δύο τους σώθηκαν από την φωτιά, η Μυρτάλη αγνοείται από τότε.

Μία εξαφάνιση θα ταράξει τα νερά

Με τον πατέρα της να χαροπαλεύει και την ίδια να νιώθει πως κινδυνεύει η ζωή της, καθώς ο πατέρας της είχε προσπαθήσει να την προειδοποιήσει για κάτι σημαντικό, βλέπουμε την νεαρή πρωταγωνίστρια μεταμφιεσμένη ως άστεγη, σε ένα συσσίτιο όπου σερβίρει η γλυκιά και συμπονετική Μαργαρίτα Τυπάλδου (Λυδία Κονιόρδου), που θα την δούμε σε ρόλο κλειδί στην συνέχεια.

Στην οικογένεια του Στέφανου τα πράγματα κυλούν ομαλά, καθώς μόνο ο ίδιος υποφέρει έχοντας να μάθει νέα για την αγαπημένη του καιρό. Η στοργική μητέρα του Αρετή Καπερνάρου (Δώρα Χρυσικού) και η αδερφή του Βασιλική (Ιφιγένεια Τζόλα) προσπαθούν να τον καθησυχάσουν, όμως ο πατέρας του, Στέφανος Καπερνάρος (Πασχάλης Τσαρούχας), είναι πεπεισμένος πως η νεαρή έχει χαθεί για τα καλά.

Τι μας ενθουσίασε

Είναι μία σειρά ανατροπών, αυτό πρέπει να το τονίσουμε για να σας βρει η πρεμιέρα της ερχόμενης Τετάρτης προετοιμασμένους. Πολλά πράγματα, δεν είναι αυτά που φαίνονται και φανταζόμαστε πως η dream team των Ανδρέα Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου και Κούλλη Νικολάου, που υπογράφει την σειρά, μας επιφυλάσσει πολλά για τη συνέχεια.

Η σχέση της Αθηνάς Βρεττάκου με τον γιο της Δημήτρη δεν είναι αυτό που φαίνεται και η σχεδόν αδιαφορία τους για την εξαφάνιση της Μυρτάλης αλλά και για τον θάνατο του Ιπποκράτη είναι ύποπτη για όλους. Η διαθήκη του Ιπποκράτη Βρεττάκου θα κρύβει πολλές εκπλήξεις και ο γάμος του αγαπημένου ανιψιού του Ιπποκράτη, Μάνου Βρεττάκου (Τάσος Ιορδανίδης) με την 5 μηνών έγκυο σύντροφό του, Στέλλα Στεφανέα, θα είναι σίγουρα επεισοδιακός και θα πυροδοτήσει την τραγική τροπή που θα πάρουν τα γεγονότα της σειράς, μετά από την θλίψη που θα κυριαρχήσει στην οικογένεια Στεφανέα.

Στέφανος Κυριακίδης, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Νίκος Γαλανός, Τάσος Ιορδανίδης και Δώρα Χρυσικού

Στέφανος Κυριακίδης, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Νίκος Γαλανός, Τάσος Ιορδανίδης και Δώρα Χρυσικού

Παρότι γεμάτο επεισόδιο με πολλές ανατροπές, δεν θα μπορούσε να μας παρουσιάσει όλους του χαρακτήρες από την πρώτη κιόλας ώρα. Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τους καινούριους χαρακτήρες που θα “εισβάλουν” στην πλοκή αλλά και να αναπτυχθούν οι ήδη γνωστοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Πέτρα της Υπομονής: Το επίκαιρο αντιπολεμικό δράμα, με επίκεντρο τη γυναίκα, στο ERTFLIX12.09.2018

Τι περιμένουμε να δούμε

Η γυναίκα-μυστήριο, που περιμένουμε με αρκετό ενθουσιασμό να δούμε στην μικρή οθόνη, δεν είναι άλλη από τη Μάρω Κοντού, στον ρόλο της μητέρας της Αθηνάς που, παρότι μένει μακριά, κινεί τα νήματα και κάνει τα πάντα για να βρίσκεται η κόρη της στην κορυφή, χωρίς κανέναν ανταγωνισμό.

Ο Γιώργος Παρτσακλάκης από την άλλη, στον ρόλο του Λυκούργου Μπράτη, θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας Στεφανέα και θα κάνει ό,τι μπορεί για να εξομαλύνει την βεντέτα που θα ξανά γεννηθεί, μετά τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στον γάμο του Μάνου και της Στέλλας. Τέλος, στην πλοκή θα αναμειχθούν σε ρόλους καθοριστικούς και οι Στέλιος Κρητικός, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Αντιγόνη Νεοφύτου, Μάξιμος Μουμούρης, Πανίκος Πιλάλης, Στέφανη Χαραλάμπους, Ιφιγένεια Πιερίδου, Έλενα Χριστοφή, Μανώλης Κλωνάρης, Θοδωρής Μπουρδέκας, αλλά την έκπληξη αναμένουμε να την κάνει ο Φίλιππος Στεφανέας (Διονύσης Παπανδρέου) που δε θα διστάσει, υποκινημένος από την μητέρα του Χάιδω (Στέλλα Φυρογένη) να ξυπνήσει μία βεντέτα, χρόνια ξεχασμένη.

Ακόμα δύο χαρακτήρες αναμένεται να “σημαδέψουν” την πλοκή στη συνέχεια της σειράς, καθώς αγαπούν τόσο πολύ τη Μυρτάλη, που δε θα δεχθούν εύκολα ούτε την ξαφνική της εξαφάνιση αλλά ούτε και το “φιάσκο” της διαθήκης. Ο λόγος γίνεται για τα δύο αδέρφια του Ιπποκράτη Βρεττάκου, τον Ισίδωρο Βρεττάκο (Νίκος Γαλανός) και την Ιουλία Βρεττάκου (Αντιγόνη Κουλουκάκου) που θα προσπαθήσουν με ό,τι μέσα διαθέτουν, να βρουν και να προστατέψουν την αγαπημένη τους ανιψιά.

Φυσικά, κάτι άλλο που περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία είναι τα πλάνα από την ομορφιά της Μάνης και από τα μαγευτικά της τοπία. Τα πλάνα από την όμορφη γωνιά της Ελλάδας ποτέ δεν είναι αρκετά, καθώς μαζί με την πλοκή, που σίγουρα μας έχει κερδίσει, πρέπει να μας ταξιδέψει και το μαγευτικό τοπίο.

Σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια

Τα πλάνα είναι σίγουρα απολαυστικά και το παιχνίδι με τον φακό δίνει μία αρκετά ενδιαφέρουσα νότα στην σειρά. Είναι εμπνευσμένα και τα κοντινά πλάνα πετυχαίνουν τον σκοπό τους, να μεταδώσουν δηλαδή, το συναίσθημα των ηθοποιών. Σίγουρα περιμένουμε να δούμε τι μας επιφυλάσσει ο σκηνοθέτης της σειράς, Ανδρέας Γεωργίου, για την συνέχεια, που φαίνεται να είναι ανατρεπτική.

Ανδρέας Γεωργίου

Ανδρέας Γεωργίου

Αυτό όμως που πραγματικά κερδίζει τις εντυπώσεις είναι η μουσική επιμέλεια των επεισοδίων. Η δραματική μουσική που προκαλεί ρίγος και η μουσική επένδυση στις στιγμές ακριβώς που χρειάζεται έδινε ένα ακόμα πιο έντονο συναίσθημα. Φυσικά, το τραγούδι των τίτλων σε κερδίζει από τις πρώτες κιόλας νότες. Μία πολλά υποσχόμενη μουσική επένδυση, για μία εξίσου πολλά υποσχόμενη σειρά.

Η Γη της Ελιάς δεν θα μπορούσε να έχει παρουσιαστεί καλύτερα. Σε ένα μέρος γεμάτο ελιές, με όμορφο κόσμο, χαμογελαστούς ηθοποιούς και εξαιρετικούς συντελεστές. Η συνταγή της επιτυχίας, για την οποία όλοι μιλάνε, μάλλον πέτυχε και θα μας κρατάει στους δέκτες του Mega κάθε μέρα στις 21:00, με πρεμιέρα την ερχόμενη Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου. Το τρέιλερ μιλάει από μόνο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣον Κόνερι: Η κινηματογραφική ζωή του πιο θρυλικού πράκτορα 00712.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b