MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 13 παραστάσεις για την Τρίτη 3 Αυγούστου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Τρίτη 3 Αυγούστου.

παραστάσεις
11. Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός: «Η Βαλκυρία» (Α' πράξη) του Ρίχαρντ Βάγκνερ στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης. Φωτο: Patroklos Skafidas
Monopoli Team

1. «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ στο Θέατρο Χυτήριο

Το θεατρικό έργο «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ θα ανθίσει  στο  καλοκαιρινό Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού από την Κυριακή 27 Ιουνίου και κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, σε απόδοση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού. Μια κωμική τραγωδία για την φιλία, την μητρότητα, την απώλεια, την οικογένεια και τον έρωτα, όλες οι γυναίκες θα βρούν κάτι από την δική τους ζωή. Οι χαρακτήρες και οι διάλογοι μεταφέρουν μηνύματα, πέρα από οποιαδήποτε στενά κοινωνικά στερεότυπα.
Τρίτη 3/8, 21:00
Εισιτήριο: 15 και 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων και τρίτης ηλικίας. Προπώληση: 10€. Ticketplus.gr
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός. Τηλ: 210-341-2313. Email: [email protected].

2. «Ιππείς» του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο στο στο Θέατρο Δάσους

Από τις έντεκα σωζόμενες κωμωδίες του Αριστοφάνη, οι Ιππείς είναι ίσως η πιο έκτυπα «πολιτική» ως προς την σύγχρονη ιστορική αναφορά και το εν γένει περιεχόμενο του κωμικού μύθου που εστιάζεται στην αθηναϊκή πολιτική σκηνή. Σ᾽ αυτήν ο κωμωδιογράφος καταγγέλλει τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, στοχοποιώντας τον πλέον διαβόητο δημοκόπο της εποχής, Κλέωνα. Ο πολιτικός –που μετά το θάνατο του Περικλή και την περήφανη νίκη των Αθηναίων στην Πύλο επί των Λακεδαιμονίων (425π.Χ.), κατέστη πρωταγωνιστής της δημόσιας πολιτικής σκηνής– παρουσιάζεται ως ο νέος ευνοούμενος υπηρέτης του Δήμου –προσωποποίηση της Αθηναϊκής πολιτείας (πολιτεύματος)– με το όνομα Παφλαγόνας.
Τρίτη 3/8, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη 18€ | Ζώνη Α΄ 10€ • Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 14€ | Αμεα / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 14€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Δάσους, Δάσος Σέιχ Σου, 554 37, Τηλέφωνο: 231 520 0200

3.«Η Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης παραστάσεις

Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια αστυνομική κωμωδία που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα και όλοι είναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης Γιώργος Κωνσταντίνου Έφη Μουρίκη Μαρία Αντουλινάκη Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος Τάκης Παπαματθαίου.
Τρίτη 3/8, 21:15
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μακρής, Λεωφ. Μαραθώνος 196, Μαραθώνας 190 05, Τηλέφωνο: 2294 058900

4.«Η Πόρνη από Πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη στο Θερινό Κιν/θέατρο του Γέρακας

Ο μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η Πόρνη από Πάνω», με την Κατερίνα Διδασκάλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ξεκινάει μια τελευταία καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, από τις 18 Ιουνίου. Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε…..
Τρίτη 3/8, 21:15
Εισιτήριο: Από 12€, Προπώληση: viva.gr
Κινηματογράφος Σινέ Γέρακας (θερινός), Μιλτιάδου &, Evmenou 153 44, Τηλέφωνο: 21 0661 2717

5.«Αντιγόνη», του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Θέατρο «Ερωφίλη» παραστάσεις

Η Εταιρεία Τέχνης «Αrs Aeterna» επαναλαμβάνει, από τις 16 Ιουλίου. για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το καλοκαίρι του 2021, την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, το κορυφαίο κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.
Τρίτη 3/8, στις 21:30
Εισιτήριο: Από 14€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Θέατρο Ερωφίλη, Χαιρώνειας 15, Ρέθυμνο 741 00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ44ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας: Οι 30 ταινίες μικρού μήκους του Εθνικού Διαγωνιστικού Προγράμματος12.09.2018

6. «Ας ερχόσουν για λίγο» στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Μετά το Σεσουάρ για δολοφόνους και τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ποια Ελένη»,  η Στέγη Τεχνών παρουσιάζει μία ακόμα παράσταση γεμάτη γέλιο, συγκίνηση, τραγούδι και χορό.«Ας ερχόσουν για λίγο…» του Δημήτρη Μαλισσόβα. «Ας ερχόσουν για λίγο», «Το τραμ το τελευταίο», «Άρχισαν τα όργανα», «Άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα», «Βρε πως μπατηρήσαμε», «Μια ζωή την έχουμε». Τα τραγούδια του γνωστά. Η ζωή του άγνωστη.
Τρίτη 3/8, στις 21:30
Εισιτήριο: Από 11€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου – Χανιά

7. «Φιλική Εταιρεία: Φιλίας Ελληνικός Δεσμός Άλυτος» στο Θέατρο Αθηνά παραστάσεις

Οδησσός, 1814.  Τρείς διανοούμενοι, ο Αθανάσιος Τσακάλωφ, ο Νικόλαος Σκουφάς και ο Εμμανουήλ Ξάνθος  προσπαθούν να προσφέρουν στον σκλαβωμένο Ελληνικό λαό. Αποφασίζουν να ιδρύσουν την Φιλική Εταιρεία. Καταφύγιο τους η αποθήκη του δημάρχου της Οδησσού Γρηγορίου Μαρασλή, ανθρώπου που προσέφερε πολλά στην πολιτική κατάσταση του τόπου του και τιμήθηκε πολλάκις στην Ιστορία. Συζητήσεις, συγκρούσεις, προτάσεις, μυστικοί χαιρετισμοί και ο διάσημος όρκος της Φιλικής Εταιρείας είναι μερικά απ τα πράγματα που γνωρίζουμε για τις μαζώξεις που γίνονταν μυστικά, σε εκείνη την αποθήκη. Αποτέλεσμα εκείνης της ιστορικής βραδιάς; Τα θεμέλια για την επανάσταση του 1821.
Τρίτη 3/8, στις 21:30
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο «Αθηνά», Δεριγνύ 10, Αθήνα 104 34, Τηλέφωνο: 21 0823 7330

8. «Το Νυφικό Κρεβάτι», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα στην Πλαζ ΕΟΤ (Άγιος Νικόλαος) παραστάσεις

Την αριστουργηματική κωμωδία «Το Νυφικό Κρεβάτι» του Ολλανδού συγγραφέα Jan de Hartog (Γιαν Ντε Χάρτογκ) παρουσιάζει φέτος σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα η εταιρεία θεατρικών παραγωγών «Μέθεξις» του Χρήστου Τριπόδη, σε διασκευή – απόδοση Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Aποστόλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με πρωταγωνιστές την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τον Ορέστη Τζιόβα.
Τρίτη 3/8, στις 21:30
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Πλαζ ΕΟΤ Άγιος Νικόλαος, Αναπαύσεως, Αγ. Νικόλαος

9. «Άστρα να πάνε,,,» στην Ταράτσα του Θεάτρου Λαμπέτη

ο θερινό θέατρο Λαμπέτη συνεχίζει την καλοκαιρινή θεατρική περίοδο με την stand-up επιθεώρηση ΑΣΤΡΑ να πάνε. Άστρα να πάνε! Σταντ-απ επιθεώρηση για τα 12 ζώδια. Ποια είναι τα προσωπικοψυχολογικοσεξουαλικά κάθε ζωδίου; Μάθετέ τα μέσα από 12 παλαβούς ήρωες που καταπιάνονται με θέματα που αφορούν από την πρώτη τους φορά που έκαναν σεξ μέχρι τον Σάκη Ρουβά και την Δήμητρα Κατσαφάδου. Γέλιο, τραγούδι, χορός και σεξουαλικές απαντήσεις ζωδίων που θα θέσει το κοινό.
Τρίτη 3/8, στις 21:30
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Συκιές 114 72, Τηλέφωνο: 21 0646 3685

10.  Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός: «Αναζητώντας τον χαμένο χώρο ή Σαλιγκάρια» στο Φρούριο του Αντιρρίου παραστάσεις

Η ομάδα No Man’s Land Rabbits – NMLR εμπνευσμένη από το συγγραφικό έργο του αρχιτέκτονα Σταύρου Σταυρίδη συνδημιουργεί μια πρωτότυπη δραματουργία με πυρήνα το κατώφλι ως μηχανισμό αλλαγής. Η παράσταση «Αναζητώντας το Χαμένο Χώρο ή Σαλιγκάρια» παρουσιάζεται, 2-3 Αυγούστου, στο πλαίσιο του «Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός», στο Φρούριο Αντιρρίου.
Τρίτη 3/8, 20:30
Ελεύθερη είσοδος. Προκράτηση θέσεων: https://digitalculture.gov.gr/=
Κάστρο Αντιρρίου, Αντίρριο

11. Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός: «Η Βαλκυρία» (Α’ πράξη) του Ρίχαρντ Βάγκνερ στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης

Φωτο: Patroklos Skafidas

Ο Θέμελης Γλυνάτσης παρουσιάζει την πρώτη πράξη της «Βαλκυρίας» του Ρίχαρντ Βάγκνερ, στις 3 και 4 Αυγούστου στις 21:30 στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο του προγράμματος 2021 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» . Το έργο συνδυάζει μια διεισδυτική και ιδιαιτέρως συναισθηματική ματιά πάνω στον ηρωισμό, τον έρωτα και την επανάσταση, αλλά και τη βία της οικογένειας, με μια συναρπαστική ιστορία από τη Σκανδιναβική μυθολογία.
Τρίτη 3/8, 21:30
Ελεύθερη είσοδος. Προκράτηση θέσεων: https://digitalculture.gov.gr/=
Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης, Μεγαλόπολη

12. Παιδικό θέατρο: «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας

Τα παιδαγωγικά μηνύματα του μαγευτικού αυτού έργου είναι πολλά και ουσιαστικά. Με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η πίστη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα, η απολύτρωση και η ελευθερία, συνδέοντας με αριστοτεχνικό τρόπο το θέατρο με την καθημερινή ζωή των παιδιών. Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection.
Τρίτη 3/8, 21:15
Εισιτήρια: Από 9€. Προπώληση: viva.gr.
Ευριπίδειο Θέατρο, Ελλάδα, Σαλαμίνα

13. Θέατρο σκιών: Ο Καραγκιόζης στη ζούγκλα στο Νοσταλγία Θερινός Κινηματογράφος

Το καλοκαίρι έφτασε και ο λαϊκός μας ήρωας, ο Καραγκιόζης, δίνει και φέτος ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους σε επιλεγμένους ανοιχτούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.
Τρίτη 3/8, 19:30
Εισιτήριο: Από 6€. Προπώληση: viva.gr.
Νοσταλγία, Κέας και Τερψιχόρης, Ηράκλειο 141 21, Τηλέφωνο: 21 0277 3731

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMaster Class, με τη Μαρία Ναυπλιώτου στο Θέατρο Παλλάς – Τελευταίες παραστάσεις12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b