MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
12
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Νόρα αλ Ματρούσι: Η πρώτη γυναίκα από τα Αραβικά Εμιράτα που εκπαιδεύεται για αστροναύτης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η 28χρονη Νόρα αλ Ματρούσι επιλέχθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες υποψήφιους για να εκπαιδευτεί έτσι ώστε να πετάξει στο διάστημα – ένα όνειρο που η ίδια είχε από μικρό παιδί, όπως αποκάλυψε.

Monopoli Team

Για πρώτη φορά, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επέλεξαν μία γυναίκα για να εκπαιδευτεί έτσι ώστε να πετάξει στο διάστημα, στο πλαίσιο του διαστημικού προγράμματος που αναπτύσσει η χώρα του Κόλπου.

Ο λόγος για την Νόρα αλ Ματρούσι, μία 28χρονη μηχανικό, που επιλέχθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες υποψήφιους και ετοιμάζεται να κάνει πραγματικότητα το παιδικό της όνειρο – όπως αποκάλυψε η ίδια σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι από το Διαστημικό Κέντρο Μοχάμεντ μπεν Ρασίντ.

Μάλιστα, μοιράστηκε μεταξύ άλλων πως το πάθος της εξερεύνησης για το άγνωστο το έχει κληρονομήσει από τους προγόνους της που ήταν ναύτες. «Οι περισσότεροι συγγενείς μου απο την πλευρά της οικογένειας της μαμάς μου ήταν ναύτες. Θα έλεγα ότι εξερευνούσαν τον ωκεανό. Ο όρος «αστροναύτης» σημαίνει «ναύτης αστεριών »στα ελληνικά», ανέφερε χαρακτηριστικά η αλ Ματρούσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦρίντα Κάλο: Η ζωή και το έργο μιας γυναίκας που έζησε χωρίς συμβιβασμούς12.09.2018

Μαζί με τον 33χρονο συμπατριώτη της, Μοχάμαντ αλ Μούλα, η αλ Ματρούσι θα μεταφερθεί στο Χιούστον, όπου εκεί θα εκπαιδευτούν και οι δύο στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον της NASA.

«Αν μπορώ να το κάνω εγώ, τότε μπορείς κι εσύ να το κάνεις. Εάν κανείς δεν το έχει κάνει πριν από εσένα, τότε προχώρα και γίνε ο πρώτος που θα το κάνει», συνέχισε η αλ Ματρούσι, μεταδίδοντας ένα σπουδαίο μήνυμα! «Αν είστε πραγματικά παθιασμένοι με αυτό που κάνετε, τότε θα πρέπει απλώς να εργαστείτε σκληρά γι’ αυτό και να αναζητήσετε ευκαιρίες».

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ήδη δύο αστροναύτες, τον Χάζα αλ Μανσούρι, τον πρώτο που πέταξε στο διάστημα και έμεινε οκτώ ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον Σεπτέμβριο του 2019 και τον Σουλτάν αλ Νεγιάντι. Οι δύο άνδρες εκπαιδεύονται σήμερα στο Ντουμπάι και μαθαίνουν ρωσικά, γλώσσα απαραίτητη για κάθε αποστολή στο διάστημα αφού οι εκτοξεύσεις για τον ISS γίνονται από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν.

Tην ίδια στιγμή ελπίζουν ότι θα γίνουν η πρώτη αραβική χώρα που θα υλοποιήσει ερευνητικό πρόγραμμα στον Άρη. Για τον λόγο αυτό εκτόξευσαν, τον Φεβρουάριο του 2019, το διαστημικό σκάφος Hope, σκοπός του οποίου είναι να αποκαλύψει τα καιρικά «μυστικά» του κόκκινου πλανήτη.

Πιο πρόσφατα τον Σεπτέμβριο του 2020, το Άμπου Ντάμπι δήλωσε ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μία πλήρως επανδρωμένη διαστημική πτήση στη Σελήνη έως το 2024 – η πρώτη φορά που θα κάνει κάτι τέτοιο μία αραβική χώρα!

Με πληροφορίες από africanews.com.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Chios Pass & Kythira Pass 2026: Ξεκινούν οι αιτήσεις
Επίκαιρα
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: Νέα ψηφιακή βιβλιοθήκη με 130 ερμηνείες ελληνικών συμφωνικών έργων
Αφιέρωμα
Γιορτή της Μητέρας: Πώς γιορτάζουν την ημέρα σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη;
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Από το Met Gala του 1% μέχρι τον Μπέο του 100% ελληνικού παραλογισμού
Cine News
Νέα μέτρα για οδηγούς στην Ευρώπη: Ψηφιακό δίπλωμα, νέα όρια ηλικίας και ενιαίες ποινές
Cine News
Το Onassis Culture στο 79ο Φεστιβάλ των Καννών με δύο συμπαραγωγές
Επίκαιρα
Εκτεθειμένο στον κίνδυνο φτώχειας το 28,5% των οικογενειών με παιδιά στην Ελλάδα
Επίκαιρα
«Βροχή» οι απολύσεις, λόγω τεχνητής νοημοσύνης στη Δύση – Δικαστική απόφαση – φάρος στην Κίνα
Επίκαιρα
Ηλεκτρικά πατίνια: «Σαρωτικοί» έλεγχοι της Τροχαίας – Σκέψεις για αυστηρότερα μέτρα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μεταξύ άλλων, ΗΠΑ – Ελλάδα, ένα όπλο διαφορά
Εικαστικά
Ο Καβάφης επιστρέφει στην Αθήνα: Το γλυπτό-δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση στον Δήμο Αθηναίων
Επίκαιρα
Ίδρυμα Ωνάση : Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις