MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Με τις μέλισσες ή με τους λύκους, με τον Γεράσιμο Γεννατά, στο Θέατρο Ηλιούπολης

Η σκηνική πράξη «Με τις μέλισσες ή με τους λύκους» με τον Γεράσιμο Γεννατά, επιστρέφει για λίγες παραστάσεις το φετινό καλοκαίρι με πρώτη στάση το Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης

Με τις μέλισσες ή με τους λύκους;-monopoli.gr
Με τις μέλισσες ή με τους λύκους;-monopoli.gr
Monopoli Team

Η σκηνική πράξη «Με τις μέλισσες ή με τους λύκους» με τον Γεράσιμο Γεννατά, επιστρέφει για λίγες παραστάσεις το φετινό καλοκαίρι με πρώτη στάση το Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης, την Τετάρτη 14 Ιουλίου.

Η σκηνική πράξη «Με τις μέλισσες ή με τους λύκους», συνιστά μία καλλιτεχνική προσπάθεια απόδοσης της αγόρευσης του Θανάση Καμπαγιάννη, στην πολυσυζητημένη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, όπως και οι συντελεστές του έργου, δεν προσπαθεί μόνο να τεκμηριώσει την ενοχή της εθνικοσοσιαλιστικής οργάνωσης, και να πείσει το δικαστήριο για την παράνομη δράση της, αλλά και να φωτίσει την ύπαρξη δύο κόσμων: Από τη μία ο κόσμος της ακραίας βίας των ισχυρών, του ρατσισμού, του μίσους και από την άλλη ο κόσμος της αλληλεγγύης, του αγώνα και της συντροφικότητας.

Η παράσταση παρουσιάζει το δραματουργικά επεξεργασμένο δικανικό κείμενο, με τον ήχο οργανωμένο σε μουσική, και το λόγο του Θανάση Καμπαγιάννη, μέσα από την ερμηνεία του ηθοποιού Γεράσιμου Γεννατά, να αποκαλύπτει τα αδικήματα που διέπραξε η οργάνωση από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

Το έργο παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2020, παράλληλα με την εξέλιξη της υπόθεσης στην πραγματική αίθουσα του δικαστηρίου και ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί για δύο μόνο ημέρες, παρατάθηκε τόσο ώστε την παρακολούθησαν πάνω από 4.000 θεατές.

Το φετινό καλοκαίρι επιστρέφει για λίγες παραστάσεις και το κοινό, όπως και οι δικαστές της υπόθεσης ένα χρόνο πριν, καλούνται να διαλέξουν, με ποιους είναι; Με τις μέλισσες ή με τους λύκους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτον…βωμό της 7ης τέχνης: 10 ηθοποιοί που άλλαξαν δραματικά για έναν ρόλο12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Δανάη Λιοδάκη

Σκηνικά: Νικόλας Κανάβαρης
Μουσική: Κατσιβέλης, Γιώργος Χανός

Παίζουν: Γεράσιμος Γεννατάς

Τιμές Εισιτηρίων: 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: 14 Ιουλίου 2021
Πληροφορίες: 21 0992 3840
Παραστάσεις: Τετάρτη στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-kintis/me-tis-melisses-i-me-tous-lykous/
Πληροφορίες Χώρου: Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης, Σμόλικα &, Γαρδίκη, Ηλιούπολη, 21 0992 3840
Φωτογραφίες: Μαριάννα Στεφανίτση
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b