MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 11 παραστάσεις για την Τετάρτη 11 Αυγούστου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Τετάρτη 11 Αυγούστου.

παραστάσεις
Φωτογραφία: Spyros Perdiou
Monopoli Team

1. «Φύλακας μιας επανάστασης», του Μάνου Καρατζογιάννη στον Κήπο Μπότσαρη

Η παράσταση «Φύλακας μιας επανάστασης» του Μάνου Καρατζογιάννη, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Νταλιάνη, περιοδεύει στην Ελλάδα και κρατάει την μνήμη ζωντανή. Ο ιστοριοδίφης και συγγραφέας, από τη Ναύπακτο, Γιάννης Βλαχογιάννης εδραίωσε στη συλλογική μνήμη τον Αγώνα του 1821. «Καταγραφέας» της Επανάστασης, διέσωσε και ανέδειξε, μεταξύ πολλών άλλων, τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη.
Τετάρτη 11/8 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. 
Κήπος του Αρχοντικού Μπότσαρη, Ναύπακτος

2. Μουσικό θέατρο: Ο Απόκοπος του Μπεργαδή παραστάσεις

Ένα κείμενο της κρητικής λογοτεχνίας του 15ου αιώνα. Ο Απόκοπος, δηλαδή ο κατάκοπος, είναι μια αλληγορία σε δεκαπεντασύλλαβο για έναν άνθρωπο που ονειρεύτηκε την κατάβασή του στον Άδη. Εκεί συναντά αγαπημένα πρόσωπα, γονείς και αδέλφια, φρικώδεις νεκρούς, που όλοι έχουν το ίδιο επίμονο ερώτημα: «Μας θυμάται κανείς εκεί πάνω;». Κεντρική μουσική φιγούρα ο μοναδικός γνωστός Έλληνας αναγεννησιακός συνθέτης λόγιας μουσικής Φραγκίσκος Λεονταρίτης, καθώς και Βενετοί συνθέτες της εποχής, όπως ο Joan Ambrosio Dalza, ο Francesco da Milano, ο Franciscus Bossinensis, καθώς και ανώνυμοι από τις συλλογές του Petrucci, σε διασκευές για φλάουτο και κιθάρα.
Τετάρτη 11/8 20:30
Προπώληση: digitalculture.gr.
Κάστρο της Άρτας, Άρτα 471 00

3. Μουσικό Φεστιβάλ Χίου: «The Soccer Opera» / «Όπερα ποδοσφαίρου». Μια μουσική και σκηνική σύνθεση του Λευτέρη Βενιάδη. παραστάσεις

Πώς θα σας φαινόταν ένας αγώνας ποδοσφαίρου 3×3, όπου οι ποδοσφαιριστές είναι λυρικοί τραγουδιστές και χορευτές; Και όπου δύο αντίπαλες χορωδίες, στη θέση των φιλάθλων, τραγουδούν αντί για συνθήματα, απαιτητικά πολυφωνικά τραγούδια; Και τι γίνεται όταν ο παρουσιαστής του αγώνα ξεπερνά τον απλό σχολιασμό και ξεκινά τα πολιτικά σχόλια πάνω στην παγκόσμια επικαιρότητα; Φάσεις, πέναλτι, κίτρινες κάρτες, διαμαρτυρίες, γκολ, χαμένες ευκαιρίες, οφσάιντ, παράταση. Αυτά είναι τα συστατικά μέρη μιας νέας εντυπωσιακά πρωτότυπης όπερας, σύνθεσης του Λευτέρη Βενιάδη, με ένα απρόσμενο λιμπρέτο της Αυστριακής συγγραφέως Gerhild Steinbuch, που σκηνοθετεί η Sofia Simitzis. Τους ερμηνευτές πλαισιώνουν επί σκηνής το μουσικό σύνολο Ventus Ensemble και μεικτή χορωδία από τη Χίο στην οποία συμμετέχουν και παιδιά πρόσφυγες.
Τετάρτη 11/8, 20.30
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Δημοτικό Στάδιο Χίου, Πατελίδα 3, Χίος 821 00, Τηλέφωνο: 2271 021057

4. Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη: Ένα διαδραστικό θεατρικό ντοκιμαντέρ για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη παραστάσεις

Η παράσταση «Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη: Ένα διαδραστικό θεατρικό ντοκιμαντέρ» αποτελεί ένα καινοτόμο καλλιτεχνικό και ερευνητικό εγχείρημα, ως προς τη σύλληψη και τη δομή, της σκηνοθέτιδας Μαριάννας Λαμπίρη. Στη σκηνή ο εξαίρετος ηθοποιός Μάνος Βακούσης υποδύεται τον Κολοκοτρώνη την ιστορική στιγμή της υπαγόρευσης των απομνημονευμάτων ενώ παράλληλα οι Ευγενία Αποστόλου και Σοφία Λιάκου παρατηρούν και συμμετέχουν ως σύγχρονες ερευνήτριες την εξέλιξη της αφήγησης σε διαρκή κίνηση μέσα στα πολλαπλά επίπεδα του ιστορικού χρόνου. Η Μίνα Τσάμου παίζει ζωντανά κλαρινέτο.
Τετάρτη 11/8, 21:15
Εισιτήριο: Δελτίο Εισόδου. Προπώληση: ticketservices.gr.
Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόλου 5, Αθήνα 105 56, Τηλέφωνο: 21 0368 9510

5. «Η Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά στο Αμφιθέατρο Σίβηρης παραστάσεις

Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια αστυνομική κωμωδία που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα και όλοι είναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης Γιώργος Κωνσταντίνου Έφη Μουρίκη Μαρία Αντουλινάκη Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος Τάκης Παπαματθαίου.
Τετάρτη 11/8, 21:15
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Αμφιθέατρο Σίβηρης, Σίβηρη 630 77, Τηλέφωνο: 2374 023997

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣΕΗ και Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου: Έκκληση για βοήθεια στους πυρόπληκτους12.09.2018

6. «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» του Leonard Gershe στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Τετάρτη 11/8, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 18€ Προπώληση 15€ Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Ευριπίδειο Θέατρο, Ελλάδα, Σαλαμίνα

7. «Οι Μπαμπούλες» του Αλφρέντο Σανθόλ στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης («Μήδεια του Μποστ», «Η Γίδα» κ.α.) υπογράφει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ανατρεπτική κωμωδία «Οι Μπαμπούλες» του σημαντικού Ισπανού συγγραφέα Αλφρέντο Σανθόλ (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικού Θεάτρου Μαδρίτης). Το έργο, αφού σημείωσε τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου, ανεβαίνει για πρώτη στην Ελλάδα με έναν υπέροχο θίασο ισχυρών πρωταγωνιστών της νέας γενιάς. Αυτό το καλοκαίρι η παράσταση θα ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της χώρας μας και υπόσχεται να σας χαρίσει γέλιο, χαρά και να σας ανεβάσει την διάθεση.
Τετάρτη 11/8, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μακρής, Λεωφ. Μαραθώνος 196, Μαραθώνας 190 05, Τηλέφωνο: 2294 058900

8. «Οθέλλος», σε σκηνοθεσία Αι. Χειλάκη και Μ. Δούνια στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

O «Οθέλλος», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό, με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.
Τετάρτη 11/8, 21:30
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Λυδίας 10, Κρηνίδες 640 03, Τηλέφωνο: 251 051 6251

9. «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» στο Θέατρο «Ερωφίλη»

Την πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, παρουσίασε ο Γιώργος Νανούρης σε τρεις παραστάσεις με κατάμεστο θέατρο, με την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου. Ο Γιώργος Νανούρης συναντιέται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επέστρεψε ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.
Τετάρτη 11/8 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Θέατρο Ερωφίλη, Χαιρώνειας 15, Ρέθυμνο 741 00

10. Παιδικό Θέατρο: «Ο Πέτρος και ο Λύκος» στο Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης

H παιδική σκηνή της εταιρείας θεατρικών παραγωγών ΜΕΘΕΞΙΣ του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζει από τα μέσα του Ιουνίου 2021, σε καλοκαιρινή περιοδεία ανά την Ελλάδα, τοδιασημότερο μουσικό παραμύθι όλων των εποχών «Ο Πέτρος και ο λύκος», του  Σεργκέι Προκόφιεφ, σε απόδοση -σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη, με τον Ρένο Χαραλαμπίδη και πέντε μουσικούς με 7 μουσικά όργανα ζωντανά επί σκηνής.
Τετάρτη 11/8, 21:15
Εισιτήρια: Από 8€. Προπώληση: viva.gr.
Κηποθέατρο « Ν. Καζαντζάκης », Γεωρ. Γεωργιάδου 1, Ηράκλειο 713 05, Τηλέφωνο: 281 024 2977

11. Θέατρο σκιών: Ο Καραγκιόζης στη ζούγκλα στο Σινέ Σελήνη

Το καλοκαίρι έφτασε και ο λαϊκός μας ήρωας, ο Καραγκιόζης, δίνει και φέτος ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους σε επιλεγμένους ανοιχτούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.
Τετάρτη 11/8, 19:30
Εισιτήριο: Από 6€. Προπώληση: viva.gr.
Σινέ Σελήνη, και, Αγίου Νικολάου και Πανθέας, Σελήνια 189 02, Τηλέφωνο: 21 0467 0011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟιδίποδας, σε σκηνοθεσία Τόμας Όστερμαϊερ στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b