MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΈΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: «Ιδρώτας» στις αίθουσες

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 12 Αυγούστου με μια ματιά.

Ιδρώτας του Μάγκνους Φον Χορν
Ιδρώτας του Μάγκνους Φον Χορν
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ιδρώτας

Μια ταινία από την Πολωνία με τίτλο «Ιδρώτας» είναι η καλύτερη ταινία για την τρέχουσα βδομάδα. Πρόκειται για μια τολμηρή και αιχμηρή ματιά πάνω σε ένα φαινόμενο των ημερών. Η μόλις δεύτερη ταινία του ταλαντούχου Μάγκνους Φον Χορν βουτά πίσω από την γυαλιστερή επιφάνεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να αναδείξει την σκληρότητα της εποχής αλλά και τον ναρκισσισμό της κουλτούρας των influencers.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Σπεσιαλίστες

Το αμερικανικό εμπορικό σινεμά της απενοχοποιημένης ψυχαγωγίας εκπροσωπείται από δύο ταινίες με εμφανείς ομοιότητες: οι «Σπεσιαλίστες» του πάλαι ποτέ βασιλιά των μπλοκμπάστερ Ρένι Χάρλιν με πρωταγωνιστή τον Πιρς Μπρόσναν είναι μία από αυτές.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Βιρτουόζος

Όπως οι “Σπεσιαλίστες”, έτσι και ο «Βιρτουόζος» με τον Άντονι Χόπκινς, βλέπει το έγκλημα από διαφορετική οπτική γωνία. Ένας εκτελεστής αναλαμβάνει να σκοτώσει κάποιον άγνωστο με σκοπό να πληρώσει ένα παλιό χρέος. Η μόνη πληροφορία που έχει για αυτόν είναι το που θα βρίσκεται και πότε. Καμία περιγραφή της εμφάνισης του, καμία άλλη πληροφορία.

Free guy

Πιο πέρα το ανάλαφρο «Free guy» δείχνει πως είναι η ζωή μέσα σε ένα βιντεοπαιχνίδι. Ο Guy (Ryan Reynolds) είναι ένας ταμίας τράπεζας με απλή ζωή. Εκπέμπει θετικότητα και αισιοδοξία. Τον διακατέχει πάθος για τη ζωή μέχρι που ανακαλύπτει πως δεν είναι παρά ένας εφεδρικός παίκτης ενός ιδιαίτερα βίαιου open-world videogame, του Free City. Ο Guy αποφασίζει να γίνει ο ήρωας της δικής του ιστορίας, να γίνει ο τύπος που θα σώσει τον ίδιο του τον κόσμο, προτού να είναι πολύ αργά.

Ντε Γκωλ

Από την Γαλλία έρχονται 3 ταινίες που απευθύνονται σε διαφορετικά κοινά. Η ιστορική βιογραφία του «Ντε Γκωλ» ποντάρει στην ανάδειξη της ανθρώπινης πλευράς του θρυλικού ηγέτη. Μια αλλιώτικη βιογραφία για τον εμβληματικό Γάλλο ηγέτη που συνοδεύεται από την υποδειγματική μεταμόρφωση του Λαμπέρ Γουιλσόν.

Persona Non Grata

Το «Persona Non Grata» του Ροσντί Ζεμ είναι ένα πολυεπίπεδο νουάρ με αρκετές δραματικές ανατροπές. Aπό τους πιο ταλαντούχους και περιζήτητους Γάλλους ηθοποιούς και σκηνοθέτες της γενιάς του, ο Ρόσντι Ζεμ, έχει βραβευτεί στις Κάννες, ενώ πολλές ταινίες του ήταν υποψήφιες για βραβείο Σεζάρ.

Η Πεθερά Χτυπάει την Πόρτα

Η κωμωδία «Η Πεθερά Χτυπάει την Πόρτα» του Ερίκ Λαβέν με την Ζοσιάν Μπαλασκό αποτελεί την συνέχεια του «Μαμά Γύρισα». Πέντε χρόνια αφότου χρειάστηκε να φιλοξενήσει εκτάκτως την ενήλικη κόρη της (με …αξέχαστα και για τις δύο αποτελέσματα) και όσο ανακαινίζεται το διαμέρισμά της, η Ζακλίν αναγκάζεται να μετακομίσει στο σπίτι της άλλης της κόρης, Καρόλ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Τα animation της εβδομάδας

Οι ανήλικοι σινεφίλ έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο animation: το αμερικανικό «Spirit: ο ατίθασος» από τη μία. Μια επική περιπέτεια που βασίζεται στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά animation για μια πεισματάρα κοπέλα και το ατίθασο άλογό της.

Από την άλλη έχουμε το κορεάτικο «Τα Κόκκινα Γοβάκια και οι Επτά Νάνοι», το οποίο ανατρέπει το κλασικό αγαπημένο παραμύθι όπως το ξέραμε.

Ο μεγάλος δικτάτορας

Οι επανεκδόσεις της εβδομάδας είναι το αριστουργηματικό και προφητικό «Ο μεγάλος δικτάτορας» του Τσάρλι Τσάπλιν. Πρόκειται για μία επετειακή επανέκδοση, αφού το 2020 συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας του 1940, με την οποία ο Τσάπλιν όχι μόνο μπόρεσε να γελοιοποιήσει τον Χίτλερ, αλλά και να μας χαρίσει ένα πραγματικό κινηματογραφικό ορόσημο.

Μπίλι ο ψεύτης

Επίσης, το βρετανικό «Μπίλι ο ψεύτης» του Τζον Σλέσιντζερ, από τα κορυφαία φιλμ του βρετανικού free cinema με τους Τομ Κόρτνεϊ και Τζούλι Κρίστι. Υποψήφιο για έξι Bafta – συμμετοχή στο διαγωνιστικό του φεστιβάλ Βενετίας.

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b