MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Αρχίζουν σήμερα τα έργα ανάπλασης της κάτω Πλατείας Συντάγματος

Οι εργασίες ανακατασκευής και ανάπλασης της κάτω Πλατείας Συντάγματος, του δημόσιου χώρου που οριοθετούν οι οδοί Φιλελλήνων, Καραγιώργη Σερβίας και Μητροπόλεως αρχίζουν σήμερα.

Photo by Dimitris Santorinaios on Unsplash
Photo by Dimitris Santorinaios on Unsplash
Monopoli Team

Αρχίζουν σήμερα Τρίτη 10 Αυγούστου τα έργα ανάπλασης στην κάτω Πλατεία Συντάγματος, με την κίνηση οχημάτων και πεζών να συνεχίζεται κανονικά, χωρίς να χρειάζεται καμιά αλλαγή στην εξυπηρέτηση από λεωφορεία και τρόλεϊ.

Οι εργασίες ανακατασκευής και ανάπλασης στην κάτω Πλατεία Συντάγματος, αφορούν τον δημόσιο χώρο που οριοθετούν οι οδοί Φιλελλήνων, Καραγιώργη Σερβίας και Μητροπόλεως.

Ο προγραμματισμός έναρξης του έργου στα μέσα Αυγούστου και ο σχεδιασμός των επιμέρους τεχνικών εργασιών, έχει γίνει με κύριο γνώμονα την πρόκληση της ελάχιστης δυνατής όχλησης, στην κίνηση ανθρώπων και οχημάτων.

Ειδικότερα: Δεν επέρχεται καμία αλλαγή στο εύρος του οδοστρώματος. Παραμένουν ως έχουν οι τρεις  λωρίδες κυκλοφορίας  των οχημάτων. Η εξυπηρέτηση των επιβατών των ΜΜΜ θα συνεχίσει να γίνεται από τις υφιστάμενες γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ και τις υφιστάμενες στάσεις.

Καθ’ όλο το χρόνο των εργασιών οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων (τεχνικά συνεργεία και δημοτική αστυνομία) θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση των ανθρώπων που κινούνται, εργάζονται και κάνουν τα ψώνια τους στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικές μέριμνες έχουν ληφθεί για την εύκολη πρόσβαση στα καταστήματα που βρίσκονται στο μέτωπο της κάτω Πλατείας.

“Ο Δήμος Αθηναίων προχωρεί βήμα βήμα στην άρτια μελετημένη, σχεδιασμένη και πλήρως συντεταγμένη, περιβαλλοντική, λειτουργική και αισθητική βελτίωση του δημόσιου χώρου. Το πέρασμα από τη φάση της πιλοτικής εφαρμογής στις μόνιμες παρεμβάσεις του Μεγάλου Περίπατου συνεπάγεται και το πέρασμα στην εφαρμογή λύσεων για τα προβλήματα και της κλιματικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας και είναι πλέον εμφανή με δραματικό τρόπο. Με αυτές τις παρεμβάσεις, αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η μοναδική φυσιογνωμία της καρδιάς της πόλης” διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜεγάλος Περίπατος: Ποιες αλλαγές θα γίνουν μέχρι τα Χριστούγεννα12.09.2018

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b