MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Το φαρμακείο του καλοκαιριού: Ό,τι πρέπει να έχουμε μαζί μας στις διακοπές

Το τελευταίο που θέλετε να συμβεί στις διακοπές σας είναι να χρειαστείτε φαρμακείο σε σημείο όπου ο «πολιτισμός» απέχει πολλά χιλιόμετρα, ειδικά αν έχετε παιδιά.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Γι’ αυτό καλό είναι να έχετε ήδη μαζί σας ένα βασικό φαρμακευτικό εξοπλισμό. Καταγράφουμε λοιπόν μια λίστα με όλα όσα χρειάζεται να περιλαμβάνει το καλοκαιρινό σας φαρμακείο, ώστε να μειώσετε τους κινδύνους από τυχόν απρόοπτα.

Πρέπει να φροντίζουμε ώστε το φαρμακείο να μην εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες και σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία, και να περιλαμβάνει απαραιτήτως:

  • Αντισηπτικό (ενδεικτικά Betadine)
  • Αντιπυρετικό-παυσίπονο σε σιρόπι (ενδεικτικά Depon, Ponstan)
  • Αντιϊσταμινικό σε σιρόπι (ενδεικτικά Atarax, Fenistil, Aerius)
  • Κορτικοστεροειδές για τσιμπήματα –αλλεργίες (ενδεικτικά Betafusin, Fucicort)
  • Φυσιολογικό ορό
  • Αμμωνία

Ειδικά για τα παιδιά:
  • Παιδικό αντηλιακό
  • Κρέμα για ερεθισμένο και ευαίσθητο δέρμα (τύπου Bepanthol)
  • Αντιφθεϊκή παιδική λοσιόν σε περίπτωση που κολλήσει το παιδί ψείρες από την άμμο ή από άλλα παιδάκια

Επιπλέον…

Για το ταξίδι

Εάν το αυτοκίνητο, το καράβι ή το αεροπλάνο σας προκαλούν ναυτία, προμηθευτείτε με τις κλασικές δραμαμίνες, ή με προϊόντα σε μορφή τσίχλας, ή και κατάλληλα ομοιοπαθητικά σκευάσματα.

Έντομα

Κρατήστε τα ενοχλητικά ζωύφια μακριά σας με εντομοαπωθητικά προϊόντα που είναι κατάλληλα για χρήση στο σώμα (σπρέι, κρέμα, roll-on και μαντιλάκια). Διαβάστε σωστά τις οδηγίες χρήσης πριν από την εφαρμογή.

Λαστικά τραύματα-εκδορές

Ένα αντισηπτικό προϊόν ή οξυζενέ, ιώδιο και λίγο βαμβάκι, γάζα και τσιρότα, είναι όλα όσα χρειάζεστε για τυχόν τραυματισμούς. Σε περίπτωση που έχετε μεγαλύτερα και πολύ κινητικά παιδιά, φροντίστε να έχετε μαζί σας παγοκύστη ή ψυκτικό σπρέι, αν τύχει να χτυπήσουν ή να στραμπουλήξουν το πόδι τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαύσωνας: Χρήσιμες οδηγίες για σωστή – και συνετή – χρήση του κλιματιστικού12.09.2018

Διάρροια-δυσκοιλιότητα

Δεν είναι σπάνιο στις διακοπές ο οργανισμός να εμφανίσει ανάλογα συμπτώματα και οι αιτίες είναι πολλές. Από την αλλαγή της διατροφικής καθημερινότητας μέχρι το νερό της περιοχής. Οι ειδικοί συνιστούν να έχουμε μαζί μας κάποιο φάρμακο με τριμεμπουτίνη. Ουσία που διεγείρει την εντερική κινητικότητα σε περίπτωση δυσκοιλιότητας, την ίδια ώρα που την αναστέλλει σε περίπτωση διαρροϊκών επεισοδίων. Παράλληλα, μπορείτε να συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό του καλοκαιρινού σας προορισμού, ώστε να προμηθευτείτε προϊόντα που περιέχουν προβιοτικά, επαναφέροντας με φυσικό τρόπο την εντερική λειτουργία.

Σημείωση: Η αναφορά στις εμπορικές ονομασίες των φαρμάκων δεν συνιστά διαφήμιση, απλώς παρέχονται επειδή γίνεται πιο σαφές τι θα πρέπει να προμηθευτείτε, καθώς οι εμπορικές ονομασίες είναι πιο γνωστές στο ευρύ κοινό από ό,τι οι φαρμακολογικές κατηγορίες.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b