MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη, με τον Μάνο Βακούση στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μία πρωτότυπη παράσταση µε σύγχρονα διαδραστικά μέσα για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, την εμβληματικότερη προσωπικότητα της Επανάστασης του 1821.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση του κοινού, που γεμίζει κάθε βράδυ τον ατμοσφαιρικό εξωτερικό χώρο του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα, ξεκίνησε η παράσταση “Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη”.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό θεατρικό ντοκιµαντέρ, ένα καινοτόμο καλλιτεχνικό και ερευνητικό εγχείρημα, που υλοποίησε η σκηνοθέτις Μαριάννα Λαµπίρη, σε συνεργασία µε την ερευνητική και καλλιτεχνική της ομάδα και παρουσιάζει την ιστορική αφήγηση που υπαγόρευσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στον Γεώργιο Τερτσέτη με τίτλο “Διήγησις συμβάντων της ελληνικής φυλής από τα 1770 έως τα 1836″ και δημοσιεύτηκε μετά το θάνατό του.

Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη με τον Μάνο Βακούση στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Στη σκηνή ο εξαίρετος ηθοποιός Μάνος Βακούσης υποδύεται τον Κολοκοτρώνη την ιστορική στιγμή της υπαγόρευσης των απομνημονευμάτων ενώ παράλληλα οι Ευγενία Αποστόλου και Σοφία Λιάκου συμμετέχουν και παρατηρούν ως σύγχρονες ερευνήτριες την εξέλιξη της αφήγησης σε διαρκή κίνηση μέσα στα πολλαπλά επίπεδα του ιστορικού χρόνου, σε ένα συνεχή διάλογο ανάμεσα στο ιστορικό παρελθόν, τη μνήμη και την πρόσληψή του στο παρόν. Η Μίνα Τσάµου παίζει ζωντανά κλαρινέτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Κληρονομιά, του Πιερ ντε Μαριβώ στο Κηποθέατρο Παπάγου12.09.2018

Η σκηνική αφήγηση τοποθετεί τον οπλαρχηγό, σύμβολο της Ελληνικής Επανάστασης, σε ένα ιδιότυπο, νοητό, ιστορικό μουσείο, ως ένα ζωντανό και παρόν «έκθεμα».

Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη με τον Μάνο Βακούση στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Η παράσταση στηρίζεται σε νέες τεχνικές μουσικής διάδρασης και ηχοτοπία µε τη χρήση νέων ψηφιακών τεχνολογιών και πλαισιώνεται με ζωντανή μουσική, video art και live filming. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κείμενο αυτό, αναμφισβήτητα η κορυφαία και σημαντικότερη προσωπική μαρτυρία για την Επανάσταση του ‘21, μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο.

Η παράσταση υλοποιείται µε τη σύμπραξη του Εργαστηρίου Μουσικής Ακουστικής Τεχνολογίας (LABmat) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με επιστημονική υπεύθυνη την Πρόεδρο του Τμήματος, Καθηγήτρια Μουσικής Τεχνολογίας Αναστασία Γεωργάκη. Το έργο υποστηρίζεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) στο πλαίσιο της 1ης Προκήρυξης της Δράσης «Επιστήμη και Κοινωνία»-«200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».

Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη με τον Μάνο Βακούση στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Λαμπίρη

Σκηνικά: Δηµήτρης Πολυχρονιάδης
Κοστούμια: Ιωάννα Τιµοθεάδου
Μουσική: LABmat - ΕΚΠΑ
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Παίζουν: Μάνος Βακούσης, Ευγενία Αποστόλου, Σοφία Λιάκου, Μίνα Τσάμου

Τιμές Εισιτηρίων: Είσοδος ελεύθερη κατόπιν κρατήσεως
Παραστάσεις: Καθημερινά έως και τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 στις 21:15
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/apomnimonevmata-kolokotroni/?eventid=6238&showid=42658&pageid=6599
Πληροφορίες Χώρου: Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόλου 5, Πλάκα
Φωτογραφίες: Μαρία Στέφωση
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Η εμβληματική Τραβιάτα του Νίκου Σ. Πετροπούλου επιστρέφει στην Λυρική Σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Sam Morril: Ο Αμερικανός stand up comedian για πρώτη φορά στην Αθήνα
ΘΕΑΤΡΟ
Αρσέν Λουπέν: Το μυστήριο της Κούφιας Βελόνας, σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
«Η Παναγία των Παρισίων», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη ξανά στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
ΘΕΑΤΡΟ
Stand-upάντεχα με την Ελένη Γερασιμίδου και τον Αντώνη Ξένο, στο Θέατρο Από Κοινού
ΘΕΑΤΡΟ
Lee Miller in Hitler’s Bathtub: Η μουσική παράσταση των Γιαν Λάουερς και Μάαρτεν Σέχερς στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
The Shadows, της Afsaneh Mahian στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Αντιγόνη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Πέρσες, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Ειρήνη, των Νίκου Καραθάνου και Φοίβου Δεληβοριά σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Ίων, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και το Φεστιβάλ Δελφών σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Μποστ, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης σε καλοκαιρινή περιοδεία