MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Επιθεώρηση

1821 – η επιθεώρηση, των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής

Η παράσταση των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά, «1821 – η επιθεώρηση», συνεχίζει για τον μήνα Ιούλιο τη διαδρομή της στο Βεάκειο Θέατρο και παράλληλα ταξιδεύει και σε άλλα επιλεγμένα ανοιχτά θέατρα της Αττικής.

Monopoli Team

Μετά την θερμή υποδοχή του κοινού, η παράσταση «1821 – η επιθεώρηση», θα συνεχίσει τη διαδρομή της στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, έως τις 25 Ιουλίου. Παράλληλα, η παράσταση θα ταξιδέψει και σε άλλα ανοιχτά θέατρα περιξ των Αθηνών, για να γιορτάσει την επανέναρξη του Θεάτρου μετά την πανδημία, μαζί με τους φίλους του Θεάτρου.

  • Πετρούπολη | Τετάρτη 7/7, 21:00
  • Βύρωνας | Τρίτη 13/7 και Τετάρτη 14/7, 21:00
  • Παπάγου | Τρίτη 20/7 και Τετάρτη 21/7, 21:00
1821 – η επιθεώρηση

Μια επιθεώρηση με την υπογραφή των Φ. Δεληβοριά και Δ. Καραντζά

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, μια επιθεώρηση με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά γεμάτη μουσική, χρυσόσκονη, κριτική, χιούμορ και Ιστορία.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Δημήτρης Καραντζάς εξετάζουν εκ νέου τη σχέση μας με την εθνική ταυτότητα,  την επανάσταση, τα κατορθώματα και τα ατυχήματα των διακοσίων ετών, τη σχέση μας με την παράδοση και προσκαλούν μια ομάδα σημαντικών συγγραφέων και ένα θίασο πρωταγωνιστών να γιορτάσουν, να χορέψουν να σατιρίσουν και να αναρωτηθούν. Όλοι μαζί φιλοδοξούν να ξανατραγουδήσουν το «χαίρε, ω χαίρε», χωρίς να εμποδίζονται από τα «περασμένα μεγαλεία» και το «διηγώντας τα να κλαις».

Μορφές από την επανάσταση, οι γιορτές της «πολεμικής αρετής των Ελλήνων» στο Καλλιμάρμαρο, καθημερινοί άνθρωποι που προσπαθούν να επιζήσουν εν μέσω πανδημίας, επικοινωνιολόγοι που προσπαθούν να επανεφεύρουν και να «πουλήσουν» την Ελλάδα, θύματα έμφυλης βίας, τηλεοπτικές φιγούρες που έχουν αφήσει τη δική τους εποχή, οι ταινίες που γυρίστηκαν για την επανάσταση, μια γυναίκα εξαπατημένη  απ’όλους και απ’όλα, οι κομμένες σκηνές απο την τελετή έναρξης του 2004, οι απόγονοι των ηρώων, η αρχαιολατρεία, ο εθνικός διχασμός, ο φανατισμός… και η Γιάννα – όλοι και όλα θα παρελάσουν σ’ αυτή την σατιρική επανεξέταση της παλαιότερης και σύγχρονης Ιστορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ1821 – H Eπιθεώρηση, με guests τους Χρήστο Λούλη και Μάρθα Φριντζήλα12.09.2018

Μαζί με ζωντανή μουσική από 4μελή ορχήστρα, μπαλέτα και χρυσόσκονη. Σ’ αυτή τη γιορτή, να ξανακοιτάξουμε μαζί τα καλώς και τα κακώς κείμενα των 200 ετών και να ξανατραγουδήσουμε μαζί, με ελπίδα για την ελευθερία. Μια εκ νέου επίσκεψη στον θαυμαστό κόσμο της Επιθεώρησης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Λένα Κιτσοπούλου, Γλυκερία Μπασδέκη, Κώστας Μανιάτης, Κώστας Κωστάκος, Κέλλυ Παπαδοπούλου και Φοίβος Δεληβοριάς
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Σκηνικά: Μαρία Πανουργιά - Μυρτώ Λάμπρου
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Χορογραφία: Ζωή Χατζηαντωνίου

Παίζουν: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Eλένη Κοκκίδου, Νίκος Καραθάνος, Γιώργος Γάλλος, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Γιάννης Νιάρρος, Μιχάλης Οικονόμου, Γιάννης Κουκουράκης, Γιάννης Κλίνης, Βάσω Καβαλιεράτου, Πάνος Παπαδόπουλος, Ηλίας Μουλάς, Ιωάννα Πιατά

Διάρκεια: 140’
Σενάριο: Φοίβος Δεληβοριάς - Δημήτρης Καραντζάς
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr | Κατάλληλο άνω των 15 ετών. Κάτω των 15 ετών με γονική συναίνεση.
Βοηθός Σκηνοθετη: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/the-1821-h-epitheorisi/
Φωτογραφίες: Γκέλυ Καλαμπάκα
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b