MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σκάρλετ Γιόχανσον: Γιατί προχώρησε σε μήνυση εναντίον της Disney;

Μήνυση εναντίον της Disney κατέθεσε η γνωστή ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον, μετά την ανακάλυψη πως έχασε περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ, από ένα «κενό» στο συμβόλαιό της, που δεν της είχε γνωστοποιήσει ποτέ η εταιρεία.

Monopoli Team

Μετά από την ηχηρή καταγγελία της προς την Disney για αθέτηση συμβολαίου, σε μήνυση προχώρησε η διάσημη και αγαπητή στο κοινό της Marvel, Σκάρλετ Γιόχανσον.

Αυτό που υποστηρίζει είναι πως η κυκλοφορία της ταινίας Black Widow, μέσω της streaming πλατφόρμας της Disney, παραβιάζει τους όρους της συμφωνίας της, καθώς στο συμβόλαιό της δεν αναφέρεται πουθενά η προβολή της ταινίας στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου, η ηθοποιός κατέθεσε τη μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, ως αντίδραση στην έλλειψη ενημέρωσης από την εταιρεία για την ταυτόχρονη κυκλοφορία της ταινίας στο σινεμά αλλά και στην ψηφιακή της πλατφόρμα, Disney+, όπου όποιος ήθελε μπορούσε να τη νοικιάσει για 30 δολάρια. Όπως ανέφερε, η ίδια είχε υπογράψει στο συμβόλαιό της για αποκλειστική κυκλοφορία της ταινίας στους κινηματογράφους και δεν γνώριζε τίποτα περαιτέρω.

Η μήνυσή της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κυρία Γιόχανσον έδωσε στη Marvel και τη Disney κάθε δικαίωμα να κάνουν λάθος, όμως τους δίνει και την ευκαιρία να τηρήσουν την συμφωνία τους. Η Disney εφάρμοσε διεθνώς την παράβαση της συμφωνίας χωρίς καμία, ωστόσο, αιτιολόγηση, προκειμένου να μην αντιληφθεί η κα Γιόχανσον το πλήρες όφελος, που θα μπορούσε να έχει από την διαπραγμάτευση με τη Marvel».

Η νομική ομάδα της Γιόχανσον ανέφερε πως από την αρχή, καιρό πριν την εμφάνιση της πανδημίας, οι εκπρόσωποι της ηθοποιού ανησυχούσαν ότι το Black Widow θα έβγαινε και στην πλατφόρμα Disney+. Μαζί με την μήνυση επισυνάπτονται και κάποια emails, στα οποία η ηθοποιός ζητούσε από την Disney να εγγυηθεί ότι το Black Widow θα κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στους κινηματογράφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο…χαριτωμένο tweet της ΕΛ.ΑΣ για να μάς υπενθυμίσει την σημασία της οδικής ασφάλειας12.09.2018

Η απάντηση της Disney

H Disney απάντησε άμεσα στην αγωγή, τονίζοντας πως οι όροι του συμβολαίου έχουν τηρηθεί πλήρως και πως η κυκλοφορία της ταινίας στην ψηφιακή πλατφόρμα τους, όχι απλά δεν της στερεί έσοδα, αλλά αντιθέτως αυξάνει τη δυνατότητά της να λάβει ακόμη υψηλότερη αμοιβή από τα 20 εκ. δολάρια, που έχει ήδη εξασφαλίσει.

Η ταινία έχει ήδη κάνει τεράστια εισπρακτική επιτυχία στους κινηματογράφους, συγκεντρώνοντας 80 εκατομμύρια δολάρια στην Αμερική και 78 εκατομμύρια διεθνώς, ήδη από την πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας της. Από την ψηφιακή πλατφόρμα τα έσοδα ανήλθαν στα 60 εκατομμύρια δολάρια, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, που δικαιωματικά οδήγησε τη Σκάρλετ στο σημείο να προχωρήσει σε μήνυση, καθώς όπως λέει έχασε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια, από αυτό το «κενό» στο συμβόλαιο της, που δεν αναφέρει πουθενά τα δικαιώματα της από τις ψηφιακές προβολές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Σκάρλετ Γιόχανσον μέσα από 10+1 αξέχαστες ερμηνείες της12.09.2018

Με πληροφορίες από το Variety.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b