MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η νέα «Ομάδα αυτοκτονίας» σε άλλα πεδία κόμικ δράσης

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 19 Αυγούστου με μια ματιά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Suicide Squad

Το 2016 η πρώτη κινηματογραφική «Suicide Squad» του Ντέιβιντ Άγερ απέτυχε καθώς δυσκολευόταν να βρει την φωνή της και βούλιαξε κάτω από το βάρος που είχαν τα κουσούρια και τα κόμπλεξ κατωτερότητας της DC απέναντι στην Marvel. Πέντε χρόνια μετά η εταιρεία του Μπάτμαν και του Σούπερμαν φαίνεται να πήρε το μάθημα της και επανήλθε δριμύτερη αναθέτοντας τη νέα περιπέτεια των αυτοκτονικών υπερκακών της στον Τζέιμς Γκαν. Ο αμερικανός σκηνοθέτης των «Guardians of the Galaxy» έβαλε τάξη στο χάος, πρόσθεσε μεγαλύτερη πλάκα και αυτοσαρκασμό στις σχέσεις των μελών και κράτησε μόνο την Χάρλεϊ Κουίν στη θέση της. Η Μάργκο Ρόμπι στο ρόλο της σαλεμένης πρώην φιλενάδας του Τζόκερ δίνει μια απολαυστική ερμηνεία και σημαδεύει την πιο δυνατή σεκάνς του φιλμ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Το ξαδελφάκι μου

Η γαλλική κωμωδία του Γιαν Κουνέν με τίτλο «Το ξαδελφάκι μου» δείχνει ότι διαχειρίζεται με σύνεση τα όπλα της feelgood κωμωδίας δίνοντας την ευκαιρία στους εξαιρετικούς Βενσάν Λαντόν και Φρανσουά Νταμιέν να δώσουν τον καλύτερο κωμικό εαυτό τους.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ζήτημα χρόνου

Το καλύτερο δυνατό πετυχαίνει και ο συγκινητικός Ματ Ντέιμον στο «Ζήτημα χρόνου» του Τομ Μακάρθι αν και το προκάτ σενάριο και η έλλειψη ξεκάθαρου στόχου σε μια ταινία που θα μπορούσε να είχε για πρωταγωνιστή τον Λίαμ Νίσον, δεν του επιτρέπει να απολαύσει όσο θα ήθελε τους καρπούς της φιλότιμης προσπάθειας του.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ταξίδι με τον Δράκο Μου

Τις νέες ταινίες συμπληρώνει το απαραίτητο animation που μας έρχεται από την Γερμανία κι έχει τίτλο «Ταξίδι με τον Δράκο Μου», ένα φιλότιμο και καλοσχεδιασμένο animation, που μπορεί να έχει σωστά μηνύματα με την πρέπουσα οικολογική συνείδηση, αλλά του λείπει μια σπιρτάδα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Φρανκενστάιν Τζούνιορ

Τέλος οι επανεκδόσεις της εβδομάδας διαθέτουν την αριστουργηματική κωμωδία «Φρανκενστάιν Τζούνιορ» από το 1974 όπου ο Μελ Μπρουκς παίζει στα δάχτυλα τους κώδικες του τρόμου.

Τρία Χρώματα: Η Κόκκινη ταινία

Επανέκδοση και για την «Κόκκινη ταινία» του Κισλόφσκι όπου ο Πολωνός σκηνοθέτης ολοκληρώνει την αυστηρά δομημένη και τραγική τριλογία των χρωμάτων του. Αισθητικά σχεδόν αψεγάδιαστη, με μουσική επένδυση που κέρδισε βραβείο César και δυνατές ερμηνείες, η τελευταία ταινία του Κριστόφ Κισλόφσκι είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του ευρωπαϊκού κινηματογράφου και χάρισε στον Κισλόφσκι δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ το 1995, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου αλλά και υποψηφιότητα για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών.

Μπέτυ Μπλου

Τέλος, στις επανεκδόσεις βλέπουμε και τον ερωτικό παροξυσμό του Ζαν Ζακ Μπενέξ «Μπέτυ Μπλου» από το 1986, με την καυτή Μπεατρίς Νταλ να βάζει φωτιά στη ζωή του Ζαν-Χιου Ανγκλάντ. Βασισμένη σε ένα βιβλίο του Φιλίπ Τζιαν, η «Μπέτυ Μπλου» είναι η ιστορία ενός ζευγαριού που γεννήθηκε για να υπάρξει μαζί.

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b